Een busje huren voor een verhuizing?

Verhuizen is duur en het is altijd goed om te weten welke mogelijkheden er zijn voor het huren van een verhuiswagen voordat u er een boekt. Verhuiswagens zijn over het algemeen de meest populaire optie om te verhuizen en worden onder alle omstandigheden aangeboden. Er zijn genoeg dingen om rekening mee te houden als je overweegt er een te huren, dus denk hier goed over na. Neem bijvoorbeeld het type bus en ook de afmetingen van die bepaalde bus.

De diverse mogelijkheden op een rij voor het huren van een busje

Bekijk voordat u een verhuiswagen huurt eerst de verschillende mogelijkheden. We bespreken de laadruimte en andere specificaties en geven er een samenvatting van zodat u snel kunt beslissen wat het beste voor u is

Een caddy

Dit is niet echt een bus, maar meer een busje met beperkte ruimte. Je zou kunnen zeggen dat het een tussenvorm van vervoer is, zoals iets tussen een auto en een trein. Gewoon een klein verhuiswagentje met ruimte erin voor bagage die wegen bood om op en af te stappen. Begrijp dat de caddy niet de juiste optie is voor het vervoeren van een groot stuk zoals een bed of bank. Maar het zal genoeg zijn voor een aantal dozen.

Een klein verhuis busje

Deze heeft een ruimte van ongeveer 2-4 kubieke meter. U kunt een bed, bank of iets anders vervoeren dat niet hoger is dan het plafond van de vrachtwagen. Dit is een toegankelijker busje als je eerder alleen in kleine auto's of bestelwagens hebt gereden.

Een grote verhuisbus

U kunt een grote verhuiswagen huren van 11 vierkante meter. Hierdoor kun je rechtop in de ruimte lopen en meerdere spullen tegelijk vervoeren zonder meerdere verplaatsingen te hoeven maken.Als u zich comfortabel voelt in het besturen van een grote auto of bestelwagen, dan is het huren van deze bus wellicht een goede optie. Het wordt geleverd met standaardfuncties zoals stoelen en een airconditioning systeem, maar het heeft niet het gemak van een achterklep. Als dat is wat je nodig hebt om spullen veilig te vervoeren tijdens je verhuizing, dan moet je een steekwagen meenemen.

Een mini vrachtwagen met laadklep.

De kleinste vrachtwagen die u kunt huren, heeft een oppervlakte van 16 m². bagageruimte, ruimte voor de meeste huishoudelijke spullen en een achterklep om u te helpen bij het uitladen.

De grootste vrachtwagen die je kan huren met laadklep. Tegen een kleine vergoeding is de grootste vrachtwagen die te huur is groot genoeg om al uw bezittingen in één rit te vervoeren. Het is vooral handig als u van de ene regio van het land naar de andere verhuist.

Zaken waar je op let bij het huren van een busje

Als u gaat verhuizen, is het belangrijk om eerst een aantal zaken te overwegen voordat u een verhuiswagen gaat huren.

De ervaring van de chauffeur. Als je weinig ervaring hebt met het besturen van een bus, is het misschien verstandig om een verhuiswagen te huren met chauffeur. We kunnen je aanraden om extra voorzichtig te zijn omdat de verhuiswagen heel anders rijdt dan een normale auto. Met dat type voertuig moet heel voorzichtig worden omgegaan en als u niet genoeg ruimte kunt maken, kunt u het beter niet proberen.

De verkeerssituatie ter plekke. Als u in een drukke stad woont zoals Breda, Utrecht, of Rotterdam dan wilt u misschien een kleinere verhuiswagen of -bus voor een dag aanschaffen. Huur er een die in krappere ruimtes en wegen past, zodat u het de bestuurder of uzelf niet moeilijk maakt.