Een camper gehuurd? Deze tips om zuinig te rijden kunnen wellicht helpen

Heb je een camper gehuurd? Bekijk deze tips die u kunnen helpen geld te besparen op brandstof en ook uw langere reis aangenamer te maken.

De meeste campers gebruiken diesel als brandstof. Hoewel diesel goedkoper is dan andere soorten brandstof, maakt het voor de bestuurder van een camper niet uit. Campers verbruiken meer gas dan auto's, maar dat heb je grotendeels zelf in de hand. U kunt uw brandstoftanks vol houden en controle houden over hoeveel gas u verbruikt door zuinig te rijden.

Snelheid Tankinhoud en snelheid kunnen niet altijd hand in hand gaan. Door bijvoorbeeld je snelheid te verlagen, bespaar je veel brandstof. Je zou denken dat het verschil tussen 90 km/u en 110 km/u er niet toe doet, maar dat doet het wel. Het verschil kan u in slechts 10 minuten een kilometer besparen op een liter brandstof. Wanneer u op roadtrip bent, besteed dan de tijd om te verkennen. Waarom haasten op uw vakantie? Experimenteer met rijden met verschillende snelheden. Als uw camper cruisecontrol heeft, gebruik deze dan en check af en toe in wanneer u onderweg bent met de huurcamper. ** Schakelen** Probeer elke 2-3 seconden een versnelling hoger te schakelen totdat u in de hoogst mogelijke versnelling voor uw voertuig bent. Probeer ook geleidelijk te accelereren, nooit te snel, maar geef altijd gas.

Gewicht Campers verbruiken doorgaans meer brandstof als ze zwaarder zijn. De ene camper is zwaarder dan de andere. Je hebt wel invloed op wat je meeneemt in de camper. Probeer daarom altijd rekening te houden met de maximale massa van de camper. ** Zuinige banden** Zorg ervoor dat uw bandenspanning up-to-date is! Een lage bandenspanning leidt tot een minder dan ideaal rijgedrag en een verhoogde rolweerstand. Als de bandenspanning 25% lager is dan deze zou moeten zijn, zal er meer energie in het rollen worden gestopt. Het verhoogt ook de weerstand met ongeveer 10%. Het is belangrijk om de juiste bandenspanning van uw camper in de handleiding te hebben staan.

Anticiperen Met een gelijkmatige snelheid rijden is alleen mogelijk als u goed vooruitkijkt. Door snel te zien wat er om u heen gebeurt, of indien nodig te versnellen, hoeft u minder vaak op de rem te trappen. Moet je nog remmen als je een rood stoplicht ziet? Laat de camper dan gewoon in de versnelling rollen en laat het gas los.

Motor afzetten Als u bijvoorbeeld in de file staat en te lang in uw voertuig vastzit, zet dan de motor af. U kunt de motor van uw auto dan opnieuw starten nadat u bent gestopt (zonder gas te geven).