Appartement huren Woerden

Appartement huren Woerden

Het idee om je eigen appartement te hebben in Woerden... Bijna iedereen krijgt er vroeger of later mee te maken. Waar je begint met zoeken, is nog niet altijd even duidelijk. En je wilt zeker geen addertjes onder het gras. Een tijd geleden zochten we naar advertenties in de krant of we zochten hulp van bekenden. Het is gelukkig nu een stuk makkelijker om een appartement huren in Woerden. We werken met sites waar je een paar euro betaalt om in 1 oogopslag alle het aanbod te kunnen zien en erop te reageren. Je hoeft niet verder te zoeken. Op Rentsy.nl hebben we grote sites samengevoegd, zodat je eenvoudig een appartement in Woerden kunt vinden.

Hoe kies je de juiste appartement in Woerden?

Wij hebben appartementen in Woerden gevonden en samengevoegd op onze website. Deze bronnen zijn volledig betrouwbaar. Ga je een appartement huren in Woerden, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee mout houden. Hoeveel kamers wil je hebben? Misschien ben je een student en wil je met je maatjes een 3 kamer appartement huren in Woerden. Dan is een kostenverdeling wel zo eerlijk op basis van het formaat van de kamers. Wellicht heb je een privé kamer nodig waar je rustig kunt studeren, of thuiswerken. Daarnaast is er een gedeelde woonkamer en keuken nodig waar iedereen gebruik van mag maken. Wanneer je een young professional in Woerden bent, is er wellicht niet zo veel ruimte nodig, maar wel privacy. Is dit het geval, kun je misschien beter een 2 kamer appartement huren in Woerden. De eerste stappen voor het kiezen van een appartement in Woerden, liggen uiteindelijk bij jouw persoonlijke behoeften.

Checklist appartement huren Woerden

Bij het huren van een appartement in Woerden hebben wij een kleine checklist opgesteld dat jou kan helpen bij het vinden van de geschikte appartement in Woerden.

 • Zijn er genoeg voorzieningen in de buurt? (supermarkten, fitnesscentra's, etc.)
 • Kan je gratis parkeren dichtbij het appartement?
 • Is de bereikbaarheid naar je werk of universiteit makkelijk?
 • Heeft het appartement onderhoud nodig? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Heeft het appartement al een ondervloer, en wat voor soort verwarming is er geïnstalleerd? (dit kan bepalend zijn voor de hoogte van je energierekening)
 • Moet er iets verbouwd of gerenoveerd worden aan het appartement? (Dit kan je extra kosten opleveren)
 • Is het OV op loopafstand van het appartement?

Appartement in Woerden op het oog? Let goed op!

Tegenwoordig zijn er aardig wat websites en Facebook groepen in Woerden waar veel wordt opgelicht. Wij werken niet samen met dit soort adverteerders. We hebben Rentsy opgericht als betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Rentsy doet er alles aan om de betrouwbaarheid en veiligheid van de website zo hoog mogelijk te houden. Helaas kan het voorkomen dat een makelaar in Woerden misbruik kan maken met de partners van Rentsy. Wij geven daarom het advies om zelf ook alert te zijn op eventuele fraude. Check de bovenstaande checklist en huur geen woning voordat er een schriftelijke overeenkomst gesloten is.

Een aantal extra dingen waar je op moet letten wanneer je een appartement gaat huren in Woerden:

 • De verhouding tussen kwaliteit en prijs
 • De contractduur
 • De staat van het appartement
 • De mogelijkheid voor huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Woerden

Bij de zoektocht voor een appartement om te huren, merk je al vrij snel dat er in Woerden een grote variatie is aan prijs. Dit is vaak gebaseerd op locatie en kwaliteit. Het komt vaak voor dat mensen in haast een appartement willen huren in Woerden. Vaak wordt hier gekozen aan de hand van de prijs. Maar zoals velen ook weten, goedkoop is soms duurkoop, dus een tip van ons is om tenminste 4 opties in Woerden te hebben waar je uit kan kiezen.

Contractduur voor een appartement in Woerden

Vaak geven verhuurders mondeling een contractduur op. Dit is een veelgebruikt trucje zodat je snel het appartement neemt. Er waren ooit gevallen waar de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, echter bleek dit schriftelijk 3 jaar te zijn. Wanner je nog niet zeker weet hoelang je wilt blijven, is dit een punt wat extra duidelijk moet zijn voor de verhuurder en huurder.

De staat van het appartement

Wanneer je appartementen gaat bezichtigen is het goed om alles na te lopen. Het kan een tegenvaller zijn wanneer je een hele goedkope appartement in Woerden hebt gevonden, maar er moet nog van alles gerepareerd of gerenoveerd worden.

Huursubsidie in Woerden

Is je inkomen lager, dan heb je wellicht recht op huursubsidie. Dit is een voorziening van de overheid om jou te helpen met de kosten. Wel moet je aan een aantal eisen voldoen.

Wil je in aanmerking komen voor huurtoeslag, dan zijn dit de voorwaarden:

 • De maandelijkse huur voor het appartement in Woerden is niet te hoog.
 • Je huurt een zelfstandige appartement in Woerden.
 • Het gezamenlijk inkomen van jou en je toeslagpartners en medebewoners is niet te hoog.
 • Jouw vermogen en dat van je toeslagpartner en medebewoners is niet te hoog.
 • Je woont in Nederland.
 • Jij en alle huisgenoten staan bij de gemeente Woerden ingeschreven op hetzelfde woonadres.
 • Jij, en je huisgenoten zijn van Nederlandse nationaliteit of verblijven op dit moment legaal in Nederland.
 • Jij bent minimaal 18 jaar of ouder.
 • Er is een huurcontract getekend tussen jou en de verhuurder.
 • De huur wordt betaald en dit kan je bewijzen dmv. bankafschriften.

Borgsom

Hoera! de deal is gesloten met de verhuurder, en nu vraagt de makelaar of verhuurder een borg zodat de huur van het appartement in Woerden gegarandeerd is. Wees voorzichtig: Borgsommen mogen nooit hoger zijn dan 3x de huurprijs per maand. Wanneer je het appartement netjes achter laat krijg je deze borgsom terug. Sommige verhuurders proberen deze som aan andere kosten te binden zoals de overname en renovaties voor een volgende huurder. Val niet voor dit soort trucjes.