Nature-Finest-Vloeren

Tip: Duurzaam Gietvloer Reinigen en Schoonhouden

Dit gastartikel is geschreven door Serge Kornuyt, oprichter van Nature’s Finest vloeren

Als je ooit een gietvloer hebt laten aanbrengen wil je deze uiteraard op een duurzame manier blinkend schoon houden. Hier hoeft niet alleen omdat een vieze vloer er niet uitziet, maar ook omdat de vloer kan beschadigen als er zekere soorten vuil op blijven zitten. In dit artikel zal ik een aantal duurzame schoonmaak methodes aan bod laten komen en sluit ik af met een aantal adviezen om je vloer in picobello conditie te houden.

Schoonmaken met droge reiniging

Je vloer droog reinigen is een eenvoudige manier om al het vuil en stof gemakkelijk te verwijderen. Je kan hiervoor het beste een Swiffer of iets soortgelijks voor gebruiken. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om met de kruimeldief aan de slag te gaan. Het grovere vuil kan je opvegen met stoffer en blik. Wanneer je hiervoor een zachte veger gebruikt hoef je helemaal niet angstig te zijn dat je de vloer hiermee beschadigt.

Schoonmaken met natte reiniging

Je kan een gietvloer makkelijk nat reinigen doordat deze over een hoge poriën dichtheid bezit. Wat je ook kan doen, is de vloer nat reinigen door een dweil te gebruiken. Het is hierbij niet noodzakelijk om een schoonmaakmiddel te gebruiken, het gebruik van water volstaat al. Als de vloer wat erger is vervuild, dan kan je gebruik maken van een vloerreiniger.

Als je een heel groot oppervlakte vloer moet schoonmaken, dan kan je ook gebruik maken van een schrobmachine. Gebruik hierbij een witte poetspad onder de schrobmachine voor een optimaal resultaat! Bij vlekken die hardnekkig zijn adviseren wij het gebruik van sterkere middelen om het vuil los te maken.

Je hebt het wel eens gezien, van die donkere schoenstrepen op de vloer. wanneer deze er onlangs pas zijn op gekomen, dan zijn deze nog eenvoudig weg te halen met een natte zeem. Als deze strepen echter langer op de vloer zitten, dan drogen deze schoenstrepen in. Vanaf dat moment zijn ze moeilijker weg te halen. Het gebruik van een middel met een sterk loswekende functie is dan ook wat ik je kan adviseren. Ik gebruik zelf graag duurzame vloerreinigers van Spectro.

Duurzaam reinigen

Normaliter gaat een gietvloer veel langer mee dan andere vloeren. Dit wil niet zeggen dat een gietvloer helemaal niet slijt. Op termijn kan de toplaag van de vloer gaan slijten, maar dat spreekt voor zich. De gietvloer is gelukkig opgebouwd uit meerdere lagen. Hierdoor is het mogelijk om uitsluitend de toplaag te vervangen of te herstellen. Dit gebeurt door de gietvloer op te ruwen en door vervolgens een andere toplaag te aan te brengen. Als je gietvloer goed bijgehouden is zal dit ongeveer na 10 jaar pas nodig zijn.

Overige onderhoudstips vloer reinigen:

  • Til de meubels op, probeer zo min mogelijk te schuiven.
  • Je kunt viltjes plaatsen onder je meubilair.
  • De gietvloer met een matte afwerklaag blijft het langst mooi.
  • Probeer zo min mogelijk gebruik te maken van schoonmaakmiddelen.
  • Een deurmat helpt om vuil buiten te houden

Dit gastartikel is geschreven door Serge Kornuyt, oprichter van Nature’s Finest vloeren.

Reacties

comments