Kamer huren Zwolle

Kamer huren Zwolle? Wij helpen mee!

Heb je hulp nodig met een kamer huren in Zwolle? Wij helpen en geven je alle informatie die benodigd is. Een kamer is ideaal als student of als young professional. Zeker wanneer je nog niet de financiële middelen hebt om een appartement te veroorloven.

Voor het studentenleven is een kamer ideaal want je bent alleen, krijgt studiefinanciering en studeert toch alleen maar? Of niet? Het studentenleven staat namelijk voor de meesten ook wel voor feesten, zuipen, netwerken en daarnaast maar een klein beetje studeren. Op kamers wonen is een unieke ervaring op zich maar ook tegelijkertijd een uitdaging want het is de eerste stap naar volwassenheid. Je leert voor jezelf te zorgen. Hoe behoudt je een nette kamer? Hoe is het om je eigen was te doen en natuurlijk hoe kook je simpele maaltijden?

Wie een kamer huurt kan ervan uit gaan dat de keuken, douche en toilet gedeeld worden met andere studenten. Je kamer is dus prive en de rest daarbuiten is voor publiekelijk gebruik. Dat kan voor conflicten opleveren, want wie maakt de toilet en de keuken schoon? Als student zijnde leer je dus ook met conflicten omgaan en afspraken nakomen. Je kunt voorstellen om een schema te maken om schoon te maken als dat er nog niet is.

Wat kost kamer huur incl?

Kamers komen in verschillende grootte en daar zijn de prijzen ook naar. De gemiddelde huurprijs is 365 euro voor een kamer van 18 m2. Dan heb je waarschijnlijk geen eigen wastafel en moet je alles delen met je huisgenoten. Studentenkamers zijn meestal al ingericht met een bed, kledingkast en een bureau om te studeren. Ook is er een prijsverschil wanneer je in de binnenstad gaat wonen of net ietsje erbuiten. Maar over het algemeen is het openbaar vervoer goed te doen.

Wanneer je wat meer budget hebt dan kun je met je maten een appartement huren in Zwolle . Met bekenden huren kan leuker, gezelliger en vertrouwder zijn dan wanneer je met vreemden samenwoont.

De prijs voor een kamer kan ook inclusief zijn. Dat betekent dat de gas, water, en elektriciteit al inbegrepen is. Overleg dit met de verhuurder.

Wat is het landelijk gemiddelde dat een kamer huurt in Zwolle?

Er zijn maar een paar steden die zich een echte studentenstad kunnen noemen en Zwolle is daar een van. De stad staat bekend om een mooi historisch centrum, gezellige terrasjes, restaurants en leuke kroegen. Het landelijk gemiddelde voor heel Nederland is maar liefst 327.000. Daarvan studeren er 21.680 in Zwolle. Wie een woonruimte zoekt in Zwolle moet snel zijn. Voor 1 kamer zijn er namelijk 105 kamerzoekenden.

Het leukste gedeelte is natuurlijk je omgeving verkennen. Wat is er te doen in Zwolle? Als je net bent verhuist is het super spannend om te zien waar je boodschappen gaat doen. Welke diverse winkels zijn er? Waar kun je werken vanaf je laptop? Of waar je de lekkerste pizza of kapsalon kunt scoren.

In Zwolle vind je genoeg activiteiten voor studenten en young professionals. Het heeft een middeleeuwse look and feel met grote kerken, grachten, kloosters. Als je hiervan houdt dan is wonen in Zwolle een ideaal keuze. Hieronder een kleine lijst van activiteiten om te doen in Zwolle.

 • Boot tour in de Zwolse kanalen
 • Dominicanenklooster Monastery
 • Het Engelse Werk Park
 • Oude binnenstad
 • Stedelijk Museum
 • Zwolle Golf Club
 • Grote Kerk
 • Peperbus tower
 • Sassenpoort gatehouse
 • Museum de Fundatie
 • Bonami Spelcomputer Museum
 • Basilica of our Lady
 • Nationaal Park Weerribben Wieden

Hoe schrijf je een bericht naar de verhuurder?

Je hebt interesse in die leuke kamer aangeboden in Zwolle? Meld je als eerste aan bij een van onze partners. Aanmelden is meestal gratis of voor een paar euro heb je een premium account om een kamer te vinden in Zwolle. Lees daarna de advertentie aandachtig door en stel persoonlijke vragen aan de verhuurder. Via een van onze partners kun je rechtstreeks contact zoeken via e mail of telefoon met de verhuurder. Houdt het kort maar krachtig. Verhuurders hebben ook niet de hele dag om jouw a4 te lezen. Pas je bericht aan met alleen de nodige informatie.

Kamer huren in de hoofdstad van Overijssel? Wees snel met het reageren op de advertentie. Tienduizenden studenten zijn in deze periode op zoek naar een onderkomen in de buurt van hun school of universiteit. Begin dus op tijd met zoeken. Stuur follow ups als je een leuke kamer hebt gevonden. Het kan zijn dat de eigenaar jouw bericht de eerste keer niet heeft gezien.

Heb je een breed netwerk? Plaats dan een oproep op social media. Wellicht kan 1 van je vrienden je direct in contact brengen met een verhuurder.

Tijdens de hospiteer avond kun je al controleren of alles volgens behoren is. Werkt de verlichting? Ziet de badkamer en keuken er schoon uit? Voor hetzelfde geld woon je er al en dan kom je allerlei problemen tegen.

Begin klein, en upgrade waar nodig Vaak verwachten studenten dat ze gelijk een grote kamer voor een spotgoedkope prijs kunnen bemachtigen. Dit ligt helaas anders in de praktijk. Wees niet te kritisch met jezelf en ga voor een iets mindere kamer. Blijf op zoek als je niet tevreden bent en verhuis wanneer de situatie dat toe laat. Let er wel op dat je dan voor een advertentie met onbepaalde tijd moet kiezen. Anders zit je vast aan misschien wel een 2 jarig contract.

Checklist kamer huren Zwolle

Bij het huren van een kamer in Zwolle hebben wij een kleine checklist opgesteld dat jou kan helpen bij het vinden van de geschikte kamer.

 • Zijn er genoeg voorzieningen in de buurt? (supermarkten, fitnesscentra's, etc.)Is de kamer al gemeubileerd?
 • Hoever is het naar de universiteit met de bus of fiets?
 • Kan je makkelijk reizen naar je universiteit of werk?
 • Is er onderhoud nodig aan de kamer? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Zijn er openbaar vervoer mogelijkheden op loopafstand?
 • Wat is het aantal kamers in de woning? ( Dit kan bepalen hoe druk het in huis is)
 • Is het station dichtbij?

Welke valkuilen kan je mee te maken krijgen als student?

Als een advertentie te mooi is om waar te zijn dan is dat waarschijnlijk ook zo. Vooral voor deze markt zijn veel oplichters actief. Hospiteer avonden kunnen veel tijd van je wegnemen. Er komen op zo'n avond soms wel 20 mensen.

Er zitten voordelen en nadelen aan een gemeubileerde kamer. Het voordeel is dat je al een bed hebt. Een kledingkast, bureau en alles wat een student nodig heeft. Het nadeel is dat je niet weet of het bed comfortabel genoeg is. Je bureau is misschien niet groot genoeg. Of die kast zint je niet. Kortom je moet het doen met wat je krijgt. Ook zijn de kosten voor de gemeubileerde kamer iets hoger omdat alles al voor je geregeld is. Je kunt per direct intrekken.

Hoeveel m 2 heb ik nodig voor een kamer in Zwolle

Vaak zie je op websites kamers in m 2. Dat betekent dat de website aantoont hoe groot de oppervlakte van een kamer is in vierkante meters. Hoeveel dit is voor jou toekomstige kamer ligt aan je budget en hoeveel ruimte je nodig hebt. In grotere steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen zul je qua prijsverhouding minder m2 krijgen voor je budget. Dat komt omdat deze kamers direct in het centrum ligt. Alles is dan gemakkelijk bereikbaar en je hoeft dan niet ver te reizen. Als je iets verder van het centrum van Zwolle een kamer zoekt zul je waarschijnlijk meer m2 voor je budget krijgen. Je moet dan wel iets verder reizen.