Type Auto
Sorteren
De auto! Perfecte vervoersmiddel voor een weekend weg of vakantie.
Er zijn veel redenen om een auto te huren. Niet elke gezin kan het altijd veroorloven om een auto in bezit te hebben. Het is niet alleen het voertuig zelf wat het kostenplaatje maakt. De auto moet ook eens in de zoveel maanden onderhouden worden en 1x per jaar een APK keuring ondergaan. En geld voor benzine groeit ook niet zomaar aan de boom. En dat niet alleen want elke maand komen er ook nog eens wegenbelasting bij en wellicht wil je hulp van de ANWB als je pechhulp nodig hebt onderweg. Het is immers een luxe en daarom is huren een goede alternatief. Die kosten moeten dan al worden gemaakt door de verhuurder of het verhuurbedrijf.
Maar het kan ook zijn dat je denkt aan het milieu. Bij verbranding van benzine, diesel of lpg (koolwaterstoffen) in de motor van je auto komt altijd CO2 vrij. Voor elke liter benzine die je verbruikt komt 2269 gram CO2 vrij, voor elke liter diesel is dat 2606 gram en bij LPG is dat 1610 gram. Het is immers het meest gebruikte voertuig in Nederland. En tegenwoordig heeft een gezin meerdere auto's als standaard. Reken dat maar eens uit! Het is natuurlijk ook mogelijk dat je erg milieu vriendelijk ingesteld bent of kostenbesparend en je eigen auto grotendeels van de tijd toch stil staat op de parkeerplaats. De kosten voor belasting (btw) en verzekeringen lopen gewoon door en dat is zonde. En terecht want van die centen kun je bijvoorbeeld andere leuke dingen doen.
Stel je wilt een speciale auto of sportauto zoals een Audi, Mercedes of andere merken dan moet je ruim van de voren een reservering plaatsen. Het verhuurbedrijf heeft deze auto's waarschijnlijk niet altijd ter beschikking. De tarieven voor deze auto's liggen meestal wel hoger dan een normale personenauto.
15 dingen om te doen zonder auto in Zwolle:
Zwolle is een leuke gezellige stad maar met een beperkt scala aan activiteiten. Het heeft een middeleeuwse look and feel met grote kerken, grachten, kloosters. Als je hiervan houdt dan is een bezoekje aan Zwolle goed zonder auto. Hieronder een kleine lijst van activiteiten om te doen in Zwolle zonder auto.
- Grote Kerk
- Peperbus tower
- Sassenpoort gatehouse
- Museum de Fundatie
- Bonami Spelcomputer Museum
- Basilica of our Lady
- Nationaal Park Weerribben Wieden
- Boot tour in de Zwolse kanalen
- Dominicanenklooster Monastery
- Het Engelse Werk Park
- Oude binnenstad
- Stedelijk Museum
- Zwolle Golf Club
Mocht je deze beperkte activiteiten allemaal al gedaan hebben en wil je wat nieuws bereiken en ontdekken zul je toch buiten Zwolle moeten kijken. Je kunt de trein nemen, maar als je met een heel gezin gaat dan kosten de treinkaartjes evenveel of zelfs meer dan wanneer je een auto huurt. Het station ligt waarschijnlijk ook niet eens om de hoek.
Hoe huur ik een auto in Zwolle?
De meeste websites waar je een auto kunt huren bieden een moeiteloos online reserveringssysteem of platform. Je hoeft alleen de datum in te vullen en de auto op de dag bij de desbetreffende vestiging op te halen. Het kan ook voorkomen dat de auto gebracht kan worden. Dit is ideaal wanneer je niet veel tijd hebt. Vraag zelf naar de mogelijkheden. Bekende verhuurbedrijven in Zwolle zijn Autohopper, Inqar Autoeurope, Europcar en Easyrent. Bij deze bedrijven kun je voor goedkoop en scherpe prijzen huren. Mocht er geen reserveringssysteem zijn dan kun je altijd contact opnemen en een reserveringsaanvraag doen. Het aanbod verschilt per verhuurbedrijf. Kies de juiste verhuurbedrijf in jouw omgeving en bekijk welke modellen het verhuurbedrijf beschikbaar heeft.
Moet ik betalen voor gereden kilometers?
Natuurlijk! Dat is een standaard wanneer je een auto huurt. Wel is het zo dat je meestal een beperkt aantal kilometers gratis erbij krijgt. Dit wordt ook wel kilometervrij genoemd in de verhuurwereld. Het idee hierachter is dat onderhoud aan de auto geld kost voor het verhuurbedrijf. Stel de auto staat stil, dan is er ook geen onderhoud nodig. De autoverhuurder zorgt er namelijk voor dat de kwaliteit en service van de auto top notch blijft zodat de kans op pech onderweg nihil wordt. Wanneer je binnen Nederland rijdt maak je in verhouding gelukkig niet zoveel kilometers. Je bent immers binnen 3 uur aan de andere kant van Nederland.
Wie kan een auto besturen?
In de Nederlandse Regeling voertuigen mag u een auto rijden met een rijbewijs B, B+. Dit is een standaard rijbewijs dat je kunt behalen wanneer je 17 jaar of ouder bent. Minimumleeftijd om te huren ligt tegen de 18 jaar aan. Bij verhuurbedrijven kunt u informeren of er naast de hoofdbestuurder ook een vervangend bestuurder mag rijden. Handig voor lange afstanden. Dit staat meestal in het contract. Houd je hier strict aan want als er een ongeluk gebeurt dekt de verzekering het niet als blijkt dat een andere bestuurder heeft gereden. Neem dus geen risico en voorkom achteraf verassingen en problemen.
Automatisch of handgeschakelde auto?
Deze keus ligt volledig bij de chauffeur. Voelt deze zich comfortabel om een automatische bak te besturen voor lange afstanden? Of liever een handgeschakelde auto? Het is wel wennen als je altijd een handgeschakelde auto bestuurd hebt en ineens moet overschakelen naar een automatische. Immers dit is een voorkeur van de bestuurder. Bij automaat rijden wordt de versnellingsbak automatisch bedient. Bij het rijden in een automaat schakelt de auto automatisch door naar een volgende versnelling zodra jij het tempo verhoogt. Iets wat je normaliter handmatig zou doen.
Als je les hebt gehad in een handgeschakelde auto mag je ook een automatische auto besturen. Met de juiste uitleg kan je dit binnen 5 minuten onder de knie krijgen. Andersom mag dat niet. Wanneer je les hebt gehad in een automatische auto mag je niet zomaar een handgeschakelde auto besturen.
Welke standen heeft een automatische versnellingsbak?
Welke standen er op een automatische versnellingsbak staan kunnen verschillen. Standaard vind je de N, P, D en R, daarnaast zijn er nog een aantal standen optioneel. Lees hier onze ‘Automaat rijden - Mini handleiding’:
- N voor Neutraal - Deze stand gebruik je wanneer je kort stil staat en de auto stationair moet blijven draaien.
- P voor park - Deze stand zet je aan als je parkeert. De P zorgt ervoor dat de versnellingsbak blokkeert en functioneert dus eigenlijk als je handrem.
- D voor drive - Je zet de automaatbak in stand D als je wilt rijden.
- R voor reverse - Zet de automaatbak in stand R als je achteruit wilt rijden.
- Stand 1, 2 of 3 (in sommige gevallen aangegeven als L voor low) - (Optioneel) Soms krijg je bij het automaat rijden te maken met stand 1, 2 of 3. Dit zijn je lage versnellingen. Dat kan handig zijn wanneer je een zware lading moet trekken (zet hem dan in 1) of wanneer het erg glad is op de weg (dan gebruik je stand 2).
- M voor Manual - (Optioneel) Zet je tijdens automaat rijden de stand op M, dan geef je aan dat je zelf wil bepalen wanneer de auto op of terug moet schakelen. Dat werkt door de keuzehendel naar voren (+) of naar achteren (-) te bewegen.
- S voor Sport - (Optioneel) Zet je de automatische versnellingsbak op stand S, dan zal de auto minder ver opschakelen. Op deze manier vindt er meer acceleratie plaats bij gas geven.
Wanneer kan ik de auto terug brengen?
U kunt zelf bepalen hoe lang u de auto wilt bezitten op de website van onze leveranciers. De meeste verhuurders hanteren een dagtarief of u kunt zelf uw huurperiode bepalen. Als je de auto maar een deel van de dag nodig hebt, houd hier dan rekening mee, meestal is dit aangegeven als kalenderdag, 24 uur of een deel van de dag. Maak hier een goede afspraak over. De meeste autoverhuurbedrijven zijn hier wel flexibel over.
- Per kalenderdag: Dit betekent dat je het busje moet retourneren voordat je sluit of voor middernacht.
- Per dag: Dit betekent de volgende ochtend van 10:00 tot 10:00 uur.
- Per dag deel: Normaal gesproken betekent dit 3 uur of 4 uur voordat je het busje moet terugbrengen.
Hoe kan ik een auto huren zonder creditcard in Zwolle?
Een auto huren zonder creditcard? Dat kan met particuliere verhuurders zoals Snappcar. Een creditcard geeft vele voordelen als je het geld niet direct hebt maar als je niet met je creditcard wilt betalen kun je zoeken naar verhuur aanbieders waarbij je geen creditcard nodig hebt. is daar een voorbeeld van.
Tegenwoordig is het vaak een vereiste voor verhuurbedrijven om met een creditcard te betalen en borg te staan. Waarom? Verhuurbedrijven reserveren een borgsom op de kaart en kijken of het overeenkomt met jouw naam. Een soort verificatie. De hoogte van de borg ligt grotendeels aan de huursom. Vaak is dit 2 of 3x de huurprijs of enkele honderden euro’s. Dit is om ervoor te zorgen dat mocht er schade gereden worden er een voorschot gedaan is. Het gaat dus allemaal om vertrouwen. Natuurlijk krijg je de borg netjes terug als er geen schade of boetes gereden is.
Bij welk verhuurbedrijf kan ik een auto huren in Zwolle?
In Zwolle zijn niet veel verhuurbedrijven waarbij je een auto kunt huren zonder creditcard. Een veelgebruikt alternatief en goedkoper dan verhuurbedrijven is Snappcar. Het is daarom ook voor veel mensen de manier om zonder bijkomende kosten een auto te huren. Snappcar is vaak goedkoper dan de meeste auto verhuurbedrijven omdat er geen extra kosten aan zitten. Het is 100% van particulieren die een extra zakcentje willen verdienen.
Kies de gewenste auto (Verhuurder krijgt een huurverzoek binnen) Kies de gewenste ophaaldatum. (Soms wordt de auto ook gebracht). Maak een profiel aan Upload een kopie van je rijbewijs Gemakkelijk betalen via IDEAL
Ik wil een auto huren voor het buitenland
Een groot nadeel van particulier huren is dat ze hun auto waarschijnlijk niet zo lang kwijt willen. Een andere optie om een auto te huren voor het buitenland is Europcar. Een groot voordeel van Europcar is dat ze vestigingen hebben in het buitenland en je daarom een one way trip kunt maken. Het is bij Europcar toegestaan om naar de volgende landen te rijden met uw huurauto: Andorra, België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Finland, Italië, Ierland, Luxemburg, Noorwegen, Portugal, Oostenrijk, Spanje (m.u.v. Ceuta en Millila), Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. Je dient van tevoren wel aan te geven waar je je auto wilt inleveren.
Onderhoud aan de personenauto
Auto's zijn vaak al apk gekeurd door het bedrijf zelf. Onderhoud hoef je dus geen rekening mee te houden bij een kortere periode. Als je voor een langere periode huurt en grotere afstanden aflegt is het wel handig dat je weet hoe je minimaal het gehuurde moet onderhouden. Wettelijk zijn banden aan vervanging toe bij een profieldiepte van minder dan 1,6 millimeter. Maar met het oog op de verkeersveiligheid is dat eigenlijk al te weinig. De ANWB adviseert daarom je banden te vervangen wanneer er twee millimeter profiel of minder op zit.
Mocht je onderweg een lekke band krijgen dan hebben we hier een 6 stappen plan voor je.
Stap 1: Zet de auto in versnelling en trek de handrem op Wanneer je een lekke band hebt dan merk je dit meteen. De wagen leunt lichtjes naar een kant en het sturen gaat stroef. Je hebt waarschijnlijk te maken met een lekke band. Geen paniek. Zet de wagen veilig aan de kant en zet de handrem erop. Doe je veiligheidsvest aan en zet de gevarendriehoek op 30 M van de auto.
Stap 2: Draai de wielbouten een beetje los Voordat je begint met het opkrikken van de auto, draai je de bouten van het lekke wiel al deels los. Zo voorkom je dat het wiel meedraait bij het loswrikken van de bouten. Het reservewiel kun je meestal in de achterbak van de auto vinden. Til de bodem van de achterbak een beetje op en daar zal je reservewiel te vinden zijn.
Stap 3: Krik de auto op Heb je de bouten losgewrikt, dan kan het opkrikken van de auto beginnen. Plaats de krik op een stevige ondergrond op 20 cm van het lekke wiel. Waar dat precies is, is vaak met een symbool aangegeven aan de onderkant van de wagen. Krik de auto op tot een hoogte waarbij de lekke band niet langer op de ondergrond steunt en je er goed bij kunt.
Stap 4: Draai de bouten helemaal los Draai nu de bouten van het wiel helemaal los zodat je ze eruit kunt halen. Leg ze op eenzelfde veilige plaats neer. Zo weet je zeker dat je de bouten straks meteen terugvindt. Kijk uit voor rioolputjes en andere afvoerkanalen waarin de wielbouten kunnen verdwijnen.
** Stap 5: **Vervang de lekke band door het reservewiel Neem de lekke band er af en vervang hem door het reservewiel. Soms moet je even zoeken en proberen om die erop te krijgen. Zodra het reservewiel goed zit, draai je de bouten er een voor een weer in. Draai ze er eerst losjes in en zet ze vervolgens om beurten iets strakker vast. Draai je de eerste bout meteen helemaal vast, dan kan het zijn dat de volgende bouten er moeilijker in gaan. Mogelijk komt het wiel er dan ook scheef op te zitten.
Doe een vlugge check of alles goed vast zit. Als alles klaar is ruim dan de gevarendriehoek en je veiligheidsvest op.