Appartement huren Meppel

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

3 appartementen gevonden in Meppel.

Appartement huren Meppel

Het idee om je eigen appartement te hebben in Meppel... Bijna iedereen krijgt er vroeger of later mee te maken. Je weet niet waar je moet beginnen met zoeken, en je wilt geen addertjes onder het gras. Nog niet heel lang geleden zochten we naar advertenties in de krant of moest je hulp van bekenden raadplegen. Tegenwoordig is een appartement huren in Meppel een stuk makkelijker. We werken met sites waar je een paar euro betaalt om in 1 oogopslag alle het aanbod te kunnen zien en erop te reageren. Je bent gelukkig op het juiste adres. Rentsy.nl heeft grote sites in Nederland samengevoegd, zodat je een gemakkelijk een appartement in Meppel kunt vinden.

Hoe kies je de juiste appartement in Meppel?

De appartementen in Meppel die wij hebben gevonden en samengevoegd op onze website zijn volledig betrouwbaar. Een appartement huren in Meppel? Er komen een aantal dingen waar je naar moet kijken. Hoeveel kamers wil je bijvoorbeeld? Stel je bent een student en wilt met vrienden een 3 kamer appartement huren in Meppel. Dan kun je de kosten delen afhankelijk van het formaat van alle kamers. Wellicht heb je een privé kamer nodig waar je rustig kunt studeren, of thuiswerken. Daarnaast is er een gedeelde woonkamer en keuken nodig waar iedereen gebruik van mag maken. Maar als je een young professional in Meppel bent met een partner heb je natuurlijk niet zo heel veel ruimte nodig maar wel meer privacy. In dit geval is kan je beter een 2 kamer appartement huren in Meppel. Al met al de eerste stap om een appartement in Meppel te kiezen ligt bij jouw behoeften.

Checklist appartement huren Meppel

Voor het huren van een appartement in Meppel, hebben we voor jou een checklist gemaakt, deze zal helpen bij het vinden van jouw ideale appartement in Meppel.

 • Welke voorzieningen heb je in jouw buurt? (bijv. fitnesscentra's, supermarkten, etc.)
 • Heb je de mogelijkheid om gratis te parkeren in de buurt van het appartement?
 • Is je werk of universiteit eenvoudig te bereiken?
 • Zijn er zaken die gerepareerd moet worden in het appartement? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Ligt er een ondervloer in, en wat voor type verwarming heeft het appartement? (Dit kan bepalend zijn voor je energierekening)
 • Moet er iets verbouwd of gerenoveerd worden aan het appartement? (Dit kan je extra kosten opleveren)
 • Is het OV op loopafstand van het appartement?

Appartement in Meppel op het oog? Let goed op!

Tegenwoordig zijn er aardig wat websites en Facebook groepen in Meppel waar veel wordt opgelicht. Met deze partijen werken wij niet samen. Rentsy is bedoeld als betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Rentsy zal er alles aan doen om veiligheid en betrouwbaarheid zo hoog mogelijk te houden. Het kan voorkomen dat een oplichter misbruik kan maken met de partners van Rentsy. Wij adviseren om bovenal altijd alert te zijn voor fraude en oplichting. Bekijk de bovenstaande checklist en huur geen woning voordat je een schriftelijke overeenkomst hebt.

Voordat je een appartement gaat huren in Meppel, let op een aantal zaken:

 • De prijs en de kwaliteit
 • De contractduur
 • De staat van het appartement
 • Mogelijkheden voor huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Meppel

Bij de zoektocht voor een appartement om te huren, merk je al vrij snel dat er in Meppel een grote variatie is aan prijs. Dit is vaak gebaseerd op locatie en kwaliteit. Het komt vaak voor dat mensen in haast een appartement willen huren in Meppel. Vaak wordt hier gekozen aan de hand van de prijs. Iedereen weet het stiekempjes ook wel, goedkoop is soms duurkoop. Ons advies is om tenminste 4 opties in Meppel te hebben waar je uit kunt kiezen.

Contractduur voor een appartement in Meppel

Vaak geven verhuurders mondeling een contractduur op. Dit is een veelgebruikt trucje zodat je snel het appartement neemt. Er waren ooit gevallen waar de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, echter bleek dit schriftelijk 3 jaar te zijn. Vooral wanneer het nog niet duidelijk is hoe lang je wilt blijven, is dit een punt wat duidelijk moet zijn voor de huurder en verhuurder.

De staat van het appartement

Wanneer je appartementen gaat bezichtigen is het goed om alles na te lopen. Het kan een tegenvaller zijn wanneer je een hele goedkope appartement in Meppel hebt gevonden, maar er moet nog van alles gerepareerd of gerenoveerd worden.

Huursubsidie in Meppel

Is je inkomen lager, dan heb je wellicht recht op huursubsidie. Dit is een regeling vanuit de overheid die kan helpen met de kosten. Er zijn echter wel een aantal eisen waaraan je moet voldoen.

Om in aanmerking te komen voor huurtoeslag, dien je te voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • De huur voor het appartement in Meppel is niet te hoog.
 • Je huurt een zelfstandige appartement in Meppel.
 • Het inkomen van jou en je huisgenoten is niet te hoog.
 • Het vermogen van jou en je huisgenoten is niet te hoog.
 • Je woont in Nederland.
 • Alle inwonenden zijn bij de gemeente Meppel ingeschreven op hetzelfde woonadres.
 • Jij, en je huisgenoten zijn van Nederlandse nationaliteit of verblijven op dit moment legaal in Nederland.
 • Je hebt de leeftijd van 18 bereikt.
 • Er is een huurovereenkomst tussen jou en de verhuurder.
 • De maandelijkse huur wordt door jou netjes betaald, en je kunt dit bewijzen met bankafschriften.

Borgsom

Gefeliciteerd, je hebt de deal gesloten met de verhuurder en nu vraagt de makelaar om een borgsom zodat de huur van de woning in Meppel garant gesteld wordt. Wees voorzichtig: Borgsommen mogen nooit hoger zijn dan 3x de huurprijs per maand. Wanneer je het appartement netjes achter laat krijg je deze borgsom terug. Vaak komt het voor dat verhuurders deze borgsom proberen te binden aan overige zaken, zoals renovaties voor een volgende huurder. Wees waakzaam voor dit soort trucjes.