Appartement huren Gorinchem

Zoekfilters
9 appartementen gevonden in Gorinchem.

Appartement huren Gorinchem

Het idee om je eigen appartement te hebben in Gorinchem... Iedereen gaat er vroeg of laat mee te maken krijgen. Waar de zoektocht begint is niet altijd even duidelijk. en je wilt uiteraard geen adders onder het gras. Vroeger kwam je advertenties tegen in de krant of kwam je aanbod tegen via bekenden. Deze dagen is een appartement huren in Gorinchem een stuk makkelijker. We werken met sites waar je een paar euro betaalt om in 1 oogopslag alle het aanbod te kunnen zien en erop te reageren. Gelukkig ben je op de juiste site. Rentsy.nl heeft grote partners samengevoegd, zodat je eenvoudig een appartement in Gorinchem kunt vinden.

Hoe kies je de juiste appartement in Gorinchem?

De appartementen in Gorinchem die wij gescand en zichtbaar hebben gemaakt op onze website zijn volledig betrouwbaar. Een appartement huren in Gorinchem? Er komen een aantal dingen waar je naar moet kijken. Hoeveel kamers wil je hebben? Misschien ben je een student en wil je met je maatjes een 3 kamer appartement huren in Gorinchem. Dan is een kostenverdeling wel zo eerlijk op basis van het formaat van de kamers. Je hebt wellicht een privé kamer nodig waar je fijn kunt studeren of thuis kunt werken. En misschien heb je een gedeelde woonkamer en keuken nodig waar iedereen gebruik van kan maken. Als young professional in Gorinchem heb je wellicht niet zo veel ruimte nodig, maar wel meer privacy. Is dit het geval, kun je misschien beter een 2 kamer appartement huren in Gorinchem. Uiteindelijk, de eerste stap voor het kiezen van een appartement in Gorinchem, ligt bij jouw behoeften.

Checklist appartement huren Gorinchem

Voor het huren van een appartement in Gorinchem, hebben we voor jou een checklist gemaakt, deze zal helpen bij het vinden van jouw ideale appartement in Gorinchem.

 • Zijn er genoeg voorzieningen in de buurt? (supermarkten, fitnesscentra's, etc.)
 • Kan je gratis parkeren dichtbij het appartement?
 • Is je werk of universiteit eenvoudig te bereiken?
 • Is er onderhoud nodig aan het appartement? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Heeft het appartement al een ondervloer, en wat voor soort verwarming is er geïnstalleerd? (dit kan bepalend zijn voor de hoogte van je energierekening)
 • Heb je bepaalde wensen voor het appartement, en moet je nu het een en ander verbouwen? (dit kan je extra kosten opleveren)
 • Kan je snel naar het OV lopen vanaf het appartement?

Appartement in Gorinchem op het oog? Let goed op!

Er zijn talloze websites en Facebook groepen in Gorinchem waar veel wordt opgelicht. Met deze adverteerders hebben wij geen overeenkomst. Rentsy is een betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Rentsy zal er alles aan doen om veiligheid en betrouwbaarheid zo hoog mogelijk te houden. Het kan voorkomen dat een oplichter misbruik kan maken met de partners van Rentsy. Wij adviseren om bovenal altijd alert te zijn voor fraude en oplichting. Bekijk de bovenstaande checklist en huur geen woning voordat je een schriftelijke overeenkomst hebt.

Voordat je een appartement gaat huren in Gorinchem, let op een aantal zaken:

 • De verhouding tussen kwaliteit en prijs
 • Hoelang het contract geldig is.
 • De staat van het appartement
 • Mogelijkheden voor huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Gorinchem

Wanneer je op zoek gaat naar een appartement om te huren, zul je zien dat er voor appartementen in Gorinchem grote variatie is aan prijs, dat is op basis van kwaliteit en locatie. Vaak gebeurt het dat mensen die voor het eerst een appartement huren wanhopig zijn om snel een appartement in Gorinchem te vinden. Daarom wordt de keuze vaak gemaakt op basis van prijs. Iedereen weet het stiekempjes ook wel, goedkoop is soms duurkoop. Ons advies is om tenminste 4 opties in Gorinchem te hebben waar je uit kunt kiezen.

Contractduur voor een appartement in Gorinchem

Vaak wordt er vanuit de kant van de verhuurder mondeling een contractduur opgegeven. Dit is echter vaak een trucje zodat je snel het appartement neemt. Er waren ooit gevallen waar de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, echter bleek dit schriftelijk 3 jaar te zijn. Wanner je nog niet zeker weet hoelang je wilt blijven, is dit een punt wat extra duidelijk moet zijn voor de verhuurder en huurder.

De staat van het appartement

Wanneer je appartementen gaat bekijken, is het verstandig om alles goed na te lopen. Het kan een vervelend zijn wanneer je een goedkope appartement in Gorinchem hebt gevonden, terwijl je nog enorm veel moet renoveren of repareren.

Huursubsidie in Gorinchem

Is je inkomen lager, dan heb je wellicht recht op huursubsidie. Dit is een toeslag door de overheid om jou te helpen met de kosten. Wel moet je aan een aantal eisen voldoen.

Om in aanmerking te komen voor huurtoeslag, dien je te voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • De huur voor het appartement in Gorinchem is niet te hoog.
 • Het appartement in Gorinchem is zelfstandig.
 • Jouw inkomen en het inkomen van je toeslagpartner en medebewoners is niet te hoog.
 • Jouw vermogen en dat van je toeslagpartner en medebewoners is niet te hoog.
 • Je bent woonachtend in Nederland.
 • Jij en alle huisgenoten staan bij de gemeente Gorinchem ingeschreven op hetzelfde woonadres.
 • Alle inwoners hebben de Nederlandse nationaliteit of hebben een legaal verblijf in Nederland.
 • Je bent minimaal 18 jaar oud.
 • Er is een huurovereenkomst tussen jou en de verhuurder.
 • Je betaalt de huur en kunt dit aantonen met bankafschriften.

Borgsom

Gefeliciteerd! de deal is gesloten met de verhuurder! En nu vraagt de makelaar of verhuurder een borgsom zodat het huren van de appartement in Gorinchem gegarandeerd is. Wees voorzichtig: Borgsommen mogen nooit hoger zijn dan 3x de huurprijs per maand. Wanneer je het appartement netjes achter laat krijg je deze borgsom terug. Het gebeurt wel eens dat verhuurders deze borgsommen proberen te combineren met andere zaken zoals renovaties voor de volgende huurder. Val niet voor dit soort trucjes!