Appartement huren Zwolle

Zoekfilters
81 appartementen gevonden in Zwolle.

Appartement huren Zwolle

Binnenkort van plan om in Zwolle te wonen? Prima keuze, huurwoningen in deze stad zijn redelijk betaalbaar. Het idee om je eigen appartement te hebben in Zwolle doet je een fijn gevoel geven. Maar waar moet je beginnen met zoeken? Er zijn zoveel advertenties en websites in overvloed dat je door de daken het gras niet meer ziet. Wij helpen je graag mee met zoeken. Een aantal jaren geleden moest je kranten afstruinen of moest je goede connecties hebben om een woning te krijgen. Tegenwoordig kun je eenvoudig online contact zoeken met (particuliere) woningverhuurders.

Rentsy werkt nauw samen met de meest bekende woningverhuurders om jou een combinatie tussen huurprijs en kwaliteit te geven, en geven je een aantal tips om zo snel mogelijk je zoekopdracht te voltooien. Het begint o.a. bij jou persoonlijke behoeften en nog belangrijker hoe je jezelf introduceert. Want als je dat niet op orde hebt dan kun je maanden zoeken en nog steeds de plank mis slaan.

Hoe kies je de juiste appartement in Zwolle?

De appartementen zichtbaar op deze pagina zijn volledig betrouwbaar en gescand door onze partners. Ben je serieus op zoek naar een appartement in Zwolle dan komen er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Appartementen komen in veel verschillende soorten en maten. 2 kamer appartement, 3 kamer of meer. Ga je alleen wonen? Is het dan niet een beter idee en kost vriendelijker om een studio of kamer te huren? Of ben je al werkende en ga je samenwonen. Dan heb je wat meer budget. Ook is het geen slecht idee om met een aantal huisgenoten een appartement te delen. Dan kun je de kosten delen afhankelijk van het formaat van alle kamers. Daarnaast is een (gedeelde) woonkamer ook wel fijn om te hebben. Een plek waar je lekker kunt rusten, tv kijken na je vermoeiende werkdag. Wanneer je met meerdere personen woont bespaar je in kosten, maar heb je ook minder privacy. Dit moet je dus overwegen.

Wanneer je een leegstaande appartement huurt is deze nog niet gemeubileerd. Je krijgt de sleutels en staat voor een leeg appartement die je zelf moet vullen. Dat kan leuk zijn want je kunt zelf bepalen wat voor stijl en welke meubels je wilt hebben. Het kan je ook werkuren, hoofdpijn en stress opbrengen. Je moet wellicht extra kosten maken door een busje te huren en naar de IKEA te rijden.

De reden waarom je een huurwoning in Zwolle wilt?

De gemeente telt 130.173 inwoners (1 juli 2021) en is qua inwonersaantal de negentiende gemeente van Nederland. Zwolle heeft een oppervlakte van 111,33 km². Het is belangrijk om te weten wat jouw motief is om te huren in Zwolle. De woningen in Zwolle hebben een lange geschiedenis wat de stadsdeel heeft gemaakt tot wat het nu is. Het is tegenwoordig een studentenstad en dat merk je meteen. De dynamiek spat van deze historische maar hippe binnenstad af. Wandel door het centrum en ontdek de winkelstraten waar lekkere koffietentjes, leuke winkels, musea en de beste restaurants te vinden zijn. De leeftijdscategorie dat een woning kiest in Zwolle varieert van 18 jaar tot 28 jaar.

Zwolle is een leuke gezellige stad met genoeg activiteiten voor studenten en young professionals. Het heeft een middeleeuwse look and feel met grote kerken, grachten, kloosters. Als je hiervan houdt dan is wonen in Zwolle een ideaal keuze. Hieronder een kleine lijst van activiteiten om te doen in Zwolle.

 • Boot tour in de Zwolse kanalen
 • Dominicanenklooster Monastery
 • Het Engelse Werk Park
 • Oude binnenstad
 • Stedelijk Museum
 • Zwolle Golf Club
 • Grote Kerk
 • Peperbus tower
 • Sassenpoort gatehouse
 • Museum de Fundatie
 • Bonami Spelcomputer Museum
 • Basilica of our Lady
 • Nationaal Park Weerribben Wieden

Bereid jezelf voor op een bezichtiging en stel jezelf voor

Jezelf voorbereiden op een afspraak met de verhuurder is belangrijk. Een goede eerste indruk wordt niet vergeten en vergroot je kans op die leuke appartement. Als je de naam van de verhuurder weet, maak je eerste bericht dan persoonlijk. Schrijf over je hobby en een stukje over je dagelijkse bezigheden. Laat het feesten etc maar achterwege want niemand zit te wachten op onder gekalkte muren door een avondje feesten. Maak je profiel zo compleet en oprecht mogelijk.

Weet je niet zeker hoe je jouw email moet beginnen? Bekijk dan dit voorbeeld van een goed bericht naar een verhuurder voor wat inspiratie:

Beste Meneer de Vries,

Mijn naam is Klaas Jan en ik ben 21 jaar oud. Ik schrijf u omdat ik geïnteresseerd ben in de woning aan de Sassenstraat in Zwolle . Ik woon op het moment nog in Groningen, maar per 1 Januari begin ik aan de studie architectuur an de Universiteit van Zwolle. Vandaar dat ik per direct op zoek ben naar een woonruimte in omgeving Zwolle.

De woning aan de Sassenstraat spreekt mij bijzonder aan vanwege de loopafstand naar de universiteit van Zwolle en de dichtstbijzijnde voorzieningen. Alhoewel ik ervan houd om sociaal te doen, zie ik mijn thuis als een plek om tot rust te komen, vandaar dat ik denk de geschikte huurder te zijn voor deze woonruimte.

Graag zou ik een afspraak met u willen maken om de woning te bezichtigen. Ik hoor graag van u.

Met vriendelijke groet,

Klaas Jan

De eerste indruk zegt veel, soms zelfs alles bij de bezichtiging van een huis. Je wilt natuurlijk dat de verhuurder gelijk een goede en betrouwbare huurder in jou ziet, zodat je meer kans maakt dan je concurrent. Ga ook niet overdreven enthousiast doen bij een bezichtiging, maar doe ook niet ongeïnteresseerd. Een oprechte reactie wordt in veel gevallen veel meer gewaardeerd, wees dus jezelf. Een ander belangrijk punt is: kom op tijd. Huurders die te laat komen op de bezichtigings afspraak staan gelijk 1-0 achter. En als laatste vergis je niet, de concurrentie op de huurmarkt is heftig. Ga dus op tijd zoeken naar een woning.

PS: Doe een presenteerbare broek en nette shirt aan. Zo ziet de verhuurder met wat voor persoon hij te maken heeft en dat je serieus overkomt.

Voordat je naar de bezichtiging gaat, heb je waarschijnlijk een aantal vragen voor de verhuurder. Stel deze niet meteen in de email. In veel gevallen staat niet alles wat voor jou belangrijk is zo zeer in de huuradvertentie en het komt goed over om die vragen te stellen tijdens een bezichtiging. Dankzij deze vragen ziet de verhuurder dat jij oprechte interesse hebt in de huurwoning. Mag je bijvoorbeeld een nieuwe vloer plaatsen of aanpassingen maken in je woning?

Wat kost een appartement in Zwolle?

Een gemiddeld genomen prijs voor een appartement in Zwolle ligt tegen de 300 a 400 euro aan in populaire wijken en omstreken. Dit ligt vooral aan de oppervlakte van de woning in vierkante meters (m2) en de ligging. Woon je in het buitengebied dan zal de prijs aanzienlijk lager zijn. Wil je tegen het centrum of in het centrum wonen dan kun je verwachten dat je iets meer moet betalen. In ruil daarvoor moet je weer meer kosten maken en langer reizen met het openbaar vervoer.

Appartement in Zwolle gespot? Let op!

Er zijn een handvol advertenties op marktplaats en Facebook groepen in Zwolle waar veel wordt opgelicht. Met deze partijen werken wij niet samen. Rentsy is bedoeld als betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Rentsy doet er alles aan om de betrouwbaarheid en veiligheid van de website zo hoog mogelijk te houden. Helaas kan het voorkomen dat een makelaar misbruik kan maken met de partners van Rentsy. Het advies die we je willen geven is: Wees altijd alert op fraude en oplichting. Luister naar je gevoel.

Bekijk de onderstaande checklist en huur geen woning voordat er een schriftelijke overeenkomst is.

Let op een aantal zaken voordat je een appartement gaat huren in Zwolle:

 • De verhouding tussen kwaliteit en prijs
 • Hoelang het contract geldig is.
 • De staat van het appartement
 • De mogelijkheid voor huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld
 • Aangename locatie en omgeving? ...
 • Wat zijn de huurprijzen in de buurt? ...
 • Wat is de algemene staat van de woning?
 • Is de elektriciteit en verwarming oké? ...
 • Wat met de opzegtermijn, de waarborg en de huurtermijn? ...
 • Zijn huisdieren toegelaten?
 • Doet de meter het?

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Zwolle

Wanneer je op zoek gaat naar een appartement om te huren, zul je zien dat er voor appartementen in Zwolle grote variatie is aan prijs, dat is op basis van kwaliteit en locatie. Het komt vaak voor dat mensen in haast een appartement willen huren in Zwolle. Vaak wordt hier gekozen aan de hand van de prijs. Iedereen weet het stiekempjes ook wel, goedkoop is soms duurkoop. Ons advies is om tenminste 4 opties in Zwolle te hebben waar je uit kunt kiezen.

Contractduur voor een appartement in Zwolle

Vaak geven verhuurders mondeling een contractduur op. Dit is een veelgebruikt trucje zodat je snel het appartement neemt. Er zijn gevallen voorgekomen waarbij de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, maar schriftelijk bleek dit 3 jaar te zijn. Wanner je nog niet zeker weet hoelang je wilt blijven, is dit een punt wat extra duidelijk moet zijn voor de verhuurder en huurder.

De staat van het appartement

Bij het bekijken van appartementen is het slim om alles erg goed na te lopen. Het kan tegenvallen wanneer je een spot goedkope appartement in Zwolle met een lage huur op de kop hebt getikt maar er nog allerlei vernieuwingen en renovaties gedaan moeten worden.

Huursubsidie in Zwolle

Wanneer je een lager inkomen hebt dan kan er sprake zijn van een huursubsidie. Dit is een regeling vanuit de overheid die kan helpen met de kosten. Wel moet je aan een aantal eisen voldoen.

Om gebruik te maken van huurtoeslag, dien je te voldoen aan een aantal voorwaarden:

 • De huur voor het appartement in Zwolle is niet te hoog.
 • Het appartement in Zwolle is zelfstandig.
 • Je inkomen en die van je toeslagpartner en/of medebewoners is niet te hoog.
 • Je vermogen en het vermogen van je toeslagpartners en medebewoners is niet te hoog.
 • Je woont in Nederland.
 • Alle inwonenden zijn bij de gemeente Zwolle ingeschreven op hetzelfde woonadres.
 • Alle inwoners hebben de Nederlandse nationaliteit of hebben een legaal verblijf in Nederland.
 • Jij bent minimaal 18 jaar of ouder.
 • Jij en de verhuurder hebben een huurcontract getekend.
 • Je betaalt de huur en kunt dit aantonen met bankafschriften.

Openbaar vervoer in Zwolle

Het openbaar vervoer in Zwolle bestaat voornamelijk uit de intercity- en sprintertreinen van de Nederlandse Spoorwegen en Keolis Nederland, de stop- en sneltreinen van Arriva en de stads- en streekbuslijnen van Keolis Nederland en OV Regio IJsselmond. De frequentie voor de bushaltes zijn 1 a 2 x per uur. Neem hier dus rekening mee zodat je niet de bus mist en op tijd op het station bent.

Checklist appartement huren Zwolle Bij het huren van een appartement in Zwolle hebben wij een kleine checklist opgesteld dat jou kan helpen bij het vinden van de geschikte appartement in Zwolle.

 • Zijn er genoeg voorzieningen in de buurt? (supermarkten, fitnesscentra's, etc.)
 • Is er gratis parkeergelegenheid voor die net gekochte auto nabij het appartement?
 • Kan je makkelijk reizen naar je universiteit of werk?
 • Zijn er zaken die gerepareerd moet worden in het appartement? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Ligt er een ondervloer in, en wat voor type verwarming heeft het appartement? (Dit kan bepalend zijn voor je energierekening)
 • Moet er iets verbouwd of gerenoveerd worden aan het appartement? (Dit kan je extra kosten opleveren)
 • Loop je makkelijk naar het openbaar vervoer vanaf het appartement?

Borgsom, wel of niet verplicht?

Gefeliciteerd! de deal is gesloten met de verhuurder! En nu vraagt de makelaar of verhuurder een borgsom zodat het huren van de appartement in Zwolle gegarandeerd is. Let op dat de borgsom nooit hoger mag zijn dan 3 x de maandelijkse huur. Wanneer je na de huurperiode alles netjes achterlaat zul je deze borgsom terugkrijgen. Vaak komt het voor dat verhuurders deze borgsom proberen te binden aan overige zaken, zoals renovaties voor een volgende huurder. Wees waakzaam voor dit soort trucjes.