Hoe kan ik huurtoeslag krijgen voor mijn huurwoning?

Wil je weten of je in aanmerking komt voor huurtoeslag? Huurtoeslag is geld van de overheid dat je helpt bij het betalen van je huur.

Als je in een huurwoning woont, kun je misschien huurtoeslag krijgen. Het hangt af van dingen zoals hoeveel je verdient, hoe oud je bent en hoe je woont. Maar als je vermogen te hoog is, krijg je geen huurtoeslag.

Wat zijn de voorwaarden voor huurtoeslag?

Er zijn regels waaraan je moet voldoen om huurtoeslag te krijgen. Je kunt ze vinden op de website van de Belastingdienst. Soms kun je ook huurtoeslag krijgen als je eerder geen recht had, maar je situatie is veranderd. Bijvoorbeeld als je inkomen lager is geworden of als je nu met minder huisgenoten woont.

Als je wilt weten of je huurtoeslag kunt krijgen, kun je op de website van de Belastingdienst een proefberekening maken. Je kunt ook online huurtoeslag aanvragen met Mijn toeslagen. Hiervoor heb je DigiD nodig.

Je hoeft de toeslag maar 1 keer aan te vragen, dan krijg je het elk jaar automatisch als je aan de regels voldoet.

Hoeveel huurtoeslag kan ik krijgen?

Hoeveel huurtoeslag je precies krijgt, is anders voor iedereen. Het hangt af van je inkomen en huurprijs. Je kunt ook een proefberekening maken op de website van de Belastingdienst om te zien hoeveel huurtoeslag je kunt krijgen.