Appartement huren Oisterwijk

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

3 appartementen gevonden in Oisterwijk.

Appartement huren Oisterwijk

Eindelijk, hoe spannend is het om eindelijk een eigen appartement te hebben in Oisterwijk? Bijna iedereen krijgt er vroeger of later mee te maken. Het is nog niet altijd duidelijk waar je moet beginnen met zoeken, en je wilt zeker geen addertjes onder het gras. Een tijd geleden zochten we naar advertenties in de krant of we zochten hulp van bekenden. Het is gelukkig nu een stuk makkelijker om een appartement huren in Oisterwijk. Voor serieus aanbod, werken we samen met sites waar je een paar euro betaalt om het aanbod te kunnen zien en erop kunt reageren. Je bent gelukkig op het juiste adres. Rentsy.nl heeft grote sites in Nederland samengevoegd, zodat je een gemakkelijk een appartement in Oisterwijk kunt vinden.

Hoe kies je de juiste appartement in Oisterwijk?

Wij hebben appartementen in Oisterwijk gevonden en samengevoegd op onze website. Deze bronnen zijn volledig betrouwbaar. Een appartement huren in Oisterwijk? Er komen een aantal dingen waar je naar moet kijken. Hoeveel kamers heb je nodig? Je bent bijv. een student en wilt met je vrienden een 3 kamer appartement huren in Oisterwijk. Dan kun je de kosten delen afhankelijk van het formaat van alle kamers. Wellicht heb je een privé kamer nodig waar je rustig kunt studeren, of thuiswerken. Daarnaast is er een gedeelde woonkamer en keuken nodig waar iedereen gebruik van mag maken. Als young professional in Oisterwijk heb je wellicht niet zo veel ruimte nodig, maar wel meer privacy. In dit geval is kan je beter een 2 kamer appartement huren in Oisterwijk. De eerste stappen voor het kiezen van een appartement in Oisterwijk, liggen uiteindelijk bij jouw persoonlijke behoeften.

Checklist appartement huren Oisterwijk

Voor het huren van een appartement in Oisterwijk hebben we alvast een kleine checklist gemaakt die kan helpen bij het vinden van jouw droom appartement in Oisterwijk.

 • Welke voorzieningen heb je in jouw buurt? (bijv. fitnesscentra's, supermarkten, etc.)
 • Is er gratis parkeergelegenheid voor die net gekochte auto nabij het appartement?
 • Is je werk of universiteit eenvoudig te bereiken?
 • Heeft het appartement onderhoud nodig? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Heeft het appartement al een ondervloer, en wat voor soort verwarming is er geïnstalleerd? (dit kan bepalend zijn voor de hoogte van je energierekening)
 • Moet er iets verbouwd of gerenoveerd worden aan het appartement? (Dit kan je extra kosten opleveren)
 • Is er openbaar vervoer op loopafstand van het appartement?

Appartement in Oisterwijk gevonden? Let op!

Er zijn een handvol websites en Facebook groepen in Oisterwijk waar veel wordt opgelicht. Met deze partijen werken wij niet samen. Rentsy is bedoeld als betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Het kan voorkomen dat oplichters gebruik maken van de diensten van onze partners. Rentsy zal er alles aan doen om de veiligheid en betrouwbaarheid zo hoog mogelijk te houden. Het advies die we je willen geven is: Wees altijd alert op fraude en oplichting. Bekijk de bovenstaande checklist en huur geen woning voordat er een schriftelijke overeenkomst is.

Voordat je een appartement gaat huren in Oisterwijk, let op een aantal zaken:

 • De verhouding tussen kwaliteit en prijs
 • De contractduur
 • De staat van het appartement
 • Eventuele huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Oisterwijk

Wanneer je op zoek gaat naar een appartement om te huren, zul je zien dat er voor appartementen in Oisterwijk grote variatie is aan prijs, dat is op basis van kwaliteit en locatie. Het komt veel voor dat mensen in alle haast snel een appartement willen huren in Oisterwijk. Daarom wordt er vaak gekozen op basis van de prijs. Het is vrij algemeen bekend, goedkoop is meestal duurkoop. Rentsy advisteert om tenminste 4 opties in Oisterwijk te hebben wear je uit kunt kiezen.

Contractduur voor een appartement in Oisterwijk

In veel gevallen wordt er vanuit de kant van de verhuurder vaak mondeling een contractduur opgelegd. Dit is veelgebruikt trucje zodat jij snel het appartement neemt. Er zijn gevallen voorgekomen waarbij de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, maar schriftelijk bleek dit 3 jaar te zijn. Vooral wanneer het nog niet duidelijk is hoe lang je wilt blijven, is dit een punt wat duidelijk moet zijn voor de huurder en verhuurder.

De staat van het appartement

Bij het bezichtigen van appartementen, is het wijs om alles goed na te lopen. Het kan tegenvallen wanneer je een spot goedkope appartement in Oisterwijk met een lage huur op de kop hebt getikt maar er nog allerlei vernieuwingen en renovaties gedaan moeten worden.

Huursubsidie in Oisterwijk

Is je inkomen lager, dan heb je wellicht recht op huursubsidie. Dit is een toeslag door de overheid om jou te helpen met de kosten. Wel moet je aan een aantal eisen voldoen.

Om gebruik te maken van huurtoeslag, dien je te voldoen aan een aantal voorwaarden:

 • De maandelijkse huur voor het appartement in Oisterwijk is niet te hoog.
 • Je huurt een zelfstandige appartement in Oisterwijk.
 • Jouw inkomen en het inkomen van je toeslagpartner en medebewoners is niet te hoog.
 • Jouw vermogen en dat van je toeslagpartner en medebewoners is niet te hoog.
 • Je woont in Nederland.
 • Jij en alle huisgenoten staan bij de gemeente Oisterwijk ingeschreven op hetzelfde woonadres.
 • Alle inwoners hebben de Nederlandse nationaliteit of hebben een legaal verblijf in Nederland.
 • Je hebt de leeftijd van 18 bereikt.
 • Er is een huurcontract getekend tussen jou en de verhuurder.
 • De maandelijkse huur wordt door jou netjes betaald, en je kunt dit bewijzen met bankafschriften.

Borgsom

Gefeliciteerd, je hebt de deal gesloten met de verhuurder en nu vraagt de makelaar om een borgsom zodat de huur van de woning in Oisterwijk garant gesteld wordt. Let op: De borg mag nooit hoger zijn dan 3x de maandelijkse huur. Wanneer de woning na de huurperiode netjes is achtergelaten krijg je deze borgsom terug. Sommige verhuurders proberen deze som aan andere kosten te binden zoals de overname en renovaties voor een volgende huurder. Val niet voor dit soort trucjes.