Camper huren in Almere?

Huur een camper in Almere

Huur eenvoudig een Camper in de omgeving van Almere. Wij werken nauw samen met de beste verhuurbedrijven in de buurt van Almere, zodat je niet ver hoeft te zoeken. Wel zo makkelijk.

Tip: Wij sturen jou het beste aanbod toe!

0 km
Almere
Bekijk aanbieding
0 km
Almere
vanaf € 79
Booij Campers
0 km
Almere
Bekijk aanbieding

Op reis met je familie? Camper huren in Almere

Ben je van plan een avontuurlijke vakantie te beleven in Almere? Niets is leuker dan een camper huren en er op uit gaan. Een camper is van alle gemakken voorzien doordat je kunt gaan en staan waar je maar wilt. Blijf je lekker in Almere? Of ben je van plan op een andere plek in Nederland te kamperen? Zoals je misschien nog niet weet staat Nederland bovenaan de ranglijst van de wereld voor caravan dichtheid met maar liefst 600.000 caravans. Niet gek ook want er zijn talloze provincies en plaatsen waar je gezellig kunt kamperen.

Wij helpen jou om de perfecte camper te vinden als je nog nooit een camper gehuurd hebt. Van tevoren willen we jou waarschuwen dat als je liever een all inclusive vakantie wilt. Je dan beter een vliegtuig kunt boeken. Want wanneer je kiest voor een vakantie met camper je in principe je huis meesleept.

De meeste mensen huren een camper voor het avontuur en ervaring, en niet zozeer voor de luxe. Het is een passie die bij je past of niet.

Een camper geeft u een thuisbasis onderweg. De meeste campers hebben uitklapbare bedden en een geïntegreerde keuken zodat je alle thuisactiviteiten mee kunt nemen op reis.

Een ruim aanbod voor campers in Almere

In de buurt van Almere is er een groot scala aan camperverhuur, niet gek ook want het zoekvolume voor "camper huren Almere" ligt vrij hoog. Wat is het aantal personen dat er mee gaat? En wat ben je verder van plan mee te nemen? Dat telt allemaal mee met de beslissing bij het type camper dat je gaat huren.

De meeste campers zijn compleet uitgerust met wc, keukenblad, bed. Wanneer je echter voor een luxe campers wilt gaan zijn er ook een tal van mogelijkheden zoals zonnepanelen, zodat je altijd elektriciteit hebt wanneer je bijvoorbeeld je werk onderweg moet verrichten vanaf je laptop. Sommige campers hebben ook een douchecabine. Of er zijn ook campers die je met de eigen auto mee kunt slepen. Hiervoor is wel een trekhaak nodig en een auto met genoeg draagkracht.

Ook niet onbelangrijk is als je je fiets wilt meenemen. Dan heeft je camper een fietsendrager nodig.

In Almere zijn er verhuurbedrijven maar ook particulieren die hun camper te huur aanbieden. Camptoo is een grote partner van ons voor de camper verhuur branche en kun je vinden bovenaan de website. Neem gerust contact op met de verhuurder voor een uitgebreide uitleg. De openingstijden, telefoonnummer staan op de website.

10 beste activiteiten om te doen in Almere

 • Almere Jungle Zoo
 • Oostvaardersplassen
 • City Mall Almere
 • Theatergezelschap Vis A Vis
 • Stichting Aap
 • Veiligheidsmuseum PIT
 • Immersive Experiences
 • Fun forest Almere
 • The coffee cat
 • Stadslandgoed De Kemphaan

Mocht je deze activiteiten al gedaan hebben en erop uitgekeken zijn dan kan je je camperreis ook uitbreiden naar een andere provincie of nog avontuurlijker, het buitenland. Groningen, en Den Haag (scheveningen) zijn populaire bestemmingen voor kampeerders. Gebruik je navigatie systeem en ga lekker op pad. Dit zijn andere populaire bestemmingen om een camperreis te starten.

Veilig rijden met een huur camper

Als je rijd met een camper moet je er rekening mee houden dat je niet meer dan 80 tot 100km uur moet rijden. Dit i.v.m. met het grote gewicht. De camper kan gemakkelijk zwenken. Ook zijn de spiegels aan de zijkanten groter dan een auto waardoor je meer kunt zien. Maak hier goed gebruik van. Omdat de camper zwaarder is dan een gemiddelde auto is de remweg ook langer. Houd hier rekening mee als je moet remmen. De remafstand van een camper is driemaal zo lang als die van een auto.

Waar kun je overnachten met een huur camper?

Heb je een camper gehuurd en vraag je je af waar je kan slapen? Dat verschilt natuurlijk elke keer omdat je niet op 1 plek blijft. Het voordeel met een huurcamper is dat je er niet voor hoeft te betalen. Dat is vaak duur en overbodig wanneer je over een camper beschikt. Je kunt met een camper namelijk bijna overal vestigen en overnachten. Er zijn een paar ongeschreven regels waar je kunt staan met een camper.

 • Niet in steden staan met de camper
 • Niet langs de openbare weg stilstaan
 • Niet tussen auto's en vrachtwagens die het zicht ontnemen
 • Hou minimaal 10m afstand van andere wild kampeerders voor privacy
 • Houd je spullen dichtbij je camper

Ben ik verzekerd tijdens mijn reis met een huurcamper?

Of je verzekerd bent tijdens je reis ligt geheel aan het verhuurbedrijf. De meeste verhuurbedrijven geven je een optie voor een verzekering tegen schade. Wettelijk is het verplicht om een casco verzekering te hebben wanneer je een camper bestuurt. Soms zit deze in de huurprijs inbegrepen. Maar het kan zijn dat je deze apart moet afsluiten.

Deze verzekering dekt de schade die bijvoorbeeld door anderen aan het gehuurde voertuig is gebracht. Ben je er niet zeker van? Neem contact op met het verhuurbedrijf, en neem de kleine letters in de algemene voorwaarden goed door om risico te voorkomen.

Welk rijbewijs heb ik nodig om een huur camper te besturen?

Campers zijn zwaar en groot en daarom lastig te besturen voor de beginnende camper bestuurder. Welk rijbewijs heb je nodig? Op de website van de rijksoverheid is het nogal verwarrend uitgelegd. Wij zullen meer informatie geven over de juiste rijbewijs. Als de camper niet meer weegt dan 3500kg dan is een standaard rijbewijs B genoeg om een camper te besturen. Stel je kiest een camper dat boven dat gewicht uitkomt dan zou je een rijbewijs C1 moeten halen. Daarmee is het ook toegestaan om een (kleine) vrachtwagen te besturen.