Appartement huren Roermond

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

26 appartementen gevonden in Roermond.

Appartement huren Roermond

Eindelijk, hoe spannend is het om eindelijk een eigen appartement te hebben in Roermond? Vroeger of later overkomt iedereen dit. Je weet niet waar je moet beginnen met zoeken, en je wilt geen addertjes onder het gras. Vroeger kwam je advertenties tegen in de krant of kwam je aanbod tegen via bekenden. Het is gelukkig nu een stuk makkelijker om een appartement huren in Roermond. We hebben partneren met sites waar je voor paar euro in 1 oogopslag alle aanbod te kan zien en reageren. Je bent gelukkig op het juiste adres. Rentsy.nl heeft grote sites in Nederland samengevoegd, zodat je een gemakkelijk een appartement in Roermond kunt vinden.

Hoe kies je de juiste appartement in Roermond?

Wij hebben appartementen in Roermond gevonden en samengevoegd op onze website. Deze bronnen zijn volledig betrouwbaar. Een appartement huren in Roermond? Er komen een aantal dingen waar je naar moet kijken. Hoeveel kamers wil je bijvoorbeeld? Je bent bijv. een student en wilt met je vrienden een 3 kamer appartement huren in Roermond. Dan kun je de kosten delen afhankelijk van het formaat van alle kamers. Je hebt wellicht een privé kamer nodig waar je fijn kunt studeren of thuis kunt werken. En misschien heb je een gedeelde woonkamer en keuken nodig waar iedereen gebruik van kan maken. Als young professional in Roermond heb je wellicht niet zo veel ruimte nodig, maar wel meer privacy. Is dit het geval, kun je misschien beter een 2 kamer appartement huren in Roermond. Al met al de eerste stap om een appartement in Roermond te kiezen ligt bij jouw behoeften.

Checklist appartement huren Roermond

Voor het huren van een appartement in Roermond, hebben we voor jou een checklist gemaakt, deze zal helpen bij het vinden van jouw ideale appartement in Roermond.

 • Welke voorzieningen heb je in jouw buurt? (bijv. fitnesscentra's, supermarkten, etc.)
 • Kan je gratis parkeren dichtbij het appartement?
 • Kan je makkelijk reizen naar je universiteit of werk?
 • Is er onderhoud nodig aan het appartement? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Heeft het appartement al een ondervloer, en wat voor soort verwarming is er geïnstalleerd? (dit kan bepalend zijn voor de hoogte van je energierekening)
 • Moet er iets verbouwd of gerenoveerd worden aan het appartement? (Dit kan je extra kosten opleveren)
 • Is het OV op loopafstand van het appartement?

Appartement in Roermond op het oog? Let goed op!

Er zijn een handvol websites en Facebook groepen in Roermond waar veel wordt opgelicht. Met deze partijen werken wij niet samen. Rentsy is bedoeld als betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Het kan voorkomen dat oplichters gebruik maken van de diensten van onze partners. Rentsy zal er alles aan doen om de veiligheid en betrouwbaarheid zo hoog mogelijk te houden. Het advies die we je willen geven is: Wees altijd alert op fraude en oplichting. Bekijk de bovenstaande checklist en huur geen woning voordat er een schriftelijke overeenkomst is.

Voordat je een appartement gaat huren in Roermond, let op een aantal zaken:

 • De verhouding tussen kwaliteit en prijs
 • De contractduur
 • De staat van het appartement
 • De mogelijkheid voor huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Roermond

Wanneer je op zoek gaat naar een appartement om te huren, zul je zien dat er voor appartementen in Roermond grote variatie is aan prijs, dat is op basis van kwaliteit en locatie. Het komt vaak voor dat mensen in haast een appartement willen huren in Roermond. Vaak wordt hier gekozen aan de hand van de prijs. Iedereen weet het stiekempjes ook wel, goedkoop is soms duurkoop. Ons advies is om tenminste 4 opties in Roermond te hebben waar je uit kunt kiezen.

Contractduur voor een appartement in Roermond

In veel gevallen wordt er vanuit de kant van de verhuurder vaak mondeling een contractduur opgelegd. Dit is veelgebruikt trucje zodat jij snel het appartement neemt. Er zijn gevallen voorgekomen waarbij de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, maar schriftelijk bleek dit 3 jaar te zijn. Vooral wanneer het nog niet duidelijk is hoe lang je wilt blijven, is dit een punt wat duidelijk moet zijn voor de huurder en verhuurder.

De staat van het appartement

Wanneer je appartementen gaat bekijken, is het verstandig om alles goed na te lopen. Het kan tegenvallen wanneer je een spot goedkope appartement in Roermond met een lage huur op de kop hebt getikt maar er nog allerlei vernieuwingen en renovaties gedaan moeten worden.

Huursubsidie in Roermond

Heb je een lager inkomen, dan kan je in aanmerking komen voor huursubsidie. Dit is een toeslag door de overheid om jou te helpen met de kosten. Er zijn echter wel een aantal eisen waaraan je moet voldoen.

Om in aanmerking te komen voor huurtoeslag, dien je te voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • De maandelijkse huurprijs voor het appartement in Roermond is niet te hoog.
 • Het is een zelfstandige appartement in Roermond.
 • Het inkomen van jou en je huisgenoten is niet te hoog.
 • Jouw vermogen en dat van je toeslagpartner en medebewoners is niet te hoog.
 • Je woont in Nederland.
 • Alle inwonenden staan bij de gemeente Roermond ingeschreven op hetzelfde woonadres.
 • Alle inwoners hebben de Nederlandse nationaliteit of hebben een legaal verblijf in Nederland.
 • Je hebt de leeftijd van 18 bereikt.
 • Er is een huurovereenkomst tussen jou en de verhuurder.
 • De huur wordt betaald en dit kan je bewijzen dmv. bankafschriften.

Borgsom

Hoera! de deal is gesloten met de verhuurder, en nu vraagt de makelaar of verhuurder een borg zodat de huur van het appartement in Roermond gegarandeerd is. Let op dat de borgsom nooit hoger mag zijn dan 3 x de maandelijkse huur. Wanneer je na de huurperiode alles netjes achterlaat zul je deze borgsom terugkrijgen. Sommige verhuurders proberen deze som aan andere kosten te binden zoals de overname en renovaties voor een volgende huurder. Val niet voor dit soort trucjes.