Auto huren in Utrecht?

Type Auto
Hatchback

Utrecht
0 km
Bekijk aanbieding
Hatchback

v.a. €39 per dag
Basis Autoverhuur utrecht
Utrecht
0 km
Bekijk aanbieding
Hatchback

v.a. €6.5 per dag
AutoRent Vitesse
Utrecht
0 km
Bekijk aanbieding
Hatchback

v.a. €35 per dag
Bochane Rent
Utrecht
0 km
Bekijk aanbieding
Hatchback

v.a. €46 per dag
SternRent B.V.
Utrecht
0 km
Bekijk aanbieding
Hatchback

v.a. €25 per dag
Garage Autoweerd Utrecht
Utrecht
0 km
Bekijk aanbieding
Hatchback

v.a. €30 per dag
GoRoadtrip
Utrecht
0 km
Bekijk aanbieding
Hatchback

v.a. €163 per dag
Amersfoort
20 km
Bekijk aanbieding

Een dagje op stap? Makkelijk een auto huren in Utrecht!

Een dagje op stap, maar duurt het openbaar vervoer te lang? Een auto huren biedt meer vrijheid! Rentsy biedt een overzicht van verschillende autoverhuur bedrijven in de buurt van Utrecht. Mocht je willen verhuizen of een andere activiteit hebben waarbij je meer ruimte nodig hebt kun je altijd een busje huren.

Het huren van een auto gaat via een verhuurbedrijf zodat u goed verzekerd bent.

Wie is bevoegd om een auto te besturen?

In de Nederlandse Regeling voertuigen mag u een auto rijden met een rijbewijs B, B+. Bij verhuurbedrijven kunt u informeren of er naast de hoofdbestuurder ook een medebestuurder mag rijden. Handig voor lange afstanden.

Wanneer kan ik de auto terug brengen?

U kunt zelf bepalen hoelang en wanneer u de auto nodig heeft. Op de website van de verhuurbedrijven staan de tarieven en dagdelen.

Ik heb geen creditcard. Kan ik een auto huren in Utrecht?

Een auto huren zonder creditcard? Dat kan met particuliere verhuurders zoals Snappcar. Een creditcard geeft vele voordelen als je het geld niet direct hebt maar als je niet met je creditcard wilt betalen kun je zoeken naar verhuur aanbieders waarbij je geen creditcard nodig hebt. Snappcar is daar een voorbeeld van.

Let erop dat sommige bedrijven toch om een creditcard vragen. Verhuurbedrijven reserveren een borgsom op de kaart en kijken of de naam op de kaart gelijk is aan de huurder zijn naam. Een soort verificatie. Deze methode wordt ook gebruikt in hotels. De hoogte van de borg ligt grotendeels aan de huursom. Vaak is dit 2 of 3x de huurprijs of enkele honderden euro’s. Dit is om ervoor te zorgen dat mocht er schade gereden worden teruggevallen kan worden op de borgsom. De borg krijg je terug als er geen schade of boetes gereden is.

Bij welk verhuurbedrijf kan ik een auto huren in Utrecht?

Er zijn niet veel verhuurbedrijven die het huren van een auto of busje mogelijk maken. Snappcar is daarom een veelgebruikt platform om zonder extra kosten een auto te huren. Zo support je de verhuurder ook met een extra zakcentje.

  • Kies de gewenste auto
  • Wanneer wil je auto ophalen? Kies de gewenste datum
  • Creëer je eigen profiel
  • Upload je rijbewijs ter verificatie dat je bevoegd bent om te rijden.
  • Gemakkelijk betalen via IDEAL

Ik wil een auto huren voor het buitenland

Een groot nadeel van particulier huren is dat ze hun auto waarschijnlijk niet zo lang kwijt willen. Een andere optie om een auto te huren voor het buitenland is Europcar. Een groot voordeel van Europcar is dat ze vestigingen hebben in het buitenland en je daarom een one way trip kunt maken. Het is bij Europcar toegestaan om naar de volgende landen te rijden met uw huurauto: Andorra, België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Finland, Italië, Ierland, Luxemburg, Noorwegen, Portugal, Oostenrijk, Spanje (m.u.v. Ceuta en Millila), Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. Je dient van tevoren wel aan te geven waar je je auto wilt inleveren.