Appartement huren Bergen op Zoom

Zoekfilters
Huurprijs
Oppervlakte
Woningtype
Aantal kamers

Appartement huren Bergen op Zoom

Het idee om je eigen appartement te hebben in Bergen op Zoom... Bijna iedereen krijgt er vroeger of later mee te maken. Je weet niet waar je moet beginnen met zoeken, en je wilt geen addertjes onder het gras. Nog niet heel lang geleden zochten we naar advertenties in de krant of moest je hulp van bekenden raadplegen. Tegenwoordig is een appartement huren in Bergen op Zoom een stuk makkelijker. We werken met sites waar je een paar euro betaalt om in 1 oogopslag alle het aanbod te kunnen zien en erop te reageren. Je bent gelukkig op het juiste adres. Rentsy.nl heeft grote sites in Nederland samengevoegd, zodat je een gemakkelijk een appartement in Bergen op Zoom kunt vinden.

Hoe kies je de juiste appartement in Bergen op Zoom?

De appartementen in Bergen op Zoom die wij hebben gevonden en samengevoegd op onze website zijn volledig betrouwbaar. Wil je een appartement huren in Bergen op Zoom, dan komen er een aantal dingen waar je naar moet kijken. Hoeveel kamers heb je nodig? Stel je bent een student en wilt met vrienden een 3 kamer appartement huren in Bergen op Zoom. Dan is een kostenverdeling wel zo eerlijk op basis van het formaat van de kamers. Wellicht heb je een privé kamer nodig waar je rustig kunt studeren, of thuiswerken. Daarnaast is er een gedeelde woonkamer en keuken nodig waar iedereen gebruik van mag maken. Als young professional in Bergen op Zoom heb je wellicht niet zo veel ruimte nodig, maar wel meer privacy. Heb je minder ruimte nodig, kun je kiezen voor een andere optie: een 2 kamer appartement huren in Bergen op Zoom. Uiteindelijk, de eerste stap voor het kiezen van een appartement in Bergen op Zoom, ligt bij jouw behoeften.

Checklist appartement huren Bergen op Zoom

Voor het huren van een appartement in Bergen op Zoom, hebben we voor jou een checklist gemaakt, deze zal helpen bij het vinden van jouw ideale appartement in Bergen op Zoom.

 • Zijn er genoeg voorzieningen in de buurt? (supermarkten, fitnesscentra's, etc.)
 • Heb je de mogelijkheid om gratis te parkeren in de buurt van het appartement?
 • Is de bereikbaarheid naar je werk of universiteit makkelijk?
 • Zijn er zaken die je moet opknappen in het appartement? (Lekkage, vochtplekken etc)
 • Is er al een ondervloer aanwezig in het appartement? En wat voor type verwarming is er aanwezig? (dit bepaalt hoeveel je energierekening gaat kosten)
 • Moet er iets verbouwd of gerenoveerd worden aan het appartement? (Dit kan je extra kosten opleveren)
 • Kan je snel naar het OV lopen vanaf het appartement?

Appartement in Bergen op Zoom op het oog? Let goed op!

Er zijn een handvol websites en Facebook groepen in Bergen op Zoom waar veel wordt opgelicht. Wij werken niet samen met dit soort adverteerders. We hebben Rentsy opgericht als betrouwbaar platform om een nieuwe woning te vinden. Rentsy doet er alles aan om de betrouwbaarheid en veiligheid van de website zo hoog mogelijk te houden. Helaas kan het voorkomen dat een makelaar in Bergen op Zoom misbruik kan maken met de partners van Rentsy. Wij adviseren om bovenal altijd alert te zijn voor fraude en oplichting. Bekijk de bovenstaande checklist en huur geen woning voordat je een schriftelijke overeenkomst hebt.

Voordat je een appartement gaat huren in Bergen op Zoom, let op een aantal zaken:

 • De prijs en de kwaliteit
 • Hoelang het contract geldig is.
 • De staat van het appartement
 • De mogelijkheid voor huursubsidie
 • Borg of sleutelgeld

Prijs en kwaliteit voor een appartement in Bergen op Zoom

Wanneer je op zoek gaat naar een appartement om te huren, kom je er al snel achter dat er in Bergen op Zoom een grote variatie is aan prijs. Dit is afhankelijk van de locatie en de kwaliteit. Het komt veel voor dat mensen in alle haast snel een appartement willen huren in Bergen op Zoom. Daarom wordt er vaak gekozen op basis van de prijs. Maar zoals velen ook weten, goedkoop is soms duurkoop, dus een tip van ons is om tenminste 4 opties in Bergen op Zoom te hebben waar je uit kan kiezen.

Contractduur voor een appartement in Bergen op Zoom

Vaak wordt er vanuit de kant van de verhuurder mondeling een contractduur opgegeven. Dit is echter vaak een trucje zodat je snel het appartement neemt. Er waren ooit gevallen waar de verhuurder geen duidelijke contractduur had opgelegd, echter bleek dit schriftelijk 3 jaar te zijn. Vooral wanneer het nog niet duidelijk is hoe lang je wilt blijven, is dit een punt wat duidelijk moet zijn voor de huurder en verhuurder.

De staat van het appartement

Wanneer je appartementen gaat bezichtigen is het goed om alles na te lopen. Het kan een vervelend zijn wanneer je een goedkope appartement in Bergen op Zoom hebt gevonden, terwijl je nog enorm veel moet renoveren of repareren.

Huursubsidie in Bergen op Zoom

Heb je een lager inkomen, dan kan je in aanmerking komen voor huursubsidie. Dit is een regeling vanuit de overheid die kan helpen met de kosten. Echter, zijn er een hoop eisen waar je aan moet voldoen.

Om in aanmerking te komen voor huurtoeslag, dien je te voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • De huur voor het appartement in Bergen op Zoom is niet te hoog.
 • Je huurt een zelfstandige appartement in Bergen op Zoom.
 • Jouw inkomen en het inkomen van je toeslagpartner en medebewoners is niet te hoog.
 • Je vermogen en het vermogen van je toeslagpartners en medebewoners is niet te hoog.
 • Je woont in Nederland.
 • Alle inwonenden zijn bij de gemeente Bergen op Zoom ingeschreven op hetzelfde woonadres.
 • Jij, je toeslagpartner en de overige medebewoners hebben de Nederlandse nationaliteit of zijn legaal in Nederland.
 • Je bent minimaal 18 jaar oud.
 • Er is een huurcontract getekend tussen jou en de verhuurder.
 • Je betaalt de huur en kunt dit aantonen met bankafschriften.

Borgsom

Hoera! de deal is gesloten met de verhuurder, en nu vraagt de makelaar of verhuurder een borg zodat de huur van het appartement in Bergen op Zoom gegarandeerd is. Let op dat de borgsom nooit hoger mag zijn dan 3 x de maandelijkse huur. Wanneer je na de huurperiode alles netjes achterlaat zul je deze borgsom terugkrijgen. Het gebeurt wel eens dat verhuurders deze borgsommen proberen te combineren met andere zaken zoals renovaties voor de volgende huurder. Val niet voor dit soort trucjes!