Busje huren in Breda?

Vraag offertes aan voor een busje Vertel ons wat je nodig hebt, en wij vinden de beste verhuurbedrijven in jouw buurt.
tot
Vul je gegevens in Vul je gegevens in zodat we contact met je kunnen opnemen
Vergelijk verhuurbedrijven in Breda
Type Busje
Bestelbus

Bestelbus

v.a.
21
per dag
Bestelbus

v.a.
89
per dag

Verhuizen binnen of naar Breda? Bestelbus huren een goede keus.

Bent u van plan om binnenkort te verhuizen en heeft u grotere meubels of een hele inboedel om te vervoeren? Een kleine bestelbus met ruime laadruimte is de ideale huurauto voor het vervoer van spullen. Heeft u meer ruimte nodig dan uw eigen personenauto? Op deze pagina hebben wij de beste verhuurbedrijven met de scherpste tarieven op een rijtje gezet, zodat kleine verhuizingen in Breda gemakkelijk wordt. 100% dat je de juiste wagen vindt voor een scherpe prijs.

Welke voordelen heeft huren in Breda?

Bij huren komen een aantal voordelen met zich mee. Zo hoeft u geen busje in eigen bezit te hebben. Dat is fijn want vaak is een parkeerplek moeilijk te vinden voor busjes. Ook heb je het niet altijd nodig als je geen vakman bent of geen regulier gebruik ervan maakt. Als je niet zoveel spullen hebt of een kleine klus moet klaren is een verhuiswagen inhuren misschien wel te groot.

Daarom zijn bestelbusjes ideaal voor een kleine verhuizing. Zelf verhuizen kan heel gezellig zijn en het bespaart je de hoge kosten van een verhuisbedrijf. Bovendien kun je meer spullen vervoeren dan in een auto en daarnaast worden bussen regelmatig gecontroleerd. Zo is de kans klein dat u pechhulp nodig hebt als je langs de weg komt te staan. Je kunt een busje ook gebruiken om naar een concert met vrienden te gaan, een weekendje weg of samen op wintersport. Dat is voordeliger dan de trein als je de rekening deelt. Let wel je moet dan wel specifiek naar een personenbus zoeken.

Wat zijn de afmetingen van een standaard bestel bus

Als je de zoek query op een veelgestelde vraag "Hoe groot is een bestelbus" Googled zul je zien dat de standaard afmeting de volgende LXBXH heeft.

 1. Breedte 1,2 meter
 2. Hoogte 1,2 meter
 3. Lengte 1,5 meter

De juiste afmeting ligt aan wat je nodig hebt. Voor een kleine verhuizing voor een student bijvoorbeeld is een standaard bestelauto genoeg. Als je meer meubels en spullen hebt dan kun je het beste een middenmaat nemen. De afmeting voor een middenmaat is meestal LXBXH. Voor personen die vaak klussen is deze afmeting ideaal.

 1. Breedte 1.8 meter
 2. Hoogte 1,4 meter
 3. Lengte 2.5 meter

En als je het echt nodig hebt. Kun je ook een bakwagen met laadklep reserveren. Dit is meestal op maat en moet door een specialistisch bedrijf extra erop gezet worden. De afmetingen voor een bakwagen met laadklep is meestal LXBxH. Hiervoor gelden echter wel extra regels.

 1. Breedte 2,1 meter
 2. Hoogte 2 meter
 3. Lengte 4,2 meter

Vertrouwde verhuurbedrijven in Breda

Er zijn verschillende bedrijven in Breda waar je een busje kunt huren. Deze zijn gevestigd in Breda en hebben veel aanbod van bestelbussen beschikbaar. Autohopper, Europcar, Budgetverhuurbreda zijn een van de grootste autoverhuur bedrijven in deze stad en hebben een uitmuntende service. Op de meeste websites kun je makkelijk terecht voor een online of telefonisch reservering. Breda biedt een tal van mogelijkheden dus doe je eigen research en kies de beste vestiging. Als een busje huren in breda niet mogelijk is dan het misschien ook een optie om een huurauto in Tilburg te overwegen.

Wanneer mag ik een busje besturen?

Om een busje te besturen heeft u minimaal rijbewijs B nodig. Voor voertuigen met een capaciteit hoger dan 3500 kg heeft u rijbewijs D nodig. Wie een bus wil besturen met meer dan 8 zitplaatsen (exclusief de chauffeur), heeft een busrijbewijs nodig. Het D-rijbewijs is het 'gewone' busrijbewijs om een groot aantal personen te vervoeren. Speciaal voor chauffeurs van kleinere bussen (maximaal 16 zitplaatsen) is er het D1-rijbewijs. Voor een normale bus om spullen te vervoeren heb je dus aan een B rijbewijs genoeg.

Een verhuisbus huren kan meestal pas als je 21 jaar of ouder bent en al minstens een jaar rijervaring hebt. Het kan ook voorkomen dat je van meerdere personen wilt wisselen. Deze situatie kan voorkomen wanneer je een grote verhuizing gaat doen. Je kunt informeren of dat mogelijk is. Iedere bestuurder moet aan een aantal criteria voldoen en op papier registreren. In de regelgeving dekt de verzekering het niet wanneer de naam van de huurder niet overeenkomt met het contract dat getekend is.

Wat zijn de alternatieven voor een busje?

Mocht je niet comfortabel zijn om een groot voertuig te besturen kun je er ook voor kiezen om een [aanhanger] te huren. Zorg er dan wel voor dat je een trekhaak op je eigen auto hebt zodat je de aanhangwagen kunt bevestigen. Een aanhangwagen heeft meestal genoeg laadruimte en is gemakkelijk te besturen met een standaard rijbewijs-B. Bovendien zijn aanhangers goedkoop en eenvoudig te bevestigen. Verhuiswagens zou ook een extra optie zijn als je het werk uit handen wilt geven.

Er zijn talloze verhuisbedrijven die je graag een handje willen helpen tegen een vergoeding. Leasytime is daar een voorbeeld van. Zo bespaar je tijd, en meestal is tijd ook uit te drukken in geld. Je kunt ook een busje met een laadlift of steekwagen erbij huren. Dat maakt het gemakkelijker als je zware spullen te vervoeren hebt. Geen mens wil een hernia oplopen.

Wanneer moet ik het busje inleveren?

Op de website van onze verhuurders vindt u de tarieven en dagdelen om een busje te huren. U kunt zelf contact opnemen met het betreffende verhuurbedrijf voor een afspraak of meer informatie.

U kunt zelf bepalen hoe lang u het busje wilt bezitten op de website van onze leveranciers. De meeste verhuurders hanteren een dagtarief of u kunt zelf uw uren bepalen. Als je het busje maar een deel van de dag nodig hebt, houd hier dan rekening mee, meestal is dit aangegeven als kalenderdag, 24 uur of een deel van de dag. Maak hier een goede afspraak over.

 1. Per kalenderdag: Dit betekent dat je het busje moet retourneren voordat je sluit of voor middernacht.
 2. Per dag: Dit betekent de volgende ochtend van 10:00 tot 10:00 uur.
 3. Per dag deel: Normaal gesproken betekent dit 3 uur of 4 uur voordat je het busje moet terugbrengen.

Kan ik kilometervrij een auto huren in Breda?

Als je van plan bent een busje te huren in Breda, staat er waarschijnlijk in de voorwaarden of deze kosteloos inclusief zijn in de huurprijs of je extra voor kilometers moet betalen. Meestal krijg je een beperkt aantal kilometers erbij. Rijdt je meer dan deze vrije kilometers? Dan betaal je van 0,10ct tot 0,25ct per kilometer. Dit ligt aan welk bedrijf je neemt. Soms kan een aantrekkelijke bedrag resulteren in een hoge som voor extra kilometers. En soms kan een relatief dure start bedrag resulteren in geen extra kilometers waardoor je minder betaalt. Kortom waar liggen jouw wensen, kijk waar deze grens ligt en bespreek dit vooraf met het verhuurbedrijf om achteraf nadere discussies te voorkomen.

Moet ik een borg betalen?

Bij het huren van een bestelbusje komt het vrijwel altijd voor dat u een borgsom moet betalen. Het bedrag van de borg varieert per verhuurbedrijf. De borg kan worden verlaagd door het Eigen Risico te verlagen. Door een waarborg te rekenen hopen verhuurbedrijven dat t je zuiniger met de bus omgaat. Eigenlijk werkt het hetzelfde als met een vakantiehuisje: je mag van alles gebruik maken, maar gaat er toch iets kapot dan verrekenen ze dit met de borg. Lever je de bus gewoon in dezelfde staat weer in, dan krijg je de borg dus ook weer terug.

Waar kan ik de bestelbus ophalen en terugbrengen?

Op de website van de verhuurder of bedrijf staat meestal bij welke vestiging en locatie je de bus kunt ophalen. Soms heeft een bedrijf meerdere omliggende vestigingen met andere bussen.

De sleutels worden geleverd door onze dienstverlenende partners in Breda. De huurder kan de sleutels afgeven op het afgesproken tijdstip bij het huuradres. Navigeer eerst naar de website van een verhuurbedrijf. Daar kun je meestal via een kalender kiezen waar, wanneer je het busje wilt ophalen. Soms kan deze ook worden gebracht. Dat is een extra dienstverlening en kan je veel tijd besparen als erheen gaan niet in je planning past. Neem telefonisch contact op. Het juiste adres, openingstijden en telefoonnummer kun je meestal op de website van de autoverhuurder vinden.

Veilig naar het buitenland rijden?

Het komt geregeld voor dat personen met het gezin en wagen naar het buitenland willen gaan. Ga je de belgische grens over? Sommige bedrijven bieden de optie om in Nederland te huren en in een ander land in te leveren. Zorg dan dat je verzekerd bent met een buitenlanddekking. Wanneer je pech hebt dan is het fijn om je geen zorgen te hoeven maken. Zonder verzekering kunnen kosten aardig oplopen. Gelukkig bestaat deze service, bespreek deze van te voren.

Busje huren met creditcard mogelijk?

Bij de meeste verhuurbedrijven is het niet mogelijk om een busje te huren zonder creditcard. Hoe je wel kunt huren zonder creditcard is via particulier verhuur. Ken je iemand in je netwerk die wellicht een busje heeft? Misschien kun je deze voor een dagje huren. Of via Snappcar, een van de grootste autoverhuurder voor particulieren. Huur van een particulier is meestal ook goedkoper omdat het proces makkelijker is. Meld je aan, kies je bus. Betaal met je pinpas en haal de bus op afgesproken tijd op.