Tips voor onderweg met een camper

Mag ik overal wildkamperen met een camper?

Wil je een camper huren en wildkamperen op afgelegen plaatsen in de natuur? Wildkamperen is in sommige Europese landen verboden. Dit is bijvoorbeeld het geval in Nederland, Duitsland, Spanje en andere landen. Maar in Noorwegen, Schotland en delen van Zwitserland zijn er wel mooie natuurgebieden waar je kunt wildkamperen met een camper.

Natuurregels wildkamperen met een camper

  • Beschadig nooit landbouwgrond, bosgrond of andere kwetsbare grond.
  • Privé-eigendommen hoeven niet te worden betreden.
  • Ga alsjeblieft niet naar privéterreinen en verstoor niet het dagelijkse werk van landeigenaren.
  • Het is meestal het beste om niet te dicht bij wilde dieren te komen.

Zorg ervoor dat je geen hekken beschadigt en vergeet niet het hek achter je te sluiten, zodat dieren niet kunnen ontsnappen.

Afval

Het is belangrijk om altijd je eigen afval mee te nemen als je weggaat. Als je een prullenbak vindt, mag je die natuurlijk gebruiken. Is de prullenbak echter vol, dan is het niet toegestaan om er nog meer afval naast te zetten.

Waar kan ik een camper parkeren?

Vuistregel voor het parkeren van een camper of caravan in de meeste gemeenten is dat dit drie van de vier dagen mag. Eigenaren van grote caravans of campers (langer dan 6 meter, breder dan 2,40 meter) kunnen in sommige gemeenten moeilijker een parkeerplaats vinden, aangezien ze vanaf 2012 niet meer in de bebouwde kom mogen parkeren.Parkeren voor vrachtwagens is atypisch omdat je daar kunt staan.

Hoe moet ik tanken met een camper?

Houd bij het plannen van uw camperreis rekening met de brandstofkosten. Campers dragen veel gewicht en hebben veel brandstof nodig, dus campers verbruiken veel brandstof omdat het zware voertuigen zijn. Het is niet verwonderlijk om te denken aan een verbruik van 1 op 5.

Waar kan ik een overzicht van camperplaatsen vinden?

Bent u op zoek naar een camperplaats bij u in de buurt? Campercontact.com biedt campervakantie routes en plaatsen aan in 58 landen met in totaal meer dan 37 duizend adressen door heel Europa. Campercontact heeft campings, camperplaatsen en serviceplaatsen, verzameld voor en door camperaars.

Wat als je een boete krijgt tijdens het rijden met een camper?

Maakt u als huurder tijdens uw huurperiode boetes met betrekking tot de gehuurde camper/caravan, dan komt dit voor rekening van u als huurder. Als u de boete al tijdens de huurperiode ontvangt, is het het handigst om deze direct te betalen en uw verhuurder of verhuurbedrijf te laten weten dat de boete al is betaald.

Wanneer er een boete wordt uitgedeeld op basis van het kenteken, wat bijvoorbeeld bij snelheidsovertredingen het geval kan zijn, krijgt de verhuurder deze boete pas na uw huurperiode. Deze ontvangt u dan van uw verhuurder of verhuurbedrijf achteraf.