Appartement huren Franeker

Zoekfilters

Appartement huren Franeker

Een fijn idee om eindelijk je eigen appartement te hebben in Franeker... Vroeger of later overkomt iedereen dit. Waar de zoektocht begint is niet altijd even duidelijk. en je wilt uiteraard geen adders onder het gras. Een tijd geleden zochten we naar advertenties in de krant of we zochten hulp van bekenden. Deze dagen is een appartement huren in Franeker een stuk makkelijker. Voor serieus aanbod, werken we samen met sites waar je een paar euro betaalt om het aanbod te kunnen zien en erop kunt reageren. Je bent gelukkig op het juiste adres. Rentsy.nl heeft grote sites in Nederland samengevoegd, zodat je een gemakkelijk een appartement in Franeker kunt vinden.

Hoe kies je de juiste appartement in Franeker?

Wij hebben appartementen in Franeker gevonden en samengevoegd op onze website. Deze bronnen zijn volledig betrouwbaar. Wil je een appartement huren in Franeker, dan komen er een aantal dingen waar je naar moet kijken. Hoeveel kamers heb je nodig? Stel je bent een student en wilt met vrienden een 3 kamer appartement huren in Franeker. Dan kun je de kosten delen afhankelijk van het formaat van alle kamers. Je hebt wellicht een privé kamer nodig waar je fijn kunt studeren of thuis kunt werken. En misschien heb je een gedeelde woonkamer en keuken nodig waar iedereen gebruik van kan maken. Als young professional in Franeker heb je wellicht niet zo veel ruimte nodig, maar wel meer privacy. Is dit het geval, kun je misschien beter een 2 kamer appartement huren in Franeker. De eerste stappen voor het kiezen van een appartement in Franeker, liggen uiteindelijk bij jouw persoonlijke behoeften.

Checklist appartement huren Franeker

Voor het huren van een appartement in Franeker hebben we alvast een kleine checklist gemaakt die kan helpen bij het vinden van jouw droom appartement in Franeker.

 • Welke voorzieningen heb je in jouw buurt? (bijv. fitnesscentra's, supermarkten, etc.)
 • Kan je gratis parkeren dichtbij het appartement?
 • Is je werk of universiteit eenvoudig te bereiken?
 • Is er onderhoud nodig aan het appartement? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Heeft het appartement al een ondervloer, en wat voor soort verwarming is er geïnstalleerd? (dit kan bepalend zijn voor de hoogte van je energierekening)
 • Zijn er bepaalde wensen voor je appartement, en is er nu een renovatie of verbouwing nodig? (dit kan extra kosten met zich meebrengen)
 • Kan je snel naar het OV lopen vanaf het appartement?

Appartement in Franeker gevonden? Let op!

Er zijn een handvol websites en Facebook groepen in Franeker waar veel wordt opgelicht. Met deze adverteerders hebben wij geen overeenkomst. Rentsy is een betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Het kan voorkomen dat oplichters gebruik maken van de diensten van onze partners. Rentsy zal er alles aan doen om de veiligheid en betrouwbaarheid zo hoog mogelijk te houden. Wij adviseren om bovenal altijd alert te zijn voor fraude en oplichting. Bekijk de bovenstaande checklist en huur geen woning voordat je een schriftelijke overeenkomst hebt.

Voordat je een appartement gaat huren in Franeker, let op een aantal zaken:

 • De prijs en de kwaliteit
 • De contractduur
 • De staat van het appartement
 • Eventuele huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Franeker

Wanneer je op zoek gaat naar een appartement om te huren, zul je zien dat er voor appartementen in Franeker grote variatie is aan prijs, dat is op basis van kwaliteit en locatie. Het komt veel voor dat mensen in alle haast snel een appartement willen huren in Franeker. Daarom wordt er vaak gekozen op basis van de prijs. Het is vrij algemeen bekend, goedkoop is meestal duurkoop. Rentsy advisteert om tenminste 4 opties in Franeker te hebben wear je uit kunt kiezen.

Contractduur voor een appartement in Franeker

Vaak wordt er vanuit de kant van de verhuurder mondeling een contractduur opgegeven. Dit is echter vaak een trucje zodat je snel het appartement neemt. Er zijn gevallen voorgekomen waarbij de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, maar schriftelijk bleek dit 3 jaar te zijn. Zeker als je niet zeker weet of je er lang zult blijven is dit een punt dat duidelijk moet zijn voor zowel de verhuurder, en huurder.

De staat van het appartement

Wanneer je appartementen gaat bezichtigen is het goed om alles na te lopen. Het kan een tegenvaller zijn wanneer je een hele goedkope appartement in Franeker hebt gevonden, maar er moet nog van alles gerepareerd of gerenoveerd worden.

Huursubsidie in Franeker

Verdien je niet genoeg, dan kom je wellicht in aanmerking voor huursubsidie. Dit is een regeling vanuit de overheid die kan helpen met de kosten. Echter, zijn er een hoop eisen waar je aan moet voldoen.

Om in aanmerking te komen voor huurtoeslag, dien je te voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • De maandelijkse huurprijs voor het appartement in Franeker is niet te hoog.
 • Het appartement in Franeker is zelfstandig.
 • Het gezamenlijk inkomen van jou en je toeslagpartners en medebewoners is niet te hoog.
 • Jouw vermogen en dat van je toeslagpartner en medebewoners is niet te hoog.
 • Je woont in Nederland.
 • Alle inwonenden zijn bij de gemeente Franeker ingeschreven op hetzelfde woonadres.
 • Alle inwoners hebben de Nederlandse nationaliteit of hebben een legaal verblijf in Nederland.
 • Je hebt de leeftijd van 18 bereikt.
 • Jij en de verhuurder hebben een huurcontract getekend.
 • De huur wordt betaald en dit kan je bewijzen dmv. bankafschriften.

Borgsom

Gefeliciteerd! de deal is gesloten met de verhuurder! En nu vraagt de makelaar of verhuurder een borgsom zodat het huren van de appartement in Franeker gegarandeerd is. Let op: De borg mag nooit hoger zijn dan 3x de maandelijkse huur. Wanneer de woning na de huurperiode netjes is achtergelaten krijg je deze borgsom terug. Vaak komt het voor dat verhuurders deze borgsom proberen te binden aan overige zaken, zoals renovaties voor een volgende huurder. Wees waakzaam voor dit soort trucjes.