Ik heb een busje gehuurd, en verkeerde brandstof getankt. Wat nu?

Het tanken met de verkeerde brandstof is een ernstige fout. Met uw eigen auto zal dit niet zo gemakkelijk gebeuren. Als u een auto leent of huurt, zijn de risico's veel groter. We hebben de gevolgen gezien en ze zijn behoorlijk dramatisch

Benzine tanken met je dieselauto

Je hebt misschien gehoord dat je diesel in een benzineauto kunt doen. Het wordt echter niet aanbevolen omdat het brandstofsysteem van een dieselvoertuig beschadigd raakt tijdens het rijden. Benzine heeft niet de smerende functie die diesel heeft. Als je er op tijd achter komt, voordat je wegrijdt, kun je het beste de wegenwacht bellen. Ze worden geleverd met een speciale installatie om het probleem op te lossen door de brandstof af te tappen en u op weg te helpen.

Diesel tanken met je benzineauto

Het tanken van uw dieselauto bij een tankstation wordt afgeraden. Als u het toch doet, kan het brandstofsysteem worden aangetast, wat resulteert in een hoger brandstofverbruik en verhoogde motorslijtage. Om verdere schade aan de auto te voorkomen, is het allereerst belangrijk om het voertuig direct aan de kant te zetten en de pechhulp in te schakelen. Houd ook rekening met eventuele reparatiekosten.

Overige brandstoffen

In sommige landen zoals Duitsland en Belgiƫ zou de brandstof E10 zijn wat je zou tegenkomen. E10 staat voor benzine verdund met 10% bio-ethanol. Voor uw dieselauto is deze brandstof even schadelijk als benzine. Een benzinemotor kan deze alternatieve brandstof vaak gebruiken.