Appartement huren Kerkrade

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

Appartement huren Kerkrade

Een fijn idee om eindelijk je eigen appartement te hebben in Kerkrade... Vroeger of later overkomt iedereen dit. Waar je begint met zoeken, is nog niet altijd even duidelijk. En je wilt zeker geen addertjes onder het gras. Een tijd geleden zochten we naar advertenties in de krant of we zochten hulp van bekenden. Het is gelukkig nu een stuk makkelijker om een appartement huren in Kerkrade. We hebben partneren met sites waar je voor paar euro in 1 oogopslag alle aanbod te kan zien en reageren. Je bent gelukkig op het juiste adres. Rentsy.nl heeft grote sites in Nederland samengevoegd, zodat je een gemakkelijk een appartement in Kerkrade kunt vinden.

Hoe kies je de juiste appartement in Kerkrade?

Wij hebben appartementen in Kerkrade gevonden en samengevoegd op onze website. Deze bronnen zijn volledig betrouwbaar. Een appartement huren in Kerkrade? Er komen een aantal dingen waar je naar moet kijken. Hoeveel kamers wil je bijvoorbeeld? Stel je bent een student en wilt met vrienden een 3 kamer appartement huren in Kerkrade. Dan kun je de kosten delen afhankelijk van het formaat van alle kamers. Je hebt wellicht een privé kamer nodig waar je fijn kunt studeren of thuis kunt werken. En misschien heb je een gedeelde woonkamer en keuken nodig waar iedereen gebruik van kan maken. Als young professional in Kerkrade heb je wellicht niet zo veel ruimte nodig, maar wel meer privacy. Is dit het geval, kun je misschien beter een 2 kamer appartement huren in Kerkrade. Uiteindelijk, de eerste stap voor het kiezen van een appartement in Kerkrade, ligt bij jouw behoeften.

Checklist appartement huren Kerkrade

Voor het huren van een appartement in Kerkrade, hebben we voor jou een checklist gemaakt, deze zal helpen bij het vinden van jouw ideale appartement in Kerkrade.

 • Welke voorzieningen heb je in jouw buurt? (bijv. fitnesscentra's, supermarkten, etc.)
 • Heb je de mogelijkheid om gratis te parkeren in de buurt van het appartement?
 • Is de bereikbaarheid naar je werk of universiteit makkelijk?
 • Zijn er zaken die je moet opknappen in het appartement? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Ligt er een ondervloer in, en wat voor type verwarming heeft het appartement? (Dit kan bepalend zijn voor je energierekening)
 • Heb je bepaalde wensen voor het appartement, en moet je nu het een en ander verbouwen? (dit kan je extra kosten opleveren)
 • Kan je snel naar het OV lopen vanaf het appartement?

Appartement in Kerkrade gevonden? Let op!

Er zijn talloze websites en Facebook groepen in Kerkrade waar veel wordt opgelicht. Wij werken niet samen met dit soort adverteerders. We hebben Rentsy opgericht als betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Rentsy doet er alles aan om de betrouwbaarheid en veiligheid van de website zo hoog mogelijk te houden. Helaas kan het voorkomen dat een makelaar in Kerkrade misbruik kan maken met de partners van Rentsy. Wij adviseren om bovenal altijd alert te zijn voor fraude en oplichting. Bekijk de bovenstaande checklist en huur geen woning voordat je een schriftelijke overeenkomst hebt.

Een aantal extra dingen waar je op moet letten wanneer je een appartement gaat huren in Kerkrade:

 • De balans tussen prijs en kwaliteit
 • Hoelang het contract geldig is.
 • De staat van het appartement
 • Mogelijkheden voor huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Kerkrade

Bij de zoektocht voor een appartement om te huren, merk je al vrij snel dat er in Kerkrade een grote variatie is aan prijs. Dit is vaak gebaseerd op locatie en kwaliteit. Het komt veel voor dat mensen in alle haast snel een appartement willen huren in Kerkrade. Daarom wordt er vaak gekozen op basis van de prijs. We weten het allemaal, goedkoop is vaak duurkoop. Wij kunnen je adviseren om op z'n minst 4 opties in Kerkrade te hebben waar je uit kunt kiezen.

Contractduur voor een appartement in Kerkrade

Vaak geven verhuurders mondeling een contractduur op. Dit is een veelgebruikt trucje zodat je snel het appartement neemt. Er zijn gevallen voorgekomen waarbij de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, maar schriftelijk bleek dit 3 jaar te zijn. Vooral wanneer het nog niet duidelijk is hoe lang je wilt blijven, is dit een punt wat duidelijk moet zijn voor de huurder en verhuurder.

De staat van het appartement

Bij het bekijken van appartementen is het slim om alles erg goed na te lopen. Het kan een tegenvaller zijn wanneer je een hele goedkope appartement in Kerkrade hebt gevonden, maar er moet nog van alles gerepareerd of gerenoveerd worden.

Huursubsidie in Kerkrade

Verdien je niet genoeg, dan kom je wellicht in aanmerking voor huursubsidie. Dit is een regeling vanuit de overheid die kan helpen met de kosten. Echter, zijn er een hoop eisen waar je aan moet voldoen.

Om gebruik te maken van huurtoeslag, dien je te voldoen aan een aantal voorwaarden:

 • De huur voor het appartement in Kerkrade is niet te hoog.
 • Het appartement in Kerkrade is zelfstandig.
 • Het gezamenlijk inkomen van jou en je toeslagpartners en medebewoners is niet te hoog.
 • Het vermogen van jou en je huisgenoten is niet te hoog.
 • Je bent woonachtend in Nederland.
 • Jij en de andere bewoners staan bij de gemeente Kerkrade ingeschreven op uw woonadres.
 • Jij, en je huisgenoten zijn van Nederlandse nationaliteit of verblijven op dit moment legaal in Nederland.
 • Je hebt de leeftijd van 18 bereikt.
 • Er is een huurcontract getekend tussen jou en de verhuurder.
 • De huur wordt betaald en dit kan je bewijzen dmv. bankafschriften.

Borgsom

Gefeliciteerd, je hebt de deal gesloten met de verhuurder en nu vraagt de makelaar om een borgsom zodat de huur van de woning in Kerkrade garant gesteld wordt. Let op dat de borgsom nooit hoger mag zijn dan 3 x de maandelijkse huur. Wanneer je na de huurperiode alles netjes achterlaat zul je deze borgsom terugkrijgen. Het gebeurt wel eens dat verhuurders deze borgsommen proberen te combineren met andere zaken zoals renovaties voor de volgende huurder. Val niet voor dit soort trucjes!