Appartement huren Leeuwarden

Zoekfilters
45 appartementen gevonden in Leeuwarden.

Appartement huren Leeuwarden

Het idee om je eigen appartement te hebben in Leeuwarden... Iedereen gaat er vroeg of laat mee te maken krijgen. Het is nog niet altijd duidelijk waar je moet beginnen met zoeken, en je wilt zeker geen addertjes onder het gras. Vroeger kwam je advertenties tegen in de krant of kwam je aanbod tegen via bekenden. Deze dagen is een appartement huren in Leeuwarden een stuk makkelijker. We werken met sites waar je een paar euro betaalt om in 1 oogopslag alle het aanbod te kunnen zien en erop te reageren. Gelukkig ben je op het juiste spoor, via Rentsy.nl hebben wij alle grote sites samengevoegd zodat je gemakkelijk je nieuwe appartement in Leeuwarden kunt vinden.

Hoe kies je de juiste appartement in Leeuwarden?

Wij hebben appartementen in Leeuwarden gevonden en samengevoegd op onze website. Deze bronnen zijn volledig betrouwbaar. Ga je een appartement huren in Leeuwarden, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee mout houden. Hoeveel kamers wil je bijvoorbeeld? Misschien ben je een student en wil je met je maatjes een 3 kamer appartement huren in Leeuwarden. Dan kun je de kosten delen afhankelijk van het formaat van alle kamers. Je hebt wellicht een privé kamer nodig waar je fijn kunt studeren of thuis kunt werken. En misschien heb je een gedeelde woonkamer en keuken nodig waar iedereen gebruik van kan maken. Als young professional in Leeuwarden heb je wellicht niet zo veel ruimte nodig, maar wel meer privacy. In dit geval is kan je beter een 2 kamer appartement huren in Leeuwarden. Al met al de eerste stap om een appartement in Leeuwarden te kiezen ligt bij jouw behoeften.

Checklist appartement huren Leeuwarden

Bij het huren van een appartement in Leeuwarden hebben wij een kleine checklist opgesteld dat jou kan helpen bij het vinden van de geschikte appartement in Leeuwarden.

 • Zijn er genoeg voorzieningen in de buurt? (supermarkten, fitnesscentra's, etc.)
 • Is er gratis parkeergelegenheid voor die net gekochte auto nabij het appartement?
 • Is je werk of universiteit eenvoudig te bereiken?
 • Is er onderhoud nodig aan het appartement? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Ligt er een ondervloer in, en wat voor type verwarming heeft het appartement? (Dit kan bepalend zijn voor je energierekening)
 • Moet er iets verbouwd of gerenoveerd worden aan het appartement? (Dit kan je extra kosten opleveren)
 • Is het OV op loopafstand van het appartement?

Appartement in Leeuwarden gespot? Let op!

Er zijn een handvol websites en Facebook groepen in Leeuwarden waar veel wordt opgelicht. Met deze adverteerders hebben wij geen overeenkomst. Rentsy is een betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Het kan voorkomen dat oplichters gebruik maken van de diensten van onze partners. Rentsy zal er alles aan doen om de veiligheid en betrouwbaarheid zo hoog mogelijk te houden. Wij geven daarom het advies om zelf ook alert te zijn op eventuele fraude. Check de bovenstaande checklist en huur geen woning voordat er een schriftelijke overeenkomst gesloten is.

Voordat je een appartement gaat huren in Leeuwarden, let op een aantal zaken:

 • De prijs en de kwaliteit
 • Hoelang het contract geldig is.
 • De staat van het appartement
 • De mogelijkheid voor huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Leeuwarden

Wanneer je op zoek gaat naar een appartement om te huren, kom je er al snel achter dat er in Leeuwarden een grote variatie is aan prijs. Dit is afhankelijk van de locatie en de kwaliteit. Veel mensen die voor het eerst een appartement huren zijn vaak wanhopig om snel een appartement in Leeuwarden te vinden. Daarom wordt er vaak gekozen op basis van prijs. Iedereen weet het stiekempjes ook wel, goedkoop is soms duurkoop. Ons advies is om tenminste 4 opties in Leeuwarden te hebben waar je uit kunt kiezen.

Contractduur voor een appartement in Leeuwarden

In veel gevallen wordt er vanuit de kant van de verhuurder vaak mondeling een contractduur opgelegd. Dit is veelgebruikt trucje zodat jij snel het appartement neemt. Er waren ooit gevallen waar de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, echter bleek dit schriftelijk 3 jaar te zijn. Zeker als je niet zeker weet of je er lang zult blijven is dit een punt dat duidelijk moet zijn voor zowel de verhuurder, en huurder.

De staat van het appartement

Wanneer je appartementen gaat bezichtigen is het goed om alles na te lopen. Het kan een vervelend zijn wanneer je een goedkope appartement in Leeuwarden hebt gevonden, terwijl je nog enorm veel moet renoveren of repareren.

Huursubsidie in Leeuwarden

Wanneer je een lager inkomen hebt dan kan er sprake zijn van een huursubsidie. Dit is een voorziening van de overheid om jou te helpen met de kosten. Wel moet je aan een hoop eisen worden voldoen.

Om huurtoeslag te krijgen, moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • De huur voor het appartement in Leeuwarden is niet te hoog.
 • Je huurt een zelfstandige appartement in Leeuwarden.
 • Je inkomen en die van je toeslagpartner en/of medebewoners is niet te hoog.
 • Jouw vermogen en dat van je toeslagpartner en medebewoners is niet te hoog.
 • Je woont in Nederland.
 • Jij en alle huisgenoten staan bij de gemeente Leeuwarden ingeschreven op hetzelfde woonadres.
 • Alle inwoners hebben de Nederlandse nationaliteit of hebben een legaal verblijf in Nederland.
 • Jij bent minimaal 18 jaar of ouder.
 • Er is een huurcontract getekend tussen jou en de verhuurder.
 • De huur wordt betaald en dit kan je bewijzen dmv. bankafschriften.

Borgsom

Gefeliciteerd, je hebt de deal gesloten met de verhuurder en nu vraagt de makelaar om een borgsom zodat de huur van de woning in Leeuwarden garant gesteld wordt. Let op dat de borgsom nooit hoger mag zijn dan 3 x de maandelijkse huur. Wanneer je na de huurperiode alles netjes achterlaat zul je deze borgsom terugkrijgen. Het gebeurt wel eens dat verhuurders deze borgsommen proberen te combineren met andere zaken zoals renovaties voor de volgende huurder. Val niet voor dit soort trucjes!