Appartement huren Kaatsheuvel

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

1 appartementen gevonden in Kaatsheuvel.

Appartement huren Kaatsheuvel

Een fijn idee om eindelijk je eigen appartement te hebben in Kaatsheuvel... Vroeger of later overkomt iedereen dit. Waar de zoektocht begint is niet altijd even duidelijk. en je wilt uiteraard geen adders onder het gras. Een tijd geleden zochten we naar advertenties in de krant of we zochten hulp van bekenden. Tegenwoordig is een appartement huren in Kaatsheuvel een stuk makkelijker. We werken met sites waar je een paar euro betaalt om in 1 oogopslag alle het aanbod te kunnen zien en erop te reageren. Gelukkig ben je op de juiste site. Rentsy.nl heeft grote partners samengevoegd, zodat je eenvoudig een appartement in Kaatsheuvel kunt vinden.

Hoe kies je de juiste appartement in Kaatsheuvel?

Wij hebben appartementen in Kaatsheuvel gevonden en samengevoegd op onze website. Deze bronnen zijn volledig betrouwbaar. Een appartement huren in Kaatsheuvel? Er komen een aantal dingen waar je naar moet kijken. Hoeveel kamers wil je hebben? Stel je bent een student en wilt met vrienden een 3 kamer appartement huren in Kaatsheuvel. Dan is een kostenverdeling wel zo eerlijk op basis van het formaat van de kamers. Misschien heb je een stille ruimte nodig waar je fijn kunt thuiswerken of studeren. Vaak heb je dan ook een gedeelde woonkamer en keuken waar iedereen gebruik van maakt. Wanneer je een young professional in Kaatsheuvel bent, is er wellicht niet zo veel ruimte nodig, maar wel privacy. Is dit het geval, kun je misschien beter een 2 kamer appartement huren in Kaatsheuvel. Al met al de eerste stap om een appartement in Kaatsheuvel te kiezen ligt bij jouw behoeften.

Checklist appartement huren Kaatsheuvel

Bij het huren van een appartement in Kaatsheuvel hebben wij een kleine checklist opgesteld dat jou kan helpen bij het vinden van de geschikte appartement in Kaatsheuvel.

 • Zijn er genoeg voorzieningen in de buurt? (supermarkten, fitnesscentra's, etc.)
 • Is er gratis parkeergelegenheid voor die net gekochte auto nabij het appartement?
 • Is de bereikbaarheid naar je werk of universiteit makkelijk?
 • Heeft het appartement onderhoud nodig? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Ligt er een ondervloer in, en wat voor type verwarming heeft het appartement? (Dit kan bepalend zijn voor je energierekening)
 • Heb je bepaalde wensen voor het appartement, en moet je nu het een en ander verbouwen? (dit kan je extra kosten opleveren)
 • Loop je makkelijk naar het openbaar vervoer vanaf het appartement?

Appartement in Kaatsheuvel gevonden? Let op!

Er zijn een handvol websites en Facebook groepen in Kaatsheuvel waar veel wordt opgelicht. Met deze adverteerders hebben wij geen overeenkomst. Rentsy is een betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Rentsy zal er alles aan doen om veiligheid en betrouwbaarheid zo hoog mogelijk te houden. Het kan voorkomen dat een oplichter misbruik kan maken met de partners van Rentsy. Het advies die we je willen geven is: Wees altijd alert op fraude en oplichting. Bekijk de bovenstaande checklist en huur geen woning voordat er een schriftelijke overeenkomst is.

Een aantal extra dingen waar je op moet letten wanneer je een appartement gaat huren in Kaatsheuvel:

 • De balans tussen prijs en kwaliteit
 • Hoelang het contract geldig is.
 • De staat van het appartement
 • Mogelijkheden voor huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Kaatsheuvel

Wanneer je op zoek gaat naar een appartement om te huren, zul je zien dat er voor appartementen in Kaatsheuvel grote variatie is aan prijs, dat is op basis van kwaliteit en locatie. Het komt veel voor dat mensen in alle haast snel een appartement willen huren in Kaatsheuvel. Daarom wordt er vaak gekozen op basis van de prijs. Maar zoals velen ook weten, goedkoop is soms duurkoop, dus een tip van ons is om tenminste 4 opties in Kaatsheuvel te hebben waar je uit kan kiezen.

Contractduur voor een appartement in Kaatsheuvel

Vaak wordt er vanuit de kant van de verhuurder mondeling een contractduur opgegeven. Dit is echter vaak een trucje zodat je snel het appartement neemt. Er zijn gevallen voorgekomen waarbij de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, maar schriftelijk bleek dit 3 jaar te zijn. Wanner je nog niet zeker weet hoelang je wilt blijven, is dit een punt wat extra duidelijk moet zijn voor de verhuurder en huurder.

De staat van het appartement

Bij het bezichtigen van appartementen, is het wijs om alles goed na te lopen. Het kan tegenvallen wanneer je een spot goedkope appartement in Kaatsheuvel met een lage huur op de kop hebt getikt maar er nog allerlei vernieuwingen en renovaties gedaan moeten worden.

Huursubsidie in Kaatsheuvel

Is je inkomen lager, dan heb je wellicht recht op huursubsidie. Dit is een voorziening van de overheid om jou te helpen met de kosten. Wel moet je aan een hoop eisen worden voldoen.

Om gebruik te maken van huurtoeslag, dien je te voldoen aan een aantal voorwaarden:

 • De maandelijkse huur voor het appartement in Kaatsheuvel is niet te hoog.
 • Het appartement in Kaatsheuvel is zelfstandig.
 • Het inkomen van jou en je huisgenoten is niet te hoog.
 • Jouw vermogen en dat van je toeslagpartner en medebewoners is niet te hoog.
 • Je woont in Nederland.
 • Alle inwonenden zijn bij de gemeente Kaatsheuvel ingeschreven op hetzelfde woonadres.
 • Alle inwoners hebben de Nederlandse nationaliteit of hebben een legaal verblijf in Nederland.
 • Je hebt de leeftijd van 18 bereikt.
 • Jij en de verhuurder hebben een huurcontract getekend.
 • De huur wordt betaald en dit kan je bewijzen dmv. bankafschriften.

Borgsom

Hoera! de deal is gesloten met de verhuurder, en nu vraagt de makelaar of verhuurder een borg zodat de huur van het appartement in Kaatsheuvel gegarandeerd is. Let op: De borg mag nooit hoger zijn dan 3x de maandelijkse huur. Wanneer de woning na de huurperiode netjes is achtergelaten krijg je deze borgsom terug. Vaak komt het voor dat verhuurders deze borgsom proberen te binden aan overige zaken, zoals renovaties voor een volgende huurder. Wees waakzaam voor dit soort trucjes.