6 Redenen om bezwaar te maken tegen huurverhoging

Er zijn verschillende redenen waarom je bezwaar kunt maken tegen de huurverhoging van je sociale huurwoning. Hieronder beschrijven we een aantal van deze redenen:

1. Huurverhoging is hoger dan de maximale huurverhoging

Als je huurverhoging hoger is dan de maximale huurverhoging volgens het puntensysteem, dan kun je hier bezwaar tegen maken.

2. Fouten in het voorstel voor huurverhoging

Als er fouten staan in het voorstel voor de huurverhoging, bijvoorbeeld een verkeerde prijs of een verkeerde startdatum, dan kun je hier bezwaar tegen maken.

3. Huurverhoging volgt te snel op de vorige

Als de huurverhoging te snel op de vorige huurverhoging volgt, kun je hier bezwaar tegen maken.

4. Chronisch ziek of handicap bij huurverhoging vanwege hoger inkomen

Als je chronisch ziek bent of een handicap hebt en de huurverhoging komt door een hoger inkomen, dan kun je hier bezwaar tegen maken.

5. Geen voorstel voor huurverhoging gekregen of te laat ontvangen

Als je geen voorstel voor huurverhoging hebt gekregen of het te laat hebt ontvangen, dan kun je hier bezwaar tegen maken. Het voorstel moet je minimaal 2 maanden van tevoren ontvangen. Als dit niet het geval is, wordt de huurverhoging naar een later tijdstip verschoven.

6. Woning renovatie zonder toestemming

Als je verhuurder een woning renovatie wil gebruiken om de huur te verhogen, maar je hebt hier geen toestemming voor gegeven, dan kun je hier bezwaar tegen maken. Je moet binnen 3 maanden bezwaar maken bij de Huurcommissie.