Hoe werkt het

Vragen door anderen gesteld

Staat jouw vraag er niet bij? neem contact op met Rentsy

Ja, dit is mogelijk, maar het is voor jou en ons makkelijker om als persoon een advertentie te plaatsen.

De communicatie onderling is hierdoor een stuk persoonlijker en veiliger. Wij helpen bedrijven door een extra medium aan te bieden voor hun aanbod.

Wanneer er buiten Rentsy om gewerkt wordt kunnen wij echter niets betekenen voor de bewuste consument.

Links naar websites en andere contactmogelijkheden wat niet direct met Rentsy te maken heeft  zal worden gefilterd.

 

Ja het aanmaken van een account en een advertentie plaatsen is geheel gratis, en dat blijft het ook.

Wij houden slechts een kleine commissie in van 8% maar jij bepaalt zelf de prijs voor je eigen product. Dit gaat volledig ten goede aan de kosten van ons onderhoud

Zo snel mogelijk uiteraard, na het uitchecken kan je rekenen op een periode van maximaal 2 dagen, afhankelijk van je bank.

Bij Rentsy stellen we veiligheid en vertrouwen voorop.

  • Rentsy screent elke deelnemer, door middel van Meldpunt internetfraude van mijnpolitie.nl. Wanneer we constateren dat een huurder of verhuurder verdacht is, zullen wij stappen ondernemen om de desbetreffende persoon te verbannen van het platform.
  • Verhuurders hebben de mogelijkheid om de huurder te verplichten te identificeren met een geldig legitimatiebewijs. Dit gebeurt uiteraard binnen het platform en wordt bewaard binnen een beveiligde omgeving. In een geval van diefstal of fraude biedt Team Rentsy ondersteuning bij het doen van aangifte aan de politie.
  • Verhuurders hebben de mogelijkheid om een waarborgsom in te stellen, lees meer over waarborgsommen.
  • Na elke succesvolle reservering, krijgen de huurder en verhuurder allebei een verzoek om een beoordeling te schrijven over de ervaring met de betreffende persoon. Deze beoordeling kan helpen een duidelijker beeld te schetsen van de persoon.

Op dit moment is het alleen mogelijk om te betalen met IDEAL, in de toekomst gaat dit wellicht uitgebreid worden.

Wij willen een veilige omgeving bieden, die gebouwd is op vertrouwen. Bij fraude kunnen deze gegevens gebruikt worden in samenwerking met de betrokken autoriteiten.

Dit ligt buiten jouw verantwoordelijkheid. Houd in de gaten of hij/zij contact met je opneemt om het product op een ander tijdstip op te halen. 

De klant heeft bij de reservering van betreft product een borgsom betaald. Indien een product beschadigd is, krijg jij als verhuurder een deel hiervan uitgekeerd.

Momenteel zijn wij niet op zoek naar hulpkrachten, wellicht kunnen we in de toekomst iets voor elkaar betekenen.
Contact opnemen mag atlijd.

Wat vervelend. Wij zullen ondersteuning bieden bij het doen van aangifte, en alle gegevens verstrekken aan de betrokken autoriteiten.

Minimum leeftijd is 14 jaar, ben je jonger? Stem dit even af met een ouder/verzorger.

Binnen 3 werkdagen nadat de huurverzoek is geaccepteerd.

Dat weet je natuurlijk nooit zeker, mocht er onverhoopt iets gebeuren dan staat Rentsy graag haar hulp bij met alle betrokken autoriteiten.

Categorieën worden door ons gekozen op basis van populariteit, mocht je een product willen toevoegen dan kan je dat aangeven door een frequent mailtje te sturen naar info@rentsy.nl

Uiteraard! Maar omdat mensen vaak op zoek zijn naar buurtgenoten, zal het wellicht wat moeilijk worden om potentiele huurders en verhuurders te vinden. 

Je krijgt een deel van de huurder's borgsom uitgekeerd ter compensatie.

Rentsy hanteert een boetebeleid voor het te laat terugbrengen van gehuurde spullen. Mocht de verhuurder hiermee in de problemen komen dan verzoeken wij om contact op te nemen met de klantenservice van Rentsy.

De huurder is hier geheel verantwoordelijk voor.

Momenteel staat Rentsy nog in haar kinderschoenen. Bij meerdere aanmeldingen en transacties zal Rentsy aan de voedselbank de benodigde steun bieden.

Heb je nog leuke ideeen voor een goed doel, dan horen wij het graag!

Het plaatsen van advertenties is geheel gratis, van de totale huursom houden wij 8% in. Dit is om onze de kosten van Rentsy te dekken en belasting af te dragen.  

Of een verhuurder wel of niet betrouwbaar is, kun je zien aan de verificaties op zijn/haar openbaar profiel. Deze geven aan dat het om een echt persoon gaat. Verder kunnen de reviews van betreffend persoon ook veel zeggen over voorgaande transacties.

Rentsy streeft naar een veilig en betrouwbaar netwerk van gescreende deelnemers. Niemand op deze website mag fraude plegen. Mocht dat wel gebeuren dan zijn wij genoodzaakt maatregelen te nemen met de betrokken autoriteiten. Wij nemen privacy erg serieus, persoonlijke gegevens worden dan ook binnen Rentsy gehouden en niet doorgegeven of doorverkocht aan derden.

Dat kan, maar meldt dat wel in je advertenties zodat huurders daar rekening mee kunnen houden.

De spullen die verhuurd mogen worden moeten onze categorieen dekken. Uitgezonderd daarvan nemen wij vuurwapens, en mogelijk letsel veroorzakende spullen niet mee in de categorieen.

Mocht je een categorie tegenkomen dat er niet bij staat vragen wij je gelieve een mailtje te sturen naar info@rentsy.nl, zodat wij kunnen verifieren of het een passende categorie is.

Neem contact op met ons via info@rentsy en wij zullen dit verder afhandelen.

Wij nemen pirvacy erg serieus, dus persoonlijke gegevens worden dan ook binnen Rentsy gehouden en worden niet doorgegeven of doorverkocht aan derden.

Door middel van verschillende verificaties wordt er gecontroleerd dat het gaat om een echt persoon. Verhuurders en huurders die fraude hebben gepleegd, worden geband van Rentsy en nooit meer teruggezien.

Als je het product maar voor een beperkt periode nodig hebt, zou huren wellicht een  goedkopere en duurzamere optie zijn. Je kan het product uiteraard in de winkel kopen, maar om nou de volle prijs te betalen voor een eenmalig gebruik is niet zo ideaal.

De verhuurder bepaalt hoeveel hij of zij aan zijn product wilt verdienen. Hoe hoger de verhuurprijs hoe meer je kunt verdienen.

Dat ligt natuurlijk ook aan de waarde van de spullen.

Wij staan altijd voor u klaar! Loopt u ergens vast, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. 

Het is aan de verhuurder om in te stellen hoeveel het minimum aantal dagen is. De verhuurder moet zelf kijken of hij het product achtereenvolgend kan leveren aan een potentiele nieuwe huurder.

Rentsy is bestemd voor jou als je graag een centje bij wilt verdienen door je spullen te verhuren, en voor degenen die iets willen huren voor een bepaalde periode. Het platform is een verzamelplaats voor zowel huurders and verhuurders. Bedrijven zijn vrij om advertenties te plaatsen, maar zijn verplicht om zich te identificeren als een persoon.

Wanneer je buiten Rentsy om een artikel weet te huren/verhuren zul je geen gebruik kunnen maken van ons veilige chatsysteem, reviewsysteem en schadeclaimsysteem. Mocht er dan iets gebeuren dan kunnen wij hier helaas niets doen voor de consument en verhuurder. Het schadeclaimsysteem en chatsysteem stelt je in staat om te kijken waar het wellicht mis is gelopen en een gepaste borgsom te innen. Door een goede review achter te laten wek je het vertrouwen van de consument op.

De deeleconomie is een beweging waar het efficient benutten van spullen, goederen of diensten centraal staat. Wanneer jij bijvoorbeeld je waardevolle spiegelreflexcamera niet gebruikt, kan het wellicht nuttig zijn voor iemand anders.

Op een platform zoals Rentsy, kan je bijvoorbeeld deze spiegelreflexcamera beschikbaar stellen voor een leuke vergoeding. De camera blijft niet onder het stof liggen, je maakt er iemand blij mee, en je verdient ook nog eens een zakcentje.