Appartement huren Zutphen

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

Appartement huren Zutphen

Een fijn idee om eindelijk je eigen appartement te hebben in Zutphen... Bijna iedereen krijgt er vroeger of later mee te maken. Het is nog niet altijd duidelijk waar je moet beginnen met zoeken, en je wilt zeker geen addertjes onder het gras. Een tijd geleden zochten we naar advertenties in de krant of we zochten hulp van bekenden. Een appartement huren in Zutphen is tegenwoordig een stuk makkelijker. We werken met sites waar je een paar euro betaalt om in 1 oogopslag alle het aanbod te kunnen zien en erop te reageren. Je bent gelukkig op het juiste adres. Rentsy.nl heeft grote sites in Nederland samengevoegd, zodat je een gemakkelijk een appartement in Zutphen kunt vinden.

Hoe kies je de juiste appartement in Zutphen?

De appartementen in Zutphen die wij hebben gevonden en samengevoegd op onze website zijn volledig betrouwbaar. Wil je een appartement huren in Zutphen, dan komen er een aantal dingen waar je naar moet kijken. Hoeveel kamers wil je bijvoorbeeld? Stel je bent een student en wilt met vrienden een 3 kamer appartement huren in Zutphen. Dan is een kostenverdeling wel zo eerlijk op basis van het formaat van de kamers. Wellicht heb je een privé kamer nodig waar je rustig kunt studeren, of thuiswerken. Daarnaast is er een gedeelde woonkamer en keuken nodig waar iedereen gebruik van mag maken. Maar als je een young professional in Zutphen bent met een partner heb je natuurlijk niet zo heel veel ruimte nodig maar wel meer privacy. In dit geval is kan je beter een 2 kamer appartement huren in Zutphen. Al met al de eerste stap om een appartement in Zutphen te kiezen ligt bij jouw behoeften.

Checklist appartement huren Zutphen

Voor het huren van een appartement in Zutphen, hebben we voor jou een checklist gemaakt, deze zal helpen bij het vinden van jouw ideale appartement in Zutphen.

 • Welke voorzieningen heb je in jouw buurt? (bijv. fitnesscentra's, supermarkten, etc.)
 • Is er gratis parkeergelegenheid voor die net gekochte auto nabij het appartement?
 • Kan je makkelijk reizen naar je universiteit of werk?
 • Zijn er zaken die gerepareerd moet worden in het appartement? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Heeft het appartement al een ondervloer, en wat voor soort verwarming is er geïnstalleerd? (dit kan bepalend zijn voor de hoogte van je energierekening)
 • Heb je bepaalde wensen voor het appartement, en moet je nu het een en ander verbouwen? (dit kan je extra kosten opleveren)
 • Is het OV op loopafstand van het appartement?

Appartement in Zutphen gespot? Let op!

Tegenwoordig zijn er aardig wat websites en Facebook groepen in Zutphen waar veel wordt opgelicht. Wij werken niet samen met dit soort adverteerders. We hebben Rentsy opgericht als betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Het kan voorkomen dat oplichters gebruik maken van de diensten van onze partners. Rentsy zal er alles aan doen om de veiligheid en betrouwbaarheid zo hoog mogelijk te houden. Wij adviseren om bovenal altijd alert te zijn voor fraude en oplichting. Bekijk de bovenstaande checklist en huur geen woning voordat je een schriftelijke overeenkomst hebt.

Let op een aantal zaken voordat je een appartement gaat huren in Zutphen:

 • De verhouding tussen kwaliteit en prijs
 • De contractduur
 • De staat van het appartement
 • Eventuele huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Zutphen

Wanneer je op zoek gaat naar een appartement om te huren, kom je er al snel achter dat er in Zutphen een grote variatie is aan prijs. Dit is afhankelijk van de locatie en de kwaliteit. Het komt vaak voor dat mensen in haast een appartement willen huren in Zutphen. Vaak wordt hier gekozen aan de hand van de prijs. Iedereen weet het stiekempjes ook wel, goedkoop is soms duurkoop. Ons advies is om tenminste 4 opties in Zutphen te hebben waar je uit kunt kiezen.

Contractduur voor een appartement in Zutphen

Vaak geven verhuurders mondeling een contractduur op. Dit is een veelgebruikt trucje zodat je snel het appartement neemt. Er waren ooit gevallen waar de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, echter bleek dit schriftelijk 3 jaar te zijn. Zeker als je niet zeker weet of je er lang zult blijven is dit een punt dat duidelijk moet zijn voor zowel de verhuurder, en huurder.

De staat van het appartement

Wanneer je appartementen gaat bekijken, is het verstandig om alles goed na te lopen. Het kan tegenvallen wanneer je een spot goedkope appartement in Zutphen met een lage huur op de kop hebt getikt maar er nog allerlei vernieuwingen en renovaties gedaan moeten worden.

Huursubsidie in Zutphen

Heb je een lager inkomen, dan kan je in aanmerking komen voor huursubsidie. Dit is een toeslag door de overheid om jou te helpen met de kosten. Echter, zijn er een hoop eisen waar je aan moet voldoen.

Om huurtoeslag te krijgen, moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • De maandelijkse huurprijs voor het appartement in Zutphen is niet te hoog.
 • Het is een zelfstandige appartement in Zutphen.
 • Het inkomen van jou en je huisgenoten is niet te hoog.
 • Jouw vermogen en dat van je toeslagpartner en medebewoners is niet te hoog.
 • Je woont in Nederland.
 • Alle inwonenden staan bij de gemeente Zutphen ingeschreven op hetzelfde woonadres.
 • Jij, je toeslagpartner en de overige medebewoners hebben de Nederlandse nationaliteit of zijn legaal in Nederland.
 • Jij bent minimaal 18 jaar of ouder.
 • Jij en de verhuurder hebben een huurcontract getekend.
 • Je betaalt de huur en kunt dit aantonen met bankafschriften.

Borgsom

Gefeliciteerd, je hebt de deal gesloten met de verhuurder en nu vraagt de makelaar om een borgsom zodat de huur van de woning in Zutphen garant gesteld wordt. Let op dat de borgsom nooit hoger mag zijn dan 3 x de maandelijkse huur. Wanneer je na de huurperiode alles netjes achterlaat zul je deze borgsom terugkrijgen. Sommige verhuurders proberen deze som aan andere kosten te binden zoals de overname en renovaties voor een volgende huurder. Val niet voor dit soort trucjes.