Appartement huren Maastricht

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

197 appartementen gevonden in Maastricht.

Appartement huren Maastricht

Hoe kan het zijn om een zonnig appartement te huren in Maastricht? Of het nu gaat om nieuwbouwappartementen, een vrije sector woning of andere huurwoningen, deze stad is een heerlijke plek om te wonen. Misschien ga je voor het eerst op jezelf wonen en kies je daarom voor appartementen in Maastricht. Misschien volg je hier een studie? Of vind je het juist heel leuk dat je straks in de hoofdstad van Limburg gaat wonen?

De Nederlandse Universiteit Maastricht is een van de beste instellingen voor hoger onderwijs in Europa. Het heeft een uitstekende reputatie in de wereld vanwege zijn innovatief onderzoek en zijn internationale oriëntatie.

In Maastricht valt van alles te beleven. En gelukkig zijn er genoeg appartementen beschikbaar. U kunt ook een busje huren als je vervoer voor je spullen nodig hebt.

Nieuwbouw appartementen

Waar begin je als je op zoek bent naar nieuwbouwappartementen of de nieuwste huurwoningen? Hier zijn enkele verschillende aspecten van appartementen om naar te zoeken: omstandigheden, locatie, voorzieningen. Vroeger las je vooral advertenties in kranten of hoorde je over huizen waar iemand het verhuurde. Nu, met een site voor onroerend goed als deze en uw stem aan de zijkant van uw computerscherm, is het zoeken naar een nieuw appartement eenvoudiger dan ooit. Het is nu niet moeilijker dan toen. Het is gewoon veel meer online. Uiteindelijk is dat natuurlijk gewoon makkelijker. In dit historische centrum zie je direct de nieuwste woningvoorraad. Er zijn allerlei websites die je kunt raadplegen voor het actuele woningaanbod. Je bent nu op een ideale website aangekomen voor appartementen in Maastricht. Wij hebben namelijk alle grote sites samengevoegd. Een appartement huren kan lastig en tijdrovend zijn, zeker als je niet in de buurt woont. In plaats van te klauteren om de perfecte plek te vinden, maak vandaag nog gebruik van Maastricht's brede selectie via Rentsy.nl

Slaapkamer appartement huren met voldoende M2

Zorg voor voldoende M2 als je in Maastricht wilt huren. Het grote Limburg herbergt aangename appartementen, maar ze moeten wel passen bij uw wensen en voorkeuren. Denk bij het zoeken van een appartement goed na over het aantal kamers dat je nodig hebt. Of u nu zoekt in de vrije sector of een bedrijfspand, wat uw voorkeuren zijn en hoeveel mensen er bij u komen wonen. En kijk ook hoeveel M2 deze kamers moeten zijn. Ga je alleen wonen of wil je samen verhuizen naar een appartement? Heeft u een grotere kamer nodig of kunnen alle kamers minder M2 hebben? Er zijn veel factoren die bepalen welke grootte van de kamer het meest geschikt is voor uw behoeften. Appartementen zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten, vooral in steden die de afgelopen jaren exponentieel zijn gegroeid. Er is vaak veel concurrentie voor kleinere ruimtes, dus het is belangrijk om te overwegen wat uw gebruikelijke levensstijl vereist.

De leukste wijken om te wonen in Maastricht

Binnenstad Maastricht

Een van de leukste buurten van Maastricht is het stadscentrum. Maastricht is een zeer drukke, maar zeer gezellige stad. In het centrum van Maastricht is van alles te zien en te doen: leuke winkels, goede restaurants, gezellige bars en veel clubs om uit te kiezen.

Wijck Maastricht

In Wyck wonen veel studenten. Het kan ver van het stadscentrum zijn, maar het is nog steeds dicht bij het centrum. De Wyck biedt u de nabijheid van alle gemakken die het centrum te bieden heeft, maar is rustiger.Wyck is een prachtige straat, met handig vervoer en geweldige eetgelegenheden. Veel hogescholen en universiteitsgebieden liggen op 5-10 minuten fietsafstand van Wyck.

Jekerkwartier Maastricht

Een populaire studentenbuurt in Maastricht is het Jekerkwartier Dit deel van deze buurt staat vol met appartementen en kamers voor studenten, omdat er veel voorzieningen in de buurt zijn. Het College heeft bijvoorbeeld allerlei kantoorvoorzieningen, waaronder de Universiteitsbibliotheek, diverse cafés en eetgelegenheden.Het Jekerkwartier is dan ook erg levendig en er zijn veel studenten te vinden. Deze wijk ligt ook dicht bij het centrum van de stad, dus je bent op korte loopafstand van de bezienswaardigheden van Maastricht. Er zijn veel nabijgelegen onderwijsinstellingen in dit gebied. Allemaal op maximaal 15 minuten fietsen, maar de School of Business and Economics, de Theateracademie, het Conservatorium en de Jan van Eyck Academie zijn allemaal dichtbij.

De beste activiteiten in Maastricht

Hoe gaaf is het om in de hoofdstad van Limburg te wonen. Deze toplocatie is niet voor niets zo gewild. Je hoeft je fiets maar te pakken en je bent zo bij een van de vele attracties in deze stad. Of dat nu de markt, het Vrijthof, de stokstraat of de Sint Servaas brug is bereik je eenvoudig met je fiets. Houd je van activiteiten, dan is Maastricht dus een hele logische keus.

De populairste attracties om te bezoeken in Maastricht zijn:

 • Maastricht Underground
 • Boekhandel Dominicanen
 • Vrijthof
 • Fort Sint Pieter
 • Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee Basiliek

Appartement huren in Maastricht en eerst bezichtiging inplannen

Het is belangrijk om je onderzoek te doen voordat je een appartement bij jou in de buurt kiest. Het aantal M 2 kan naar je zin zijn en misschien bevalt het aantal slaapkamers je ook, maar toch moet je even met eigen ogen kijken of je jezelf echt thuis gaat voelen op deze bewuste locatie in Limburg. Wonen in Maastricht is een goed idee, maar het vinden van het juiste appartement moet voorop staan. U kunt dit doen op zoekmachines door te filteren op precies wat u nodig heeft. Wil je in de buurt wonen? Geef je voorkeuren aan en we vinden er matches voor.

Wat wordt er te huur aangeboden?

Heb je de huurmogelijkheden in deze stad al gezien? Bekijk de beschikbare appartementen, misschien vindt u iets dat bij u past voor een lagere prijs. Heb je al je wensen goed op een rijtje? Wat zijn de voorzieningen waar je gebruik van wilt maken?Als je op zoek bent naar een woning in de buurt van een treinstation, dan kun je overwegen om te huren in de buurt van Maastricht Centraal Station. Is uw appartement in goede staat en gelegen in een veilige buurt? Zal de huur redelijk zijn voor deze locatie? Mag je hier rustig studeren?

Let op de huurprijs

Laten we eens kijken naar de gemiddelde huur in uw zoekopdracht. Er zijn duizenden opties beschikbaar en u kunt online de prijzen voor een bepaald gebied bekijken. Prijzen variëren van slechts € 100 tot € 600 per maand per kamer, dus het is belangrijk dat u een betaalbare plek vindt. Zoek je een studio dan zit je al snel tussen de €600,- en €900,-. Vanaf €900,- voor een appartement. Hierbij speelt ook een rol of het appartement wel of niet gemeubileerd is. Uiteraard kan er in dat geval een iets hogere prijs gevraagd worden. Vraag ook altijd even goed naar hoe het zit met de borg en het sleutelgeld. Alles om vervelende verrassingen achteraf te voorkomen.

Welke locatie kies jij als het gaat om beschikbare huurwoningen?

Je hebt een aantal appartementen bekeken? Is dit appartement wat je zocht? Of heeft deze net te weinig kamers? Jij wilt drie slaapkamers en het zijn er maar 2? Kijk je dan verder naar een ander appartement of neem je er toch genoegen mee? Is het aantal M 2 verder wel naar je zin? Een appartement huren doe je wel voor langere tijd, dus zorg in ieder geval voor genoeg M 2.

Checklist appartement huren Maastricht

Er zijn veel dingen waarmee u rekening moet houden bij het huren van een appartement, waaronder kosten, locatie en grootte. Dus een checklist maken is een heel goed idee bij het zoeken naar de perfecte plek.

 • Zijn er voorzieningen in de buurt? (supermarkten, fitnesscentra, enz.)
 • Is er gratis parkeergelegenheid voor die net gekochte auto nabij het appartement?
 • Reis je veel? Is er een grens aan waar je werk je brengt?
 • Is er onderhoud nodig aan het appartement? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Is er al een ondervloer aanwezig in het appartement? En wat voor type verwarming is er aanwezig? (dit bepaalt hoeveel je energierekening gaat kosten)
 • Zijn er bepaalde wensen voor je appartement, en is er nu een renovatie of verbouwing nodig? (dit kan extra kosten met zich meebrengen)
 • Kan je snel naar het OV lopen vanaf het appartement?

Huursubsidie in Maastricht

Wanneer je een lager inkomen hebt dan kan er sprake zijn van een huursubsidie. Dit is een toeslag door de overheid om jou te helpen met de kosten. Wel moet er aan een hoop eisen worden voldoen.

Om huurtoeslag te krijgen, moet u voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Uw huur voor het appartement in Maastricht is niet te hoog.
 • U huurt een zelfstandige woonruimte in Maastricht.
 • Uw inkomen en dat van uw toeslagpartner en medebewoners is niet te hoog.
 • Uw vermogen is niet erg hoog en dus heeft uw toeslagpartner waarschijnlijk een vergelijkbaar inkomen.U woont in Nederland.
 • U en de andere bewoners staan bij de gemeente Maastricht ingeschreven op uw woonadres.
 • U, uw toeslagpartner en medebewoners hebben de Nederlandse nationaliteit of zijn legaal in Nederland.
 • U bent 18 jaar of ouder.
 • U en de verhuurder hebben een huurcontract getekend.
 • U betaalt de huur en kunt dit aantonen met bankafschriften.

Ben je op zoek naar meer informatie, dan kun je altijd terecht op onze infopagina voor woningen.