Delen doen we allemaal

Bijverdienen in de deeleconomie als micro-ondernemer

Ken je het? Je hebt een leuk idee maar je weet niet hoe je moet beginnen. Het geld moet binnen rollen dus voor een onderneming heb je dan ook simpelweg geen tijd en geld. Geen zorgen. In dit artikel ga ik je een aantal tips geven om zelf te bijverdienen als micro ondernemer. Je hoeft er zelf niet heel veel voor te doen, want het grote werk is al gedaan.

De deeleconomie is een veelvoorkomende term. We maken er meer van dan het eigenlijk is.  Waar het eigenlijk echt om draait is dat we hiermee wat extra kunnen bijverdienen terwijl we andere mensen helpen. Dus simpel gezegd. Je doet iets voor een ander en je krijgt wat terug. Dit hebben alle deeleconomie initiatieven gemeen. Dit kan in de vorm van geld, kennis, vriendschap, ruimte, liefde noem maar op.

Bijverdienen met je eigen kook vaardigheden


Heb jij de juiste kook vaardigheden en kun jij mensen laten genieten door middel van jouw kook vaardigheden?

Thuisafgehaald.nl
Teveel gekookt of kook jij graag? Zet jouw gerechten op thuisafgehaald zodat er geen eten verspild wordt. Ons land bestaat uit veel cultuur en elke keuken heeft wel een eigen specialiteit. Laten we dit delen.

AirDND.nl
Kan jij mensen een leukere ervaring geven dan een restaurant? Geef jouw buren een reden om bij jou langs te komen en overtuig mensen van jouw kookkunsten. Gewoon bij jou thuis aan tafel.

Bijverdienen met je lege kamer

AirBnB.nl
Heb jij nog een lege kamer vrij of ga je voor een tijdje op vakantie? Zorg dat je je maandelijkse lasten verminderd door je kamer te huren via AirBnB.

Couchsurfing.com
Heb jij een plekje over voor toeristen met weinig budget? Breid je ervaringen uit in ruil voor een slaapplekje.

Bijverdienen met je eigen auto

blablacar.nl
Ga je vaak heen en weer met de auto en heb je een plekje vrij? BlaBlacar staat bekend om liften tegen een kleine vergoeding. Het is inmiddels altijd goedkoper dan wanneer je met het openbaar vervoer reist.

Bijverdienen met je spullen

Rentsy.nl
Spullen worden niet altijd 24/7 benut en vaak ligt het daar terwijl je er ook een ander blij kan maken en daar iets aan verdienen. Vaak is huren een makkelijke uitkomst als je het niet vaak gebruikt. Met Rentsy kun je huren van andere mensen uit jouw omgeving.

Reacties

comments