Appartement huren Deventer

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

30 appartementen gevonden in Deventer.

Appartement huren Deventer

Eindelijk, hoe spannend is het om eindelijk een eigen appartement te hebben in Deventer? Bijna iedereen krijgt er vroeger of later mee te maken. Waar de zoektocht begint is niet altijd even duidelijk. en je wilt uiteraard geen adders onder het gras. Vroeger kwam je advertenties tegen in de krant of kwam je aanbod tegen via bekenden. Tegenwoordig is een appartement huren in Deventer een stuk makkelijker. We hebben partneren met sites waar je voor paar euro in 1 oogopslag alle aanbod te kan zien en reageren. Je hoeft niet verder te zoeken. Op Rentsy.nl hebben we grote sites samengevoegd, zodat je eenvoudig een appartement in Deventer kunt vinden.

Hoe kies je de juiste appartement in Deventer?

De appartementen in Deventer die wij hebben gevonden en samengevoegd op onze website zijn volledig betrouwbaar. Ga je een appartement huren in Deventer, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee mout houden. Hoeveel kamers heb je nodig? Misschien ben je een student en wil je met je maatjes een 3 kamer appartement huren in Deventer. Dan is een kostenverdeling wel zo eerlijk op basis van het formaat van de kamers. Je hebt wellicht een privé kamer nodig waar je fijn kunt studeren of thuis kunt werken. En misschien heb je een gedeelde woonkamer en keuken nodig waar iedereen gebruik van kan maken. Als young professional in Deventer heb je wellicht niet zo veel ruimte nodig, maar wel meer privacy. Wanneer dit het geval is, kun je een andere keuze maken: een 2 kamer appartement huren in Deventer. Uiteindelijk, de eerste stap voor het kiezen van een appartement in Deventer, ligt bij jouw behoeften.

Checklist appartement huren Deventer

Bij het huren van een appartement in Deventer hebben wij een kleine checklist opgesteld dat jou kan helpen bij het vinden van de geschikte appartement in Deventer.

 • Zijn er genoeg voorzieningen in de buurt? (supermarkten, fitnesscentra's, etc.)
 • Is er gratis parkeergelegenheid voor die net gekochte auto nabij het appartement?
 • Is je werk of universiteit eenvoudig te bereiken?
 • Heeft het appartement onderhoud nodig? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Heeft het appartement al een ondervloer, en wat voor soort verwarming is er geïnstalleerd? (dit kan bepalend zijn voor de hoogte van je energierekening)
 • Moet er iets verbouwd of gerenoveerd worden aan het appartement? (Dit kan je extra kosten opleveren)
 • Is er openbaar vervoer op loopafstand van het appartement?

Appartement in Deventer gevonden? Let op!

Er zijn talloze websites en Facebook groepen in Deventer waar veel wordt opgelicht. Met deze adverteerders hebben wij geen overeenkomst. Rentsy is een betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Rentsy doet er alles aan om de betrouwbaarheid en veiligheid van de website zo hoog mogelijk te houden. Helaas kan het voorkomen dat een makelaar in Deventer misbruik kan maken met de partners van Rentsy. Wij geven daarom het advies om zelf ook alert te zijn op eventuele fraude. Check de bovenstaande checklist en huur geen woning voordat er een schriftelijke overeenkomst gesloten is.

Voordat je een appartement gaat huren in Deventer, let op een aantal zaken:

 • De verhouding tussen kwaliteit en prijs
 • De contractduur
 • De staat van het appartement
 • Mogelijkheden voor huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Deventer

Wanneer je op zoek gaat naar een appartement om te huren, kom je er al snel achter dat er in Deventer een grote variatie is aan prijs. Dit is afhankelijk van de locatie en de kwaliteit. Veel mensen die voor het eerst een appartement huren zijn vaak wanhopig om snel een appartement in Deventer te vinden. Daarom wordt er vaak gekozen op basis van prijs. Iedereen weet het stiekempjes ook wel, goedkoop is soms duurkoop. Ons advies is om tenminste 4 opties in Deventer te hebben waar je uit kunt kiezen.

Contractduur voor een appartement in Deventer

Vaak geven verhuurders mondeling een contractduur op. Dit is een veelgebruikt trucje zodat je snel het appartement neemt. Er zijn gevallen voorgekomen waarbij de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, maar schriftelijk bleek dit 3 jaar te zijn. Zeker als je niet zeker weet of je er lang zult blijven is dit een punt dat duidelijk moet zijn voor zowel de verhuurder, en huurder.

De staat van het appartement

Bij het bezichtigen van appartementen, is het wijs om alles goed na te lopen. Het kan een vervelend zijn wanneer je een goedkope appartement in Deventer hebt gevonden, terwijl je nog enorm veel moet renoveren of repareren.

Huursubsidie in Deventer

Is je inkomen lager, dan heb je wellicht recht op huursubsidie. Dit is een regeling vanuit de overheid die kan helpen met de kosten. Wel moet je aan een aantal eisen voldoen.

Wil je in aanmerking komen voor huurtoeslag, dan zijn dit de voorwaarden:

 • De maandelijkse huur voor het appartement in Deventer is niet te hoog.
 • Je huurt een zelfstandige appartement in Deventer.
 • Je inkomen en die van je toeslagpartner en/of medebewoners is niet te hoog.
 • Je vermogen en het vermogen van je toeslagpartners en medebewoners is niet te hoog.
 • Je woont in Nederland.
 • Alle inwonenden zijn bij de gemeente Deventer ingeschreven op hetzelfde woonadres.
 • Alle inwoners hebben de Nederlandse nationaliteit of hebben een legaal verblijf in Nederland.
 • Je bent minimaal 18 jaar oud.
 • Er is een huurcontract getekend tussen jou en de verhuurder.
 • De maandelijkse huur wordt door jou netjes betaald, en je kunt dit bewijzen met bankafschriften.

Borgsom

Hoera! de deal is gesloten met de verhuurder, en nu vraagt de makelaar of verhuurder een borg zodat de huur van het appartement in Deventer gegarandeerd is. Let op: De borg mag nooit hoger zijn dan 3x de maandelijkse huur. Wanneer de woning na de huurperiode netjes is achtergelaten krijg je deze borgsom terug. Het gebeurt wel eens dat verhuurders deze borgsommen proberen te combineren met andere zaken zoals renovaties voor de volgende huurder. Val niet voor dit soort trucjes!