Mag ik met een normaal rijbewijs B een busje huren?

Met een standaard rijbewijs mag u alleen voertuigen besturen die minder dan 3500 kg wegen, inclusief auto's en bestelwagens met maximaal 8 zitplaatsen. Commerciële buschauffeurs met een gewicht van meer dan 3500 pond en/of meer dan 8 zitplaatsen moeten in het bezit zijn van rijbewijs C of D

Vanaf welke leeftijd kan ik een busje huren?

De meeste autoverhuurders hanteren een minimumleeftijd. Die minimale leeftijd voor autohuur verschilt per verhuurder en per bestemming. Voor de meeste autoverhuurders geldt een minimumleeftijd van 21 of 23 jaar. Je kunt dus niet zomaar een auto huren als je 18 bent. 

Busje huren en onder de 25? Dan betaal je (vaak) een toeslag.

Je bent 23 jaar en hebt je rijbewijs al 5 jaar, dan moet je toch zonder zorgen een busje kunnen huren? Vanwege regelgeving in sommige staten/regio's/landen rekenen autoverhuurbedrijven doorgaans een toeslag voor bestuurders onder de 25 jaar. De huurprijs verandert afhankelijk van uw verhuurder en het land waar u verblijft.

Waarom moeten alle bestuurders van tevoren bekend zijn bij het huren van een busje?

Soms is het nodig om de huurder te specificeren, zoals bij het opstellen van een huurovereenkomst. U kunt ook extra bestuurders toevoegen. U dient dit wel op het contact te vermelden, anders is de verzekeringsmaatschappij niet aansprakelijk voor eventuele schade. Wanneer het contractueel eigen risico vervalt doordat de bestuurder niet in het contract vermeld staat, blijft de huurder aansprakelijk voor alle schade (het contractueel eigen risico is niet van toepassing).