Busje huren in Utrecht?

Type Busje
Bestelbus

v.a.
69
per dag
Bestelbus

v.a.
39
per dag
Bestelbus

v.a.
79
per dag
Bestelbus

v.a.
55
per dag
Bestelbus

v.a.
36
per dag
Bestelbus

v.a.
42
per dag
Bestelbus

v.a.
47
per dag
Bestelbus

v.a.
65
per dag
Bestelbus

v.a.
53
per dag
Bestelbus

v.a.
69
per dag
Bestelbus

v.a.
55
per dag
Bestelbus

v.a.
39
per dag
Bestelbus

v.a.
39
per dag
Bestelbus

v.a.
55
per dag
Bestelbus

Bestelbus

v.a.
55
per dag
Rolstoelbus

v.a.
152
per dag
Bestelbus

v.a.
89
per dag
Bestelbus

Bestelbus

v.a.
38
per dag
Rolstoelbus

Bestelbus

Klaar om te verhuizen? Voordelig een busje huren in Utrecht.

Verhuis je en zoek je een verhuiswagen voor al je spullen? Misschien wil je verhuizen met je eigen auto en geen grote verhuisbus of bestelbus huren. Maar als je de koelkast en andere grote meubels wilt vervoeren, wordt je auto te klein. Je zoekt op Google naar 'verhuiswagens huren' en er zijn heel veel resultaten. Maar het kan wel heel duur zijn. Het huren van een busje kan helpen om je spullen op een efficiënte manier te verplaatsen. Rentsy.nl helpt je bij het vinden van de goedkoopste verhuurbedrijven in Utrecht, zodat je kunt beginnen met verhuizen!

Bestelbus in allerlei soorten en maten

Als je gaat verhuizen, is het belangrijk om dingen van verschillende grootte te kunnen verplaatsen. Bestelbussen komen in allerlei soorten en maten. Een standaard bestelbus heeft doorgaans een diepte van 2,5 tot 2,8 meter en is van binnen 3,5 tot 4,3 meter breed en weegt tussen de 1.000 en 1.200 kilogram. Naast het verplaatsen kunnen bestelwagens ook voor andere doeleinden worden ingezet. Een van hun meest voorkomende toepassingen is in de industrie, maar je kunt ze ook gebruiken voor doe-het-zelfprojecten.

Vertrouwde verhuurbedrijven in Utrecht.

Als je iets huurt, is het belangrijk om een bedrijf te kiezen dat je kunt vertrouwen. Niemand wil vervelende verrassingen of verborgen kosten. Veel mensen die de service van een bedrijf gebruiken, zullen hun ervaringen delen met anderen door middel van beoordelingen. In Utrecht zijn er veel verschillende soorten en maten bestelbusjes te vinden. Doe daarom je eigen onderzoek voordat je een beslissing maakt, want Utrecht is een grote stad met veel verschillende aanbieders en vestigingen.

Wat voor soorten busjes en merken zijn er?

Er zijn verschillende plekken waar je een auto of bus kunt huren. Meestal hebben ze ook bussen beschikbaar, zoals rolstoelbussen, personenbussen en bestelbussen. Er zijn veel bedrijven die dit aanbieden, dus let goed op wat bij je behoeften past. Als je een bus huurt, heb je verschillende merken en opties om uit te kiezen. Wil je graag een luxere bus, dan is de Mercedes Benz Sprinter misschien iets voor jou. Dat is een groot voertuig en daar past zeker veel in. Wil je liever een standaardbus, dan kun je kiezen voor een gemiddelde Toyota of een ander vertrouwd merk, zoals Renault, Peugeot of Ford.

Wanneer mag ik een busje besturen?

Om een personenbus te mogen besturen, heb je minimaal een rijbewijs B nodig. Voor voertuigen met een capaciteit groter dan 3500 kg heb je het rijbewijs D nodig. Als je een bus wilt besturen met meer dan 8 zitplaatsen (exclusief de chauffeur), heb je het juiste busrijbewijs nodig. Het D-rijbewijs is het 'gewone' busrijbewijs om een groot aantal personen te vervoeren. Speciaal voor chauffeurs van kleinere bussen (maximaal 16 zitplaatsen) is er het D1-rijbewijs. Om met een gewone bestelbus spullen te kunnen vervoeren, moet de chauffeur in het bezit zijn van een gewoon rijbewijs B.

Wat zijn de alternatieven voor een bestelbus in de buurt van Utrecht?

Als je je ongemakkelijk voelt bij het rijden met een groot voertuig, kan het handig zijn om een aanhanger te gebruiken. Volgens de wet mag iedereen met een B-rijbewijs een aanhanger trekken als je auto een trekhaak heeft, of als de aanhanger zelf een trekhaak heeft. Er zijn verschillende opties om spullen te vervoeren en als je vaak moet verhuizen en niet afhankelijk wilt zijn van het weer, zijn bestelwagens handig. Een vrachtwagen huren kan ook een optie zijn, maar hiervoor heb je een rijbewijs C of een chauffeur nodig. Bovendien is het moeilijk om een vrachtwagen te keren of als je door een smalle straat moet rijden.

Wanneer moet ik het busje retourneren?

Je kan een bus huren voor een hele dag of alleen voor een deel van de dag. Soms geldt het tarief voor 24 uur, soms voor 's ochtends 10:00 tot 10:00 de volgende dag. En soms kan je het alleen huren voor een paar uur, bijvoorbeeld 3 of 4 uur. Dit staat op de website van de verhuurders. Houd er rekening mee voordat je een bus huurt, zodat je weet hoe lang je het busje mag houden.

Busje huren in Utrecht kilometer vrij huren?

Soms staat de kilometervergoeding bij het huren van een auto duidelijk aangegeven wat handig kan zijn als je lange afstanden gaat rijden. Voor de meeste mensen is 100 km voldoende. Als u echter de limiet voor gratis kilometers overschrijdt, moet u een toeslag betalen die kan oplopen tot 0,25%. Plan je reis van tevoren en bespreek dit met het verhuurbedrijf zodat er achteraf geen misverstanden ontstaan Als je Utrecht niet verlaat, zou dit genoeg moeten zijn. Ze brengen vaak kilometers in rekening en sommige verhuurbedrijven leggen zelfs beperkingen op aan het aantal kilometers. U kunt echter met hen praten over het krijgen van onbeperkte kilometers als u het busje ontvangt. Zorg ervoor dat u dit vooraf vraagt, zodat u niet voor verrassingen komt te staan als het tijd is om het busje in te leveren.

Wat zijn de kosten om te huren?

De prijzen om een busje te huren kunnen variëren van 20 euro tot 150 euro, afhankelijk van de grootte en het merk van het voertuig en van luxe kenmerken zoals automatische achterkleppen of capaciteiten voor passagiersbussen. Hier zijn enkele andere factoren die van invloed kunnen zijn op de huurprijs inclusief btw die je betaalt:

Hoeveel kilometervrij kun je rijden?

  • Ben je verzekerd tegen schade en diefstal?
  • Hoelang wil je huren?
  • Huur je in het weekend of doordeweeks? (Reguliere en afwijkende openingstijden kunnen verschillen)
  • Welke gewenste laadruimte heb je nodig?
  • Wil je een bestelwagen of een personenbusje?
  • Hoeveel ruimte en welke afmetingen heb je nodig?
  • Wil je een handgeschakeld of automatisch bestelbusje?
  • Hoeveel spullen ga je vervoeren? (Mocht het niet zoveel zijn, kan een bakwagen met trekhaak beter geschikt zijn)
  • Welk merk prefereer je: Toyota, Renault, Peugeot, Ford, Iveco of een ander merk?

Op de website staan meestal alle voorwaarden. Lees deze goed om verborgen kosten te voorkomen.

Dien ik een borg te betalen bij het huren van een busje?

Als je een bus gaat huren, zal de verhuurder meestal om een borg vragen. Dit is bedoeld om ervoor te zorgen dat je zuinig omgaat met de bus. Als je de bus in goede staat terugbrengt, krijg je de borg terug. Soms kun je de borgsom voorkomen door het bedrag van je eigen risico te verlagen. Denk eraan dat als er iets kapot gaat tijdens het gebruik van de bus, jij hiervoor moet betalen, net zoals bij het huren van een vakantiehuis.

Wat is de minimale leeftijd voor het huren van een bestelbus?

Om een verhuiswagen te huren moet je minimaal 21 jaar oud zijn en minimaal een jaar rijervaring hebben. Het kan ook voorkomen dat je van meerdere personen wilt wisselen. Deze situatie kan voorkomen wanneer je een grote verhuizing gaat doen. Je kunt informeren of dat mogelijk is. Elke bestuurder moet aan een aantal criteria voldoen en zich op papier inschrijven. In het reglement dekt de verzekering niet als de naam van de huurder niet overeenkomt met het ondertekende contract.

Bij welk filiaal kan ik de bestelbus ophalen en retourneren in Utrecht?

De sleutels worden geleverd door onze dienstverlenende partners in Utrecht. De huurder kan de sleutels ophalen en afgeven op het afgesproken tijdstip bij het verhuurbedrijf. Navigeer eerst naar de website van een verhuurbedrijf. Daar kun je meestal via een kalender kiezen waar, wanneer je het busje wilt ophalen. Soms biedt het verhuurbedrijf ook een ophaal en terugbreng service. Dit is een extra service en kan je veel tijd besparen als het niet in je schema past. Contacteer het verhuurbedrijf om tot de ideale oplossing te komen.

Heb ik een creditcard nodig voor het huren van een bestelbus?

De meeste autoverhuurbedrijven vereisen een creditcard als onderdeel van het huurproces. Er zijn echter enkele particuliere verhuurbedrijven waarmee je een busje zonder creditcard kunt huren. Misschien ken je iemand in je netwerk die een bestelwagen heeft. Je kan vragen om de bus voor een dag te huren, vaak is dit ook goedkoper omdat het proces makkelijker is.

Wil je meer veelgestelde vragen doornemen voor het huren van een busje? Op deze info pagina voor busjes hebben we alles voor jou op een rijtje gezet.