Appartement huren Leeuwarden

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

Appartement huren Leeuwarden

Ga je op jezelf wonen? Iedereen gaat er vroeg of laat mee te maken krijgen naarmate je ouder wordt. Je krabt je achterhoofd omdat je niet weet waar je moet zoeken, en je leest zoveel verhalen over oplichting in de huizenmarkt. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Een paar jaar geleden kwam je advertenties tegen in de krant of kreeg je een tip voor een huur appartement via bekenden.

Nu is het zoeken naar een appartement huren in Leeuwarden gelegen in de provincie Friesland een stuk makkelijker en leuker gemaakt. We werken met partners samen waar je maar een paar euro hoeft te betalen om in direct alle beschikbaarheid te kunnen zien en erop te reageren. De eerste stap zet je via Rentsy.nl. Hier hebben wij alle grote sites samengevoegd met meest complete aanbod zodat je gemakkelijk je nieuwe appartement in Leeuwarden kunt vinden.

Een appartement kan zo weg zijn. Wil je echt snel zijn en zorgen dat jij de eerste bent? De meeste partners hebben een email alert waar je een e mail krijgt als er een nieuwe appartement beschikbaar komt te staan.

3 redenen om in Friesland te gaan wonen

Wanneer je in Leeuwarden gaat wonen wil je natuurlijk de hoogtepunten van de hoofdstad van Friesland weten. Friesland is een prachtige provincie vol avontuur, cultuur, water, sport, natuur, vriendelijke mensen en rust. En ligt welgelegen tussen de Waddengebieden.

Friesland heeft 4 nationale parken, waar de Waddenzee onder valt. Deze behoort tot het UNESCO werelderfgoed en het Waddengebied dat zichzelf het mooiste Nederlandse park kan noemen.

In de Winter kun je er goed schaatsen. De welbekende Elfstedentocht gaat over een traject van bijna 200 kilometer. Van stad naar stad, over meren, over sloten. Tussen de weilanden en onder de bruggen en grachten door.

Hoe kies je de juiste appartement in de provincie Friesland?

Wij hebben appartementen in Leeuwarden gevonden en samengevoegd op onze website. Leeuwarden biedt een aantal appartementen voor bepaalde en onbepaalde tijd. Deze bronnen zijn volledig betrouwbaar. Ga je een appartement huren in Leeuwarden, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Hoeveel kamers wil je bijvoorbeeld? Gemeubileerd of ongemeubileerd? En naar wat voor woningtype ben je op zoek?

Misschien ben je een student en wil je met je maatjes een 3 kamer appartement huren in Leeuwarden. Dan kun je de kosten delen afhankelijk van het formaat van alle kamers. Je hebt wellicht een privé kamer nodig waar je fijn kunt studeren of thuis kunt werken. En misschien heb je een gedeelde woonkamer en keuken nodig waar iedereen gebruik van kan maken.

Als young professional in Leeuwarden heb je wellicht niet zo veel ruimte nodig, maar wel meer privacy. In dit geval is kan je beter een 2 kamer appartement of studio huren in Leeuwarden. Al met al de eerste stap om een appartement in Leeuwarden te kiezen ligt bij jouw behoeften.

Is het aantal slaapkamers niet genoeg en heb je behoefte aan meer woonruimte dan kun je er ook voor kiezen om op huurwoningen in Leeuwarden te filteren. Je kunt ook gemakkelijk je zoekopdracht voor het aantal kamers en m 2 ( aantal vierkante meters ) wijzigen via onze filter. Huurwoningen hebben vaak meerdere kamers, wellicht een tuin, balkon en meerdere verdiepingen.

Checklist appartement huren Leeuwarden

Voor het huren van een appartement in Leeuwarden hebben wij een kleine checklist opgesteld dat jou kan helpen bij het vinden van de geschikte appartement in Leeuwarden. In Leeuwarden vindt je genoeg voorzieningen maar liggen deze ook bij jou in de buurt?

 • Zijn er genoeg voorzieningen in de buurt? (supermarkten, fitnesscentra's, etc.)
 • Ligt het appartement dicht bij de binnenstad en centrum?
 • Ligt er een ondervloer in, en wat voor type verwarming heeft het appartement? (Dit kan bepalend zijn voor je energierekening)
 • Moet er iets verbouwd of gerenoveerd worden aan het appartement? (Dit kan je extra kosten opleveren)
 • Is het OV op loopafstand van het appartement?
 • Is er gratis parkeergelegenheid voor die net gekochte auto nabij het appartement?
 • Is je werk of universiteit eenvoudig te bereiken?
 • Wat is de status van het appartement? Is er onderhoud nodig aan het appartement? (Lekkage, vochtplekken etc)

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Leeuwarden

Wanneer je op zoek gaat naar een appartement om te huren, kom je er al snel achter dat er in Leeuwarden een grote variatie is aan prijs. Dit is afhankelijk van de locatie en de kwaliteit. Veel mensen die voor het eerst een appartement huren zijn vaak wanhopig om snel een appartement in Leeuwarden te vinden. Daarom wordt er vaak gekozen op basis van prijs. Misschien heb je dit al eerder gehoord, maar toch vertellen we het je nog een keer want, goedkoop is soms duurkoop. Ons advies is om tenminste 4 opties in Leeuwarden te hebben waar je uit kunt kiezen. Leeuwarden is de hoofdstad van Friesland dus er zal altijd wel vraag naar een appartement zijn.

Contractduur voor een appartement huren in Leeuwarden

In veel gevallen wordt er vanuit de kant van de verhuurder vaak mondeling een contractduur opgelegd. Dit is veelgebruikt trucje zodat jij snel het appartement neemt en geld overmaakt. Er waren ooit gevallen waar de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, echter bleek dit schriftelijk 3 jaar te zijn. Zeker als je niet zeker weet of je er lang zult blijven is dit een punt dat duidelijk moet zijn voor zowel de verhuurder, en huurder. Vraag naar het contract en zorg ervoor dat je de kleine letters niet over het hoofd ziet.

De staat van het appartement

Wanneer je een huurwoning of appartement gaat bezichtigen is het goed om alles na te lopen. Het kan een vervelend probleem zijn wanneer je een appartement wat past dat net binnen je budget in Leeuwarden hebt gevonden, terwijl je nog enorm veel moet renoveren of repareren. Als je niet te veel aan het appartement wilt doen is het wellicht een optie voor bestaande bouw te kiezen.

Huur appartement subsidie in Leeuwarden

Wanneer je een lager inkomen hebt dan kan er sprake zijn van een huursubsidie. Dit is een voorziening van de overheid om jou te helpen met de kosten. Wel moet je aan een hoop eisen worden voldoen.

Om huurtoeslag te krijgen, wordt er gekeken of je aan de volgende criteria voldoet.

 • De huur voor het appartement in Leeuwarden is niet te hoog.
 • Alle inwoners hebben de Nederlandse nationaliteit of hebben een legaal verblijf in Nederland.
 • Jij bent minimaal 18 jaar of ouder.
 • Er is een huurcontract getekend tussen jou en de verhuurder.
 • De huur wordt betaald en dit kan je bewijzen dmv. bankafschriften.
 • Je huurt een zelfstandige appartement in Leeuwarden.
 • Je inkomen en die van je toeslagpartner en/of medebewoners is niet te hoog.
 • Jouw vermogen en dat van je toeslagpartner en medebewoners is niet te hoog.
 • Je woont in Nederland.
 • Jij en alle huisgenoten staan bij de gemeente Leeuwarden ingeschreven op hetzelfde woonadres.

Wat te doen als de makelaar om een borgsom vraagt?

Wanneer je net een deal gesloten hebt vragen de meeste makelaars om een borgsom zodat de huur van de woning in Leeuwarden garant gesteld wordt. Let op dat de borgsom nooit hoger mag zijn dan 3 x de maandelijkse huurprijs. Wanneer je na de huurperiode alles netjes achterlaat zul je deze borgsom terugkrijgen. Het gebeurt wel eens dat verhuurders deze borgsommen proberen te combineren met andere zaken zoals renovaties voor de volgende huurder. Val niet voor dit soort trucjes!