Appartement huren Veldhoven

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

Appartement huren Veldhoven

Een fijn idee om eindelijk je eigen appartement te hebben in Veldhoven... Iedereen gaat er vroeg of laat mee te maken krijgen. Je weet niet waar je moet beginnen met zoeken, en je wilt geen addertjes onder het gras. Nog niet heel lang geleden zochten we naar advertenties in de krant of moest je hulp van bekenden raadplegen. Deze dagen is een appartement huren in Veldhoven een stuk makkelijker. We werken met sites waar je een paar euro betaalt om in 1 oogopslag alle het aanbod te kunnen zien en erop te reageren. Je bent gelukkig op het juiste adres. Rentsy.nl heeft grote sites in Nederland samengevoegd, zodat je een gemakkelijk een appartement in Veldhoven kunt vinden.

Hoe kies je de juiste appartement in Veldhoven?

De appartementen in Veldhoven die wij gescand en zichtbaar hebben gemaakt op onze website zijn volledig betrouwbaar. Een appartement huren in Veldhoven? Er komen een aantal dingen waar je naar moet kijken. Hoeveel kamers wil je hebben? Je bent bijv. een student en wilt met je vrienden een 3 kamer appartement huren in Veldhoven. Dan kun je de kosten delen afhankelijk van het formaat van alle kamers. Misschien heb je een stille ruimte nodig waar je fijn kunt thuiswerken of studeren. Vaak heb je dan ook een gedeelde woonkamer en keuken waar iedereen gebruik van maakt. Maar als je een young professional in Veldhoven bent met een partner heb je natuurlijk niet zo heel veel ruimte nodig maar wel meer privacy. Is dit het geval, kun je misschien beter een 2 kamer appartement huren in Veldhoven. De eerste stappen voor het kiezen van een appartement in Veldhoven, liggen uiteindelijk bij jouw persoonlijke behoeften.

Checklist appartement huren Veldhoven

Bij het huren van een appartement in Veldhoven hebben wij een kleine checklist opgesteld dat jou kan helpen bij het vinden van de geschikte appartement in Veldhoven.

 • Welke voorzieningen heb je in jouw buurt? (bijv. fitnesscentra's, supermarkten, etc.)
 • Kan je gratis parkeren dichtbij het appartement?
 • Is je werk of universiteit eenvoudig te bereiken?
 • Is er onderhoud nodig aan het appartement? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Is er al een ondervloer aanwezig in het appartement? En wat voor type verwarming is er aanwezig? (dit bepaalt hoeveel je energierekening gaat kosten)
 • Heb je bepaalde wensen voor het appartement, en moet je nu het een en ander verbouwen? (dit kan je extra kosten opleveren)
 • Kan je snel naar het OV lopen vanaf het appartement?

Appartement in Veldhoven gevonden? Let op!

Er zijn een handvol websites en Facebook groepen in Veldhoven waar veel wordt opgelicht. Wij werken niet samen met dit soort adverteerders. We hebben Rentsy opgericht als betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Rentsy zal er alles aan doen om veiligheid en betrouwbaarheid zo hoog mogelijk te houden. Het kan voorkomen dat een oplichter misbruik kan maken met de partners van Rentsy. Wij adviseren om bovenal altijd alert te zijn voor fraude en oplichting. Bekijk de bovenstaande checklist en huur geen woning voordat je een schriftelijke overeenkomst hebt.

Voordat je een appartement gaat huren in Veldhoven, let op een aantal zaken:

 • De verhouding tussen kwaliteit en prijs
 • De contractduur
 • De staat van het appartement
 • Mogelijkheden voor huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Veldhoven

Wanneer je op zoek gaat naar een appartement om te huren, zul je zien dat er voor appartementen in Veldhoven grote variatie is aan prijs, dat is op basis van kwaliteit en locatie. Het komt vaak voor dat mensen in haast een appartement willen huren in Veldhoven. Vaak wordt hier gekozen aan de hand van de prijs. Iedereen weet het stiekempjes ook wel, goedkoop is soms duurkoop. Ons advies is om tenminste 4 opties in Veldhoven te hebben waar je uit kunt kiezen.

Contractduur voor een appartement in Veldhoven

Vaak wordt er vanuit de kant van de verhuurder mondeling een contractduur opgegeven. Dit is echter vaak een trucje zodat je snel het appartement neemt. Er zijn gevallen voorgekomen waarbij de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, maar schriftelijk bleek dit 3 jaar te zijn. Vooral wanneer het nog niet duidelijk is hoe lang je wilt blijven, is dit een punt wat duidelijk moet zijn voor de huurder en verhuurder.

De staat van het appartement

Wanneer je appartementen gaat bezichtigen is het goed om alles na te lopen. Het kan tegenvallen wanneer je een spot goedkope appartement in Veldhoven met een lage huur op de kop hebt getikt maar er nog allerlei vernieuwingen en renovaties gedaan moeten worden.

Huursubsidie in Veldhoven

Is je inkomen lager, dan heb je wellicht recht op huursubsidie. Dit is een regeling vanuit de overheid die kan helpen met de kosten. Echter, zijn er een hoop eisen waar je aan moet voldoen.

Wil je in aanmerking komen voor huurtoeslag, dan zijn dit de voorwaarden:

 • De maandelijkse huurprijs voor het appartement in Veldhoven is niet te hoog.
 • Het appartement in Veldhoven is zelfstandig.
 • Het inkomen van jou en je huisgenoten is niet te hoog.
 • Je vermogen en het vermogen van je toeslagpartners en medebewoners is niet te hoog.
 • Je bent woonachtend in Nederland.
 • Jij en alle huisgenoten staan bij de gemeente Veldhoven ingeschreven op hetzelfde woonadres.
 • Jij, en je huisgenoten zijn van Nederlandse nationaliteit of verblijven op dit moment legaal in Nederland.
 • Je bent minimaal 18 jaar oud.
 • Er is een huurovereenkomst tussen jou en de verhuurder.
 • De huur wordt betaald en dit kan je bewijzen dmv. bankafschriften.

Borgsom

Gefeliciteerd! de deal is gesloten met de verhuurder! En nu vraagt de makelaar of verhuurder een borgsom zodat het huren van de appartement in Veldhoven gegarandeerd is. Wees voorzichtig: Borgsommen mogen nooit hoger zijn dan 3x de huurprijs per maand. Wanneer je het appartement netjes achter laat krijg je deze borgsom terug. Vaak komt het voor dat verhuurders deze borgsom proberen te binden aan overige zaken, zoals renovaties voor een volgende huurder. Wees waakzaam voor dit soort trucjes.