Pech onderweg met het gehuurde busje

Pech aan de kant van de weg verwacht niemand, maar bij pech kunt u beter voorbereid zijn als je een busje huurt. Als u een autoverzekering met pechverhelping heeft, dan zou u uw huurbusje moeten kunnen laten vervangen als deze kapot gaat. Maar wat gebeurt er als de bus kapot gaat? Is dit niet geregeld, dan moet u alle reparatiekosten voor eigen rekening nemen. Heeft u al een aparte verzekering afgesloten, overleg dan ook met die maatschappij. Neem in ieder geval contact op met de verhuurder van het busje.

Pech onderweg met een gehuurd busje

Een pech onderweg betekent dat het voertuig volledig geïmmobiliseerd is of zijn bestemming heeft bereikt en niet verder kan. Het is belangrijk om een waarschuwingslampje te herkennen en er direct naar te handelen. Als het waarschuwingslampje voor het oliepeil bijvoorbeeld gaat branden, moet u zo snel mogelijk bijvullen. Als u binnen een paar kilometer een tankstation kunt bereiken, probeer dan zo voorzichtig mogelijk te rijden.Het is beter om snel te stoppen en indien nodig hulp in te roepen .Bij een ongeluk zul je anders moet reageren. In ieder geval neem je dan ook contact op met de verhuurder of het verhuurbedrijf. In andere landen betekent dit ook dat u er zelf voor moet zorgen of pechhulp moet bellen.

Hulpdiensten

Pechhulp in Nederland is vaak inbegrepen bij een verzekering. Klanten kunnen echter ook pechhulp apart aanschaffen, ook wel Pechhulp on Demand genoemd.

Woonplaats-dekking

De pechhulp geldt dan ook in jouw woonplaats en meestal al dus ook wanneer het busje nog voor de deur staat. Start je bus of auto morgens niet, dan kun je de hulpdienst bellen.

Vervangend vervoer

Als je niet zelf vervangend vervoer wilt regelen omdat het busje niet (op tijd) gerepareerd kan worden, dan kies je voor vervangend vervoer. Hierbij geldt dan wel vaak een bepaalde termijn waarbinnen de bus eventueel gerepareerd kan zijn. Is dit 2 dagen en het busje kan binnen 2 dagen gerepareerd worden, dan krijg je geen vervangend vervoer.

Pechhulp On Demand

Wil je niet vastzitten aan een vast abonnement en periodieke kosten, 'koop' dan je hulp wanneer je die nodig hebt. Dat kan nu heel eenvoudig in een app op je telefoon.

Pechhulp bij Verzekering

Als uw busje motorpech heeft of vastloopt, kunt u ervoor kiezen om deze voor deze hulp te verzekeren en er zeker van te zijn dat er altijd hulp wordt gestuurd. Je hebt ook een keuze als het gaat om de methoden van hulp - nationaal, internationaal of beide.