Appartement huren Terneuzen

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

41 appartementen gevonden in Terneuzen.

Appartement huren Terneuzen

Een fijn idee om eindelijk je eigen appartement te hebben in Terneuzen... Bijna iedereen krijgt er vroeger of later mee te maken. Je weet niet waar je moet beginnen met zoeken, en je wilt geen addertjes onder het gras. Nog niet heel lang geleden zochten we naar advertenties in de krant of moest je hulp van bekenden raadplegen. Tegenwoordig is een appartement huren in Terneuzen een stuk makkelijker. Voor serieus aanbod, werken we samen met sites waar je een paar euro betaalt om het aanbod te kunnen zien en erop kunt reageren. Je hoeft niet verder te zoeken. Op Rentsy.nl hebben we grote sites samengevoegd, zodat je eenvoudig een appartement in Terneuzen kunt vinden.

Hoe kies je de juiste appartement in Terneuzen?

De appartementen in Terneuzen die wij hebben gevonden en samengevoegd op onze website zijn volledig betrouwbaar. Ga je een appartement huren in Terneuzen, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee mout houden. Hoeveel kamers heb je nodig? Je bent bijv. een student en wilt met je vrienden een 3 kamer appartement huren in Terneuzen. Dan kun je de kosten delen afhankelijk van het formaat van alle kamers. Je hebt wellicht een privé kamer nodig waar je fijn kunt studeren of thuis kunt werken. En misschien heb je een gedeelde woonkamer en keuken nodig waar iedereen gebruik van kan maken. Wanneer je een young professional in Terneuzen bent, is er wellicht niet zo veel ruimte nodig, maar wel privacy. Wanneer dit het geval is, kun je een andere keuze maken: een 2 kamer appartement huren in Terneuzen. Al met al de eerste stap om een appartement in Terneuzen te kiezen ligt bij jouw behoeften.

Checklist appartement huren Terneuzen

Bij het huren van een appartement in Terneuzen hebben wij een kleine checklist opgesteld dat jou kan helpen bij het vinden van de geschikte appartement in Terneuzen.

 • Zijn er genoeg voorzieningen in de buurt? (supermarkten, fitnesscentra's, etc.)
 • Is er gratis parkeergelegenheid voor die net gekochte auto nabij het appartement?
 • Is de bereikbaarheid naar je werk of universiteit makkelijk?
 • Heeft het appartement onderhoud nodig? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Ligt er een ondervloer in, en wat voor type verwarming heeft het appartement? (Dit kan bepalend zijn voor je energierekening)
 • Heb je bepaalde wensen voor het appartement, en moet je nu het een en ander verbouwen? (dit kan je extra kosten opleveren)
 • Loop je makkelijk naar het openbaar vervoer vanaf het appartement?

Appartement in Terneuzen op het oog? Let goed op!

Er zijn talloze websites en Facebook groepen in Terneuzen waar veel wordt opgelicht. Met deze partijen werken wij niet samen. Rentsy is bedoeld als betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Het kan voorkomen dat oplichters gebruik maken van de diensten van onze partners. Rentsy zal er alles aan doen om de veiligheid en betrouwbaarheid zo hoog mogelijk te houden. Wij geven daarom het advies om zelf ook alert te zijn op eventuele fraude. Check de bovenstaande checklist en huur geen woning voordat er een schriftelijke overeenkomst gesloten is.

Let op een aantal zaken voordat je een appartement gaat huren in Terneuzen:

 • De verhouding tussen kwaliteit en prijs
 • Hoelang het contract geldig is.
 • De staat van het appartement
 • De mogelijkheid voor huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Terneuzen

Wanneer je op zoek gaat naar een appartement om te huren, zul je zien dat er voor appartementen in Terneuzen grote variatie is aan prijs, dat is op basis van kwaliteit en locatie. Vaak gebeurt het dat mensen die voor het eerst een appartement huren wanhopig zijn om snel een appartement in Terneuzen te vinden. Daarom wordt de keuze vaak gemaakt op basis van prijs. We weten het allemaal, goedkoop is vaak duurkoop. Wij kunnen je adviseren om op z'n minst 4 opties in Terneuzen te hebben waar je uit kunt kiezen.

Contractduur voor een appartement in Terneuzen

Vaak geven verhuurders mondeling een contractduur op. Dit is een veelgebruikt trucje zodat je snel het appartement neemt. Er zijn gevallen voorgekomen waarbij de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, maar schriftelijk bleek dit 3 jaar te zijn. Zeker als je niet zeker weet of je er lang zult blijven is dit een punt dat duidelijk moet zijn voor zowel de verhuurder, en huurder.

De staat van het appartement

Wanneer je appartementen gaat bezichtigen is het goed om alles na te lopen. Het kan tegenvallen wanneer je een spot goedkope appartement in Terneuzen met een lage huur op de kop hebt getikt maar er nog allerlei vernieuwingen en renovaties gedaan moeten worden.

Huursubsidie in Terneuzen

Heb je een lager inkomen, dan kan je in aanmerking komen voor huursubsidie. Dit is een toeslag door de overheid om jou te helpen met de kosten. Echter, zijn er een hoop eisen waar je aan moet voldoen.

Om in aanmerking te komen voor huurtoeslag, dien je te voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • De maandelijkse huurprijs voor het appartement in Terneuzen is niet te hoog.
 • Het appartement in Terneuzen is zelfstandig.
 • Het inkomen van jou en je huisgenoten is niet te hoog.
 • Je vermogen en het vermogen van je toeslagpartners en medebewoners is niet te hoog.
 • Je bent woonachtend in Nederland.
 • Jij en de andere bewoners staan bij de gemeente Terneuzen ingeschreven op uw woonadres.
 • Jij, en je huisgenoten zijn van Nederlandse nationaliteit of verblijven op dit moment legaal in Nederland.
 • Je hebt de leeftijd van 18 bereikt.
 • Er is een huurovereenkomst tussen jou en de verhuurder.
 • Je betaalt de huur en kunt dit aantonen met bankafschriften.

Borgsom

Gefeliciteerd! de deal is gesloten met de verhuurder! En nu vraagt de makelaar of verhuurder een borgsom zodat het huren van de appartement in Terneuzen gegarandeerd is. Let op dat de borgsom nooit hoger mag zijn dan 3 x de maandelijkse huur. Wanneer je na de huurperiode alles netjes achterlaat zul je deze borgsom terugkrijgen. Vaak komt het voor dat verhuurders deze borgsom proberen te binden aan overige zaken, zoals renovaties voor een volgende huurder. Wees waakzaam voor dit soort trucjes.